Bohemiškoji Fredžio gyvenimo rapsodija (filmo apžvalga) | KaunoDiena.lt

BOHEMIŠKOJI FREDŽIO GYVENIMO RAPSODIJA (FILMO APŽVALGA)

Ar tai tikras gyvenimas, ar fantazija? Tikriausiai tai, ką pamatysime kino teatruose, bus arčiau fantazijos ir romantizmo nei realaus gyvenimo, bet "Bohemijos rapsodija", pasakojanti legendinės ir iki šiol milijonus gerbėjų turinčios grupės "Queen" lyderio Freddie Mercury istoriją, stengsis sukelti nostalgiją ir dar kartą nupūsti dulkes nuo senų šios grupės įrašų.

Pro rakto skylutę

Nieko jau seniai nestebina biografiniai filmai, pasakojantys iškiliausių ir žymiausių visų amžių asmenybių gyvenimo istorijas. Nuo senovės graikų herojų ar lyderių epinių biografinių filmų, tokių kaip "Aleksandras Didysis" iki šiuolaikinių įžymybių, kaip matėme juostoje "Socialinis tinklas", kuri pasakojo apie socialinio tinklo "Facebook" atsiradimą – tokių biografinių filmų kasmet pasirodo bent keletas.

Tai visiškai natūralu – kartais tikros gyvenimo istorijos būna ne mažiau įdomios ir įspūdingos, nei gimusios scenaristų galvose. O jeigu dar tie pasakojimai sukasi apie gerai mums visiems žinomus asmenis, tada galime bent kelioms valandoms pabūti jų kailyje bei patenkinti savo vojeristinius poreikius per simbolinę rakto skylę stebėdami kito žmogaus gyvenimą.

Iš kitos pusės, biografinės juostos arba dokumentiniai filmai apie žinomus istorinius asmenis leidžia mums geriau su jais susipažinti ir užpildyti žinojimo nišas. Tokių juostų kūrėjai dirba daug, sunkiai kapstosi po visus įmanomus šaltinius ir renka informaciją, tad filmuose tikrai galima atrasti įdomių faktų. Tik verta nepamiršti, kad, siekiant dramatizmo (be ko filmai nebūtų filmai), faktai kartkartėmis yra šiek tiek perdedami.

Muzikinės juostos

Filmai apie asmenybes, labiausiai pasižymėjusias muzikos pasaulyje, irgi nėra retenybė. Dar gerai pamename biografinę juostą "8 mylia" apie baltaodį, norintį siekti išskirtinai tik juodaodžiams būdingo muzikos žanro repo aukštumų – sukurtas filmas apie Eminemą, kuris neseniai grįžo į muzikos pasaulį su milžinišku trenksmu.

Dar prieš tai Prince'as žavėjo visus savo aktoriniais ir muzikiniais gabumais filme "Purpurinis lietus", susipažinome su Jimo Morrisono gyvenimo istorija juostoje "The Doors", o kur dar tuntas miuziklų, animacinių filmų, muzikinių komedijų ar dramų, kuriuose pirmuoju smuiku griežia įvairaus žanro dainininkai ir atlikėjai.


Nuodėmė būtų nepaminėti ir tokių kultinių juostų, kaip "Atkrytis" (angl. "Whiplash"), "Ties jausmų riba" (angl. "Walk the line"), "Amadėjus", neįtikėtinai liūdnas "Pianistas" arba šešios Bobo Dylano asmenybės filme "Manęs čia nėra" (angl. "I am not there"). Pastaroji juosta išsiskiria iš kitų ne tik dėl to, kad B.Dylaną vaidina šeši skirtingi asmenys, tarp kurių – viena moteris, bet dar ir dėl to, kad tai yra vaidybinė juosta apie dar gyvą ir Nobelio literatūros premijos atsisakiusį vieną žymiausių ir reikšmingiausių šių laikų dainių.

Requiem Mercury

Filmas "Bohemijos rapsodija" irgi patenka į biografinių juostų apie žymius muzikantus kategoriją. Jame turėsime progą geriau susipažinti su Freddie Mercury istorija bei kaip grupė "Queen" pasiekė savo olimpo viršūnę.

Juostos pavadinimas taip pat primena grupės aukso laikus – "Bohemijos rapsodija", daina, kurioje taip pat pasakojama vyro istorija, rekordinį kiekį savaičių buvo pati populiariausia Didžiosios Britanijos muzikiniuose topuose.

Juostoje daugiausia dėmesio bus skiriama unikaliai ir neįtikimai charizmatiškai Freddie asmenybei. Tiesa, tik pasirodžius šios juostos anonsiniam filmukui, daug fanų išreiškė susirūpinimą, kad  itin mažai kalbama apie dainininko seksualumą – niekam ne paslaptis, kad Freddie nesibodėjo homoseksualių santykių, o savo gyvenimą tragiškai baigė susirgęs plaučių uždegimu, kurį dar labiau komplikavo AIDS.

Taigi, pasiruoškite kelionei laiku ir kartu keliaukite su Freddie bei "Queen" jų karjeros viršūnėn – nuo pačios grupės pradžios ir Merkurio atėjimo į ją, iki karjeros zenito "Live Aid" koncerte Londone. Kalbant trumpai, visi "Queen" fanai tiesiog privalo pamatyti šią juostą, o šou tęsis ir toliau.

"Bohemijos rapsodija"

(angl. "Bohemian Rhapsody")

Drama, biografinis, muzikinis

JAV, 2018

Režisierius: Bryanas Singeris

Vaidina: Rami Malekas, Josephas Mazzello, Gwilymas Lee, Benas Hardy, Mike'as Myersas.

Įvertinimas:

Muzika – 3,

Scenografija – 3,

Aktoriai – 2,

Scenarijus – 2,

Humoras – 2.

BENDRAS – 2,4.

Kino teatruose "Forum Cinemas" Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje nuo lapkričio 2 d galite pamatyti ir dar tris premjeras:

"Išgelbėti pasaulį nuo karo"

Kad ir kiek kartų pasaulis būtų gelbėjamas nuo trečiojo pasaulinio karo, tą vis iš naujo reikia daryti naujiems herojams. Šį kartą tai stengsis padaryti filmo "Operacija: Hunter Kill" herojai, siekiantys išgelbėti įkalintą Rusijos prezidentą ir sutrukdyti pikčiurnos maištininko ir prezidento grobėjo generolo planus paliesti atomines bombas. Norint įvykdyti šias neįtikėtinai sudėtingas misijas ir nepamiršti diplomatijos principų, susiburia rusų ir amerikiečių komanda, kuri ir siekia grąžinti taiką ir ramybę į pasaulį. O kelias į šį tikslą bus lydimas efektingų specialiųjų efektų bei veiksmo.

"Pagyvenę vagys karaliai"

Įsivaizduokite Oušeno vienuoliktuką, tik sudarytą iš šešių charizmatiškų nusikaltėlių, o visų jų amžiaus vidurkis – daugiau nei 60 metų. Būtent toks kolektyvas ir atkeliauja į kino teatrus šį savaitgalį su juosta "Vagių karalius". Ji pasakoja apie grupelę senjorų, kurie nusprendžia apšvarinti banką, ir jiems tai puikiai pavyksta. Tačiau, praėjus šiek tiek laiko, prasideda keista paranoja, kadangi policija baigia prisikapstyti iki šios grupelės, o tarpusavio pasitikėjimas tarp nusikaltėlių pradeda nykti.

"Atgimęs Spragtukas"

Visi puikiai atsimename legendinę E.T.A.Hofmano klasikinę pasaką "Spragtukas", o dabar į kino teatrus ateina žvaigždžių prikimšta, pastelinėmis spalvomis nuspalvinta ir senojo pasakojimo liniją išlaikiusi naujausia šios pasakos versija "Spragtukas ir keturios karalystės". Filme istorija sukasi apie paauglystės amžių sėkmingai pasiekusią Klarą (akt. Mackenzie Foy). Mergaitė turi vieną tikslą – surasti vienetinį raktą, galintį atrakinti dėžę, kurioje yra neįkainojama Anapilin iškeliavusios motinos dovana. Įgyvendinti šią svajonę vieną dieną netikėtai ją paskatino krikštatėvio (akt. Morganas Freemanas) padovanotas auksinis siūlas, kuris Klarą nuveda į stebuklingą paralelinę visatą, kurioje gausu nuotykių ir savęs atradimo džiaugsmo.

buvaukine.lt

GALERIJA

  • Bohemiškoji Fredžio gyvenimo rapsodija <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
  • Bohemiškoji Fredžio gyvenimo rapsodija <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
  • Bohemiškoji Fredžio gyvenimo rapsodija <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
Kadrai iš filmo
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Geriausias metu filmas. Nerealu!

L

Vienu momentu buvo nuobodu, bet kartu prisiminiau koncertą kuri mačiau greičiausiai per lenku TV , nes metai tai 1985-treji metai iki sąjūdžio pradžios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS