Septyni įrenginiai, kurie padės greičiau atlikti sodo ir daržo darbus | KaunoDiena.lt

SEPTYNI ĮRENGINIAI, KURIE PADĖS GREIČIAU ATLIKTI SODO IR DARŽO DARBUS

  • 0

Didžiuojatės tvarkingu savo kiemu, sodu ar daržu, tačiau pripažinkime, kad niekas nemėgsta varginančių lauko darbų. Naudodami tinkamus įrankius darbams sugaišite mažiau laiko ir daugiau jo galėsite skirti tam, ką iš tiesų mėgstate veikti, pavyzdžiui, džiaugtis savo sodu. Varle.lt sodo ir daržo technikos specialistai pristato naudingiausius sodo technikos stebuklus, kurie padės darbus sode ar darže atlikti ypač greitai.

1. Aukšto slėgio plovykla

Su aukšto slėgio plovykla vos per kelias minutes nuvalysite terasą, tvorą ar namą, užuot gaišę tam valandų valandas ar net dienas.

Aukšto slėgio plovykla – tai didelio slėgio purkštuvas, naudojamas purvui, nešvarumams, pelėsiui, nutrupėjusiems dažams, dumblui ir kitoms šiukšlėms šalinti nuo įvairių objektų ir paviršių.

Ką galima ja plauti? Daugybę daiktų ir paviršių: įvažiuojamuosius keliukus, dailylentes, trinkeles, tvoras, automobilius, garažo duris, lauko baldus, kepimo groteles.

2. Žoliapjovė su pjovimo valu

Šios žoliapjovės skirtos vejos ir daržo pakraščiams pjauti.

Jomis greitai nupjausite piktžoles. Žolę ir piktžoles šios žoliapjovės pjauna ne ašmenimis, o greitai besisukančiu plastikiniu lynu.

Pasak Varle.lt specialistų, žoliapjovės su pjovimo valu puikiai tinka pjauti žolę, augančią netoli įvairių objektų arba ant netaisyklingo reljefo, tvarkingai nupjauna veją palei laiptus ar medžius. Jeigu norite, kad jūsų vejos pakraščiai palei šaligatvius, įvažiuojamuosius keliukus ar terasas būtų tvarkingi, jums tikrai pravers žoliapjovė su pjovimo valu.

3. Kultivatorius

Su kultivatoriumi greičiausiai paruošite dirvą sodinimui.

Naudodami kultivatorių mažiau laiko sugaišite purendami ir kasinėdami savo sodą. Galingai besisukantys kultivatoriaus ašmenys išpurena žemę ir paruošia ją sodinimui. Šis įrenginys taip pat naudojamas dirvai aeruoti augimo sezonu.

4. Gyvatvorių žirklės

Su akumuliatorinėmis gyvatvorių žirklėmis greitai ir paprastai apkarpysite krūmus.

Šiomis grandininį pjūklą primenančiomis žirklėmis galima tvarkingai ir dailiai apkarpyti krūmus, krūmokšnius ir gyvatvores.

Naudodami motorines gyvatvorių žirkles darbą atliksite dvigubai greičiau nei su mechaninėmis gyvatvorių žirklėmis. Be to, jomis lengvai pasieksite tolimesnes šakas, todėl tvarkydami krūmus nesusibraižysite.

5. Genėjimo pjūklas

Genėjant šakas šiuo pjūklu jums neprireiks kopėčių.

Iš esmės tai – grandininis pjūklas su ilgu kotu. Juo greitai ir lengvai nugenėsite ir apipjaustysite medžių šakas. O geriausia tai, kad nereikės karstytis po medžius.

6. Šakų smulkintuvas

Šakų smulkintuvai organines atliekas paverčia naudoti tinkamu mulču ir medžio drožlėmis.

Apie šiuos prietaisus tikriausiai esate girdėję, bet niekuomet nepagalvojote jų įsigyti. Tačiau šakų smulkintuvas yra nuostabus įrankis, paverčiantis sodo atliekas dirvos danga, tinkančia daržui ir medžiams.

Įsigiję šakų smulkintuvą sutaupysite marias laiko, nes šakų, virbų ir lapų nebereikės krauti į maišus ir vilkti į sodo pakraščius.

7. Lapų pūstuvas

Atsibodo grėbstyti lapus? Su lapų pūstuvu ar siurbliu šį darbą atliksite daug greičiau.

Lapų pūstuvas veikia panašiai kaip siurblys, kurį naudojate namuose.

Varle.lt specialistų teigimu, dauguma lapų pūstuvų-siurblių yra pakankamai galingi, kad susiurbtų lapus, kankorėžius ir kitas organines medžiagas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS