Patarimai, kaip susikurti funkcionalią ir stilingą virtuvę | KaunoDiena.lt

PATARIMAI, KAIP SUSIKURTI FUNKCIONALIĄ IR STILINGĄ VIRTUVĘ

  • 0

Tikriausiai sutiksite, jog virtuvė yra viena pagrindinių patalpų namuose – čia gaminate maistą, susirenkate su šeima ir vaišinate svečius. Dėl to norisi, kad ši erdvė būtų ne tik praktiška, bet ir stilinga, atspindinti jūsų namų stilių ir gyvenimo būdą. Šiuos aspektus suderinti tikrai yra įmanoma – tai jums padės padaryti žemiau pateikti patarimai.

Atsakingai rinkitės spinteles

Virtuvinės spintelės tarnauja ir kaip daiktų sandėliavimo sprendimai, ir kaip vizualiniai traukos taškai, tad šie baldai yra esminis virtuvės dizaino aspektas. Jei tinkamai juos pasirinksite, padidinsite saugojimo vietą ir virtuvę paversite tvarkingesne bei efektyvesne. Be to, spinteles naudosite kasdien, tad reikėtų rinktis tokias, kurios yra tvirtos ir lengvai valomos. Jums taip pat reikėtų atsižvelgti į gamybos medžiagą, apdailą ir stilių, kurį turėsite suderinti su kitais šioje patalpoje esančiais elementais.

Supaprastinkite savo erdvę

Tinkamas virtuvės išdėstymas ženkliai prisideda prie jos funkcionalumo. Turėtumėte įsitikinti, kad visus čia esančius prietaisus bus patogu pasiekti, o darbai klostysis efektyviai. Pavyzdžiui, šiukšlinę reikėtų statyti spintelėje po kriaukle, o indų lentynas sumontuoti kuo arčiau tos vietos, kur stovės indaplovė. Jei virtuvėje naudojate salą, kriauklę joje montuokite taip, kad plaudami indus ar produktus žiūrėtumėte į svetainę – taip patogiai galėsite bendrauti su namiškiais ar svečiais.

Daug dėmesio skirkite stalviršiams

Stalviršiai ne tik tarnauja kaip darbo vieta gaminant maistą, bet ir atlieka svarbų vaidmenį nustatant viso kambario toną. Šie gaminiai gali būti pagaminti iš skirtingų medžiagų – nuo jų priklauso jų išvaizda ir priežiūros ypatybės. Jei gamybiniais procesais virtuvėje užsiimate dažnai, pirmenybę turėtumėte teikti lengvai valomoms medžiagoms, tačiau jeigu šioje patalpoje esate retesni svečiai, galima daugiau dėmesio skirti dizainui. Tiesa, net ir itin praktiškos medžiagos gali atrodyti stilingai ir skoningai, tačiau šis pasirinkimas priklauso nuo asmeninio jūsų skonio. Spauskite čia, jei norite susipažinti su stalviršių įvairove.

Investuokite į aukštos kokybės apšvietimą

Kokybiškas apšvietimas virtuvę pavers kur kas jaukesne ir užtikrins dar patogesnius gaminimo procesus. Dažniausiai šioje patalpoje šviesą patariama sluoksniuoti. Be pagrindinio šviestuvo, reikėtų pasirūpinti papildomais šviesos šaltiniais virš stalviršių, viryklės ir pasiruošimo zonų. Čia šviesa gali būti ryškesnė – tuomet dar patogiau pjaustysite maistą ar pamatuosite reikiamus ingredientų kiekius. Verta pagalvoti apie lemputes, integruotas į viršutines spinteles: jos apšvies stalviršį ir galės pasitarnauti tuomet, jei į virtuvę trumpam teks užsukti naktį.

Pasirinkite kokybišką virtuvės techniką

Nuo šios įrangos pasirinkimo priklausys maisto gaminimo patirtys, tad šiam aspektui reikėtų skirti pakankamai dėmesio. Turėtumėte įvertinti savo įpročius ir pasidomėti naujausiomis technologijomis – dabar virtuvę galima papildyti net ir išmaniais sprendimais. Nereikėtų ignoruoti ir virtuvės technikos dizaino – geriausia, jeigu visus įrenginius daugiau ar mažiau suderinsite tarpusavyje. Dėl vietos stokos čia dažnai atsiduria ir skalbimo mašinos bei džiovyklės – joms galioja tie patys reikalavimai. Tačiau el. parduotuvėje Pigu.lt AEG džiovyklės ir kitų kompanijų siūloma įranga pasižymi plačiu asortimentu, tad tikrai atrasite tokią, kuri įsilies į virtuvės aplinką.

Pridėkite papildomų akcentų

Siekiant, kad virtuvė būtų ne tik funkcionali, bet ir stilinga, galima pagalvoti apie keletą papildomų aksesuarų. Tai gali būti meno kūriniai, šeimos fotografijos ar brangūs suvenyrai. Tiesa, jei laisvos vietos nėra daug, galima naudoti praktiškesnius akcentus, pavyzdžiui, vazas su šviežiomis gėlėmis, įdomius vaisių dubenis ar gražų virtuvinių rankšluosčių rinkinį.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, lengvai išplėtosite funkcionalią ir stilingą virtuvės aplinką. Svarbiausia maksimaliai išnaudoti turimą erdvę ir ją kuo labiau pritaikyti asmeniniams poreikiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS