„1000 vilties kilometrų“ žygis skatins padėti onkologiniams ligoniams | KaunoDiena.lt

„1000 VILTIES KILOMETRŲ“ ŽYGIS SKATINS PADĖTI ONKOLOGINIAMS LIGONIAMS

  • 1

Artėjant liepos pirmajam savaitgaliui gausaus būrio motociklininkų širdys pradeda plakti tankiau. Dar kartą atidžiai patikrinami motociklai. Dar kartą smulkmeniškai derinamos paskutinės detalės. Dar kartą ramiai permąstomas tikslas, kasmet kviečiantis motociklu įveikti 1000 kilometrų.

Paskutinius taškus ant „i“ sudėlioję motociklininkai liepos 1-osios rytą susirinks prie Švento Pranciškaus onkologinio centro Klaipėdoje ir palaikomi bendraminčių išvyks į jau aštuntus metus organizuojamą žygį „1000 vilties kilometrų“.

Tai analogų neturintis renginys, kurio metu kilniam tikslui susivienija motociklininkai, dažnu atveju tikrai nekeliantys asociacijų su gėrio siekimu. Juodi drabužiai ir aršus motociklų gausmas neretai yra tik klaidinantis stereotipas. Šio žygio dalyviai keliaudami drauge atkreipia visuomenės dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių žmonių problemas. Kartu yra skleidžiama žinia apie sėkmingai veikiantį ir onkologinėmis ligomis sergantiesiems bei jų artimiesiems padedantį Šv. Pranciškaus onkologinį centrą.

2005-aisiais metais savo veiklą pradėjęs centras teikia dvasinę, informacinę bei psichologinę pagalbą su onkologinėmis ligomis susidūrusiems žmonėms ir jų šeimos nariams. Centre vyksta meniniai užsiėmimai, terapijos, susitikimai su savo patirtimi besidalijančiais žmonėmis. Įvairios veiklos yra skirtos pagerinti ligos paliestų žmonių gyvenimo kokybę, pagreitinti jų integraciją į visuomenę ir darbo rinką.

Švento Pranciškaus onkologijos centras yra pelno nesiekianti organizacija. Tad natūralu, jog įvairioms veikloms ir projektams reikalinga parama. „1000 vilties kilometrų“ žygio dalyviai kiekvienu savo įveiktu kilometru suteikia vilties jos netenkantiems. Kasmet vis kitus miestus aplankydami motociklininkai sustoja susibūrimo vietose ir su ten sutiktais žmonėmis dalijasi informacija apie centro veiklą, išklauso jų asmeninių patirčių ir skatina aukoti centrui, taip prisidedant prie kilnios jo veiklos. Toks netradicinis aukų rinkimo būdas atkreipia visuomenės dėmesį ir skatina suklusti, prieiti arčiau, paklausti: „o kas gi čia vyksta?“ Tokiu būdu užsimezga abipusis dialogas ir sėkmingai sklinda geroji žinia.

Šiemet „1000 vilties kilometrų“ nusidrieks per Tauragę, Jurbarką, Marijampolę, Alytų, Trakus, Vilnių, Širvintus, Ukmergę, Anykščius, Panevėžį, Tytuvėnus, Telšius, Plungę. Tad visus, būsiančius netoliese kviečiame išgirdus motociklų gausmą, prieiti, pasidomėti bei patiems prisidėti prie šaunių idėjų, vedančių pirmyn net tuomet, kai vilties lieka mažiausiai.

Dauguma žygio dalyvių – ilgametę patirtį turintys motociklininkai, iš anksto rezervavę liepos pirmąjį savaitgalį „1000 vilties kilometrų“ žygiui. Nors kelionė nelengva ir kelianti daug iššūkių, sudalyvavę bent kartą, būtinai važiuoja ir kitąmet. Prisijungti vėl ir vėl skatina stiprus vienybės jausmas, galimybė keliauti didžiulėje bendro tikslo vedamoje kolonoje.

Liepos 2-ąją dieną 20 valandą yra planuojama pasiekti finalinį kelionės tašką – Švento Pranciškaus onkologijos centrą. Ten yra laukiami visi, norintys padėkoti motociklininkams už jų indėlį bei pasidžiaugti sėkmingu tradicijos tęstinumu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipėdietė

Laimingo kelio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS