Per Atlantą plaukiantis A. Valujavičius pasiekė pusiaukelę | KaunoDiena.lt

PER ATLANTĄ PLAUKIANTIS A. VALUJAVIČIUS PASIEKĖ PUSIAUKELĘ

  • 14

Atlanto vandenyną vienviete irkline valtimi bandantis perplaukti Aurimas Valujavičius feisbuke pasidalijo naujienomis apie kelionę. Keliautojas jau pasiekė pusiaukelę.

„Yes! Pusiaukelė yra, o gal net truputį ir daugiau! Nors dabar silpnas vėjas mane pristabdė, bet judu į priekį.

Nemažai dalykų įvyko per tas 57 dienas, daug pamačiau bei patyriau ir keista pagalvojus, kad prieš du mėnesius dar Ispanijoje pusryčiams valgiau čiūras su šokoladu. O atrodo, kad amžinybę jau esu Atlante, nors iš kitos pusės laikas čia man greičiau bėga negu bet kurioje kitoje kelionėje.

Artėja Karibai, graži ir sudėtinga paskutinė atkarpa. Reikia toliau laikyti greitį ir savo režimą, dabar 4.30 ryto, baigiu valgyti pusryčius ir čiumpu irklus. Turim 2300 jūrmyles.

Nestabdom“, – rašė A. Valujavičius.

Aurimas Valujavičius. A. Valujavičiaus feisbuko nuotr.

Primename, kad A. Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Keliautojo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Dvasios ubagai

Karsciuojasi

Nenoriu sakyti

Malacis, Aurimai! Labai superiškai!

siaip

Saunuolis ! Gero vejo !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS