Apie legendas pasakos tikros legendos | KaunoDiena.lt

APIE LEGENDAS PASAKOS TIKROS LEGENDOS

Greitai naujajame TV3 sezone startuos unikalus projektas ir gyvenimo būdo žurnalas "Legendinės legendos". Ši laida išsiskirs savo ypatingais vedėjais – išgalvotais personažais Džilda ir Orestu Vaigauskais.

Anot laidos prodiuserių ir aktorių Aisčio Mickevičiaus ir Inetos Stasiulytės, vedėjų pora atsirado tik po ilgų paieškų. "Orestas ir Džilda Vaigauskai, dalyvavę viešoje vedėjų atrankoje, mus iškart suintrigavo. Nors iš pradžių kiek abejojome savo pasirinkimu, bet nusprendėme rizikuoti, mus įtikino 35-erių metų sceninė patirtis Kauno estradoje", – sako prodiuseriai. Pasak jų, vedėjų poros nuoširdumas ir gebėjimas prakalbinti net akmenį yra tikrasis raktas į sėkmę.

A. Mickevičius ir I. Stasiulytė, kurie patys įkūnys laidos vedėjus, šios laidos pasirodymui didžiajame ekrane ilgai ruošėsi ir brandino idėją, ne vienus metus atidžiai stebėjo televizijos rinką Lietuvoje ir aiškinosi, kas patinka šalies žiūrovams. Pasak jų – žiūrovų laukia smagus ir unikalaus formato projektas.

Interviu "TV Dienai" A. Mickevičius ir I. Stasiulytė atskleidė tiesą apie laidos vedėjus, kas iš tikrųjų patinka Lietuvos televizijos žiūrovams ir tikino: "Legendinėse legendose" susijungs pašnekovų bei pačių Džildos ir Oresto Vaigauskų istorijos.

– Orestas ir Džilda Vaigauskai – iš Kauno, estrados žvaigždės, 35 metus kartu... Kaip atsirado tokie personažai ir kieno prototipai jie yra?

– Oresto ir Džildos kūrybinis kelias ir asmeninis gyvenimas yra labai vingiuoti. Prieš 35 metus aistringai drauge uždainavę Kauno "Orbitoje", su savo koncertinėmis programomis jie apvažiavo visą Tarybų Sąjungą ir dainų festivalius Čekoslovakijoje, Lenkijoje, Bulgarijoje, Vengrijoje bei Vokietijos Demokratinėje Respublikoje. Vėliau buvo emigracijos dešimtmečiai Čikagoje, kur koncertinę veiklą teko derinti su žemiškesniais darbais. Ir štai jie su trenksmu grįžta! Tai unikalus estrados legendų duetas, kuriam jokie prototipai nereikalingi. Sėkmingai pasirodę mūsų organizuotoje laidos vedėjų atrankoje buvo patvirtinti akimirksniu. Esame realistai ir geresnio dueto nebeieškojome.

– Kaip kilo idėja laidos vedėjais pasirinkti būtent legendinius personažus?

– Laidos pavadinimas savaime reikalauja ne tik legendinių svečių, bet ir ne mažiau legendinių vedėjų. Todėl šį gyvenimo būdo žurnalą pavadinome "Legendinės legendos". Kad maža nepasirodytų.

Laidos pavadinimas savaime reikalauja ne tik legendinių svečių, bet ir ne mažiau legendinių vedėjų.

– Kartu trejus metus brandinote televizijos projekto idėją ir nagrinėjote, kas patinka televizijos žiūrovams. Tai kas gi jiems patinka?

– Tai labai paprasta. Lietuviai, kaip ir kitų šalių žiūrovai, iš pramoginės televizijos tikisi apnuogintų emocijų, gyvenimiškų dramų, legendinių asmenybių ir gero humoro. Visa tai ir sudėjome į savo prodiusuojamą laidą.

– Koks "Legendinių legendų" laidos formatas ir ko gali tikėtis žiūrovai? Apie kokias legendas pasakosite?

– Pasakosime apie pačias legendiškiausias mūsų legendas, be abejo. Norime, kad laidą žiūrėtų ir jaunas, ir senas, žodžiu, visa Lietuva. Labai svarbus momentas – ir laidos vedėjų asmeniniai išgyvenimai, kurie organiškai papildo kalbinamų legendų papasakotas istorijas. Tai retas atvejis gyvenimo būdo žurnalistikoje, jog laidos vedėjai lygiagrečiai pasakotų nenutrūkstamą savo istoriją.

– Ar tikrai pašnekovai Orestui ir Džildai Vaigauskams pasako viską? Jei taip, kokia yra laidos vedėjų paslaptis?

– Džildos nuoširdumas ir Oresto tiesumas, o abiejų – neblėstantis asmeninis žavesys, gali prakalbinti ir akmenį. Laidos svečiai akimirksniu tampa asmeniniais šios legendinės porelės draugais, tad bendros patirtys ir nuoširdus pokalbis yra neišvengiami šios unikalios laidos elementai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tika

siaubas ir kas kuria tokias absurdiškas tuščias laidas...

Vida

Jau tik pamačius anonsą pasidarė bloga. Tokios beskonybės dar reikėtų gerai paieškoti. Kur tas neblėstantis žavesys? Tai pasityčiojimas iš Kauno estrados...

Anonimas

Baisu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS