Baltarusijos „Eurovizijoje“ atstovas: jau aiškus galutinis dainos variantas | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJOS „EUROVIZIJOJE“ ATSTOVAS: JAU AIŠKUS GALUTINIS DAINOS VARIANTAS

„Mokykloje man sunkiai sekėsi tikslieji mokslai. Vietoj šių pamokų eidavau į mažą kambarėlį už aktų salės, kur stovėjo senas pianinas. Ir dabar niekas nepasikeitė - nesidomiu jokiais skaičiavimais, neišradinėju jokio recepto, kuris man padėtų laimėti „Euroviziją“. Aš tiesiog noriu Europos žiūrovams perteikti tai, ką jaučiu“, – sako šių metų Baltarusijos atstovas ukrainietis Nikita N. Aleksejevas (Alekseev).

2017 m. rudenį N. Aleksejevas nusprendė išbandyti jėgas Ukrainos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, bet persigalvojo ir paraišką pateikė Baltarusijoje. Ir po keleto skandalų Aleksejevas gavo baltarusišką kelialapį į Lisaboną.

Daina „Forever“ („Amžinai“) pirmiausia pasirodė rusų kalba, tuomet buvo išversta į anglų kalbą. Keletą kartų keitėsi ir kūrinio aranžuotė.

„3578-oji dainos „Forever“ versija pavyko, ji labai įtikinanti. Mes labai stengėmės, todėl dabar, kai gaunu įvairių žmonių vertinimus – „kaip gražiai jums pavyko“, „labai ačiū už šią dainą“, - tai labai padeda ir įkvepia mus. Tai vertinu kaip patį didžiausią apdovanojimą. Esu ypač dėkingas visai komandai, su kuria dirbau kuriant galutinę dainos versiją“, – apie kūrybinį procesą pasakoja atlikėjas N. Aleksejevas.

Pagrindinis N. Aleksejevo pasirodymo Baltarusijos nacionalinės atrankos finale akcentas buvo šviesos diodų kostiumas. Tiesa, jo, pasak atlikėjo, Lisabonoje nebeišvysime.

„Neslėpsiu, kad mes pakeitėme atlikimo, režisūros sprendimus, juos parodysime Lisabonoje. Aš neatskleisiu scenarijaus, tik pasakysiu, kad pasirodymas bus labai kruopščiai apgalvotas. Labai džiaugiuosi, kad jau aiškus galutinis dainos variantas. Buvo labai ilgos paieškos, manau, mes viską padarėme teisingai – ir pasirinkdami garsą, ir vaizdą, - viskas subalansuota ir atrodys harmoningai. Tai svarbiausia“, – džiaugiasi atlikėjas.

Baltarusijos atstovas kartu su Ieva Zasimauskaite pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje. I. Zasimauskaitės pasirodymo numeris 6-as, o N. Aleksejevo – 8-as. Šalia mūsų atstovų pasirodys net trys konkurso favoritai: čekas, estė ir Izraelio atstovė.

Baltarusija „Eurovizijoje“ dalyvauja nuo 2004 m. Kaip ir Lietuvos, aukščiausia Baltarusijos užimta vieta 6-a, ją 2007 m. pavyko pasiekti Dmitrijui Kaldunui. Pernai baltarusių kalba kūrinį atlikusi grupė „Naviband“ finale užėmė 17 vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS