Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale! | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ATSTOVĖ I. ZASIMAUSKAITĖ DAINUOS "EUROVIZIJOS" FINALE!

Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė su daina „When We`re Old“ pateko į finalą kartu su Austrija, Estija, Kipru, Izraeliu, Čekija, Bulgarija, Albanija, Suomija ir Airija.

Šešta pasirodžiusi Ieva Zasimauskaitė ketvertu numeriu buvo paskelbta tarp 10 patekusių į finalą. Mūsų atstovė per savo pasirodymą atliko viską taip, kaip ir buvo planuota – pasirodymą pradėjo atsisėdus scenoje, buvo matomos apsikabinusių tėvų ir Norvaišų poros projekcijos bei jautrus momentas kartu su vyru Mariumi Kiltinavičiumi ant scenos tiltelio.

Nors pasirodymas buvo tarp dviejų didžiausiomis favoritėmis laikomų šalių Čekijos ir Izraelio, I. Zasimauskaitės atlikimas išsiskyrė ramybė ir jautrumu bei užtikrino vietą finale.

Muzikolologas Darius Užkuraitis tikino, kad I. Zasimauskaitei daugiausiai sėkmės atnešė jos nuoširdumas ir tyrumas.

„Visi mes ją pažįstame tokią besišypsančią ir nuoširdžią. Tai pavergė ne tik komisija, bet ir žiūrovos. Tikiu, kad ir finale tikrai neužimsime pačių žemiausių vietų“, – tikina „Eurovizijos“ komentatorius D. Užkuraitis.

Anot jo, visas patekusiųjų dešimtukas yra tikėtas, išskyrus kelias šalis - Albaniją ir Airiją. Labiausiai muzikologui gaila nepatekusios Belgijos atstovės, kuri, kaip pašnekovas anksčiau teigė LRT.lt portalui, buvo viena mėgstamiausių šių metų konkurse.

Azerbaidžanui atstovaujanti Aisel atliko dainą „X My Heart“

Pirmoji šio pusfinalio atlikėja – 28 metų dainininkė Aisel, prie kurios eurovizinio pasirodymo prisidėjo prodiuseris Fokas Evangelinos, anksčiau talkinęs jau „Eurovizijos“ legendomis tapusiems atlikėjams Dimai Bilanui (2008) ir Helenai Paparizou (2005). Nors Aisel muzika itin svarbi, ji turi ir kitą mėgstamą veiklą – atlikėja rūpinasi beglobiais gyvūnais.

Atlikėja vilkėjo baltos spalvos suknelę, o scenoje jai talkino šokėjų kvartetas. Žiūrovai galėjo matyti Žemės vaizdo projekcijas. D. Užkaraitis teigia, kad daina priminė švediškų dainų braižą.

Islandijai atstovaujantis Aris Olafssonas atliko dainą „Our Choice“

Antrasis pasirodė 19-metis islandas A. Olafssonas, kuris Europai pristatė savo kūrybos baladę „Our Choice“. Klasikinio dainavimo besimokantis A. Olaffsonas muzikuoti pradėjo vaikystėje, o vėliau pagrindinius vaidmenis Nacionaliniame Islandijos teatre. Islandas visus stebino itin stipriu ir aukštu balsu bei jausmingumu.

Albanijai atstovaujantis Eugentas Bušpepa atliko dainą „Mall“

Dar vienas ypač aukšto balso savininkas – Albanijai atstovaujantis 34 metų roko muzikantas Eugentas Bušpepas. Atlikėjas jau 12 metų aktyviai koncertuoja įvairiuose naktiniuose klubuose ir baruose, yra pelnęs Geriausio Albanijos atlikėjo apdovanojimą. Dainininkas tikino, kad nemėgsta filmuotis vaizdo klipuose ir aukštomis natomis klausytojus mieliau stebina gyvo garso koncertuose. Roko dainą „Mall“ sukūrė pats E. Bušpepa ir atliks ją gimtąja albanų kalba.

Belgijai atstovaujanti Sennek atliko dainą „A Matter of Time“

Sennek slapyvardžiu pasivadinusi 28 metų Laura Groeseneken neeilinė atlikėja – laisvalaikiu domisi mada bei skandinavišku dizainu ir dirba kompanijoje IKEA. Vis dėlto dainininkei muzika labai svarbi ir ji tikisi, kad melancholiško skambesio daina „A Matter of Time“ pasieks klausytojų širdis.

Daugelis sako, kad svarbiausia dainos vinis – priedainis, puikiai įsimenamas klausytojams.

Čekijai atstovaujantis Mikolas Josefas atliko dainą „Lie To Me“

Paskutinis pasirodymas prieš Lietuvos atstovę I. Zasimauskaitę – „Eurovizijos“ vienu iš favoritų laikomo Čekijos atstovo M. Josefo. Jaunatvišku stiliumi ir šokio žingsneliais papildytas kūrinys uždegė šokti.

Atlikėjui konkurse buvo siūloma dalyvauti ir praėjusiais metais, tačiau jam nepatiko siūlomas kūrinys. Šiais metais dainininkas atliks savo kūrybos dainą „Lie To Me“, kurią sukūręs net pusantrų metų ieškojo geriausios jos versijos – taisė, perrašė ir galų gale pristatė „Eurovizijos“ konkursui.

Lietuvai atstovaujanti Ieva Zasimauskaitė atliko dainą „When We‘re Old“

Atėjo laikas mūsų šalies atstovei – I. Zasimauskaitė į didžiąją „Eurovizijos“ sceną žengia su   Vytauto Bikaus kurta daina „When We`re Old“. Pasirodymas prasidėjo Ievai sėdint ant grindų, vėliau pasirodė apsikabinusių tėvų, vaikų ir Norvaišų projekcijos, kurisa matė tik žiūrovai už ekranų.  Jautrus Ievos pasirodymas pravirkdė ir pačią atlikėją – pačioje pabaigoje, vyrui Mariui Kiltinavičiui užlipus ant scenos akyse matėsi ašaros.

Mūsų šalies atstovė pasirodo tarp dviejų šokių muzikos pasirodymų, tad tikimasi, kad pavyks išsiskirti švelnumu ir jaukumu. Scenoje kartu su I. Zasimauskaitė pasirodys ir jos vyras Marius, tačiau atlikėja paneigė mitą, kad daina skirta jos vyrui – iš tikrųjų daina skirta visiems mylintiems, nes meilė – universali kalba.

Izraeliui atstovaujanti Netta atliko dainą „Toy“

Toliau į sceną žengė šių metų didžiausia favoritė Izraelio atstovė Netta Barzilai, kurią scenoje pasitiko gausūs aplodismenta. Spalvotas izraelietės pasirodymas buvo papildytas ir visą sceną juosiančiais fejerverkais. Nacionalinį konkursą dainininkė laimėjo atlikusi savo kraštietės Izar Cohen kūrinį „A Ba Ni B“, kuris 1978 m. Izraeliui pelnė „Eurovizijos“ nugalėtojo titulą. 25-erių atlikėja jau susilaukė didelio žiniasklaidos dėmesio dėl unikalios išvaizdos ir išskirtinio muzikos stiliaus, be to, lažybų punktų duomenimis, yra viena pagrindinių favoričių konkurse.

Baltarusijai atstovaujantis Alekseevas atliko dainą „Forever“

Šiais metais Baltarusijai atstovavo 24-erių atlikėjas Nikita Aleksejevas, kuris nusprendė išbandyti jėgas Ukrainos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, bet persigalvojo ir paraišką pateikė Baltarusijoje. Dainininkas yra koncertavęs 20 šalių visoje Europoje, o Baltarusijoje ir Rusijoje laimėjo Metų atlikėjo titulą.

Estijai atstovaujanti Elina Nečajeva atliko dainą „La Forza“

Baltijos sesutę Estiją pristatys operos solistė E. Nečajeva, kuri „Eurovizijoje“ pasirinko dainuoti italų kalba. Pasipuošusi įspūdinga 52 kv. m. suknele su atsispindinčiomis video projekcijomis dainininke stebino itin stipriu vokalu ir aukštomis natomis. D. Užkuraitis net neabejoja, kad estai bus finale, o lažybininkai estų atlikėjai žada aukštą antrą vietą. Pati dainininkė tikisi, kad po jos pasirodymo žmonės pradės dažniau lankytis klasikinės muzikos koncertuose.

Bulgarijai atstovaujanti grupė „EQUINOX“ atliko dainą „Bones“

Didžioji „Eurovizijos“ scena šiai grupė – pirmasis pasirodymas kartu. Grupės vokalistė Zhana Bergens 2013 m. tapo Bulgarijos „X faktoriaus“ nugalėtoja, o grupė „Equinox“ susikūrė specialiai konkursui. Kartu su Z. Bergens į sceną lipo bulgarų dainininkai Vladas Michailovas ir Georgi Simeonovas ir du amerikiečių atlikėjai Johnny Manuelis bei Trey Campbellas.

Makedonijai atstovaujantis duetas „Eye Cue“ atliko dainą „Lost And Found“

Ryški rožinė suknelė ir pop bei regio muzikos derinys – toks buvo jau dešimtmetį scenoje gyvuojančių „Eye Cue“  grupės pasirodymas. Ją sudaro gitaristas Bojanas Trajkovskis, vokalistė Marija Ivanovska ir prie dueto neseniai prisijungęs būgnininkas Ivo Mitkovskis. Kūrinyje „Lost And Found“ susipina didelė žanrų įvairovė – momentais girdimi regio ir soulo motyvai, o priedainyje skamba šokių muzikos melodija.

„Kai pirmą kartą išgirdau šią dainą žinojau, kad ji bus daina laimėtoja, bent jau nacionalinėje atrankoje“, – „Eurovizijos“ dainų pristatymo renginyje „Israel Calling“ kalbėjo grupės vokalistė Marija Ivanovska.

Kroatijai atstovaujanti Franka atliko dainą „Crazy“

Kroatės atlikėja scenoje pasirodė visiškai viena – tik ji ir mikrofonas. Dainininkė vilkėjo juodą gracingą suknelė ir netikėtai pradėjo repuoti. Atlikėja turi 22 metų muzikavimo patirtį – vos trejų metų pradėjo solo dainininkės karjerą. „Eurovizija“ – sena Frankos svajonė – jau du kartus bandžiusi laimėti nacionalinę atranką, dainininkė tikslą pasiekė iš trečio karto.

Austrijai atstovaujantis Cesaris Sampsonas atliko dainą „Nobody But You“

Austrijos atstovui didžioji „Eurovizijos“ scena nėra naujiena – kaip pritariantysis vokalistas jis konkurse pasirodė 2016 ir 2017 m. Didžiąją karjeros dalį C. Sampsonas dirbo už scenos ribų, buvo kompozitorių bei muzikos prodiuserių grupės „Symphonix International“ narys. Kaip teigė atlikėjas, šiais metais pristatyta eurovizinė daina – dalis jo širdies ir gyvenimo istorijos. Anot D. Užkuraičio, tai tikrai kokybiškos popmuzikos pavyzdys.

Graikijai atstovaujanti Yianna Terzi atliko dainą „Oniro Mou“

Vakar 38-ąjį gimtadienį atšventusi Graikijos atstovė Y. Terzi užaugo profesionalių dainininkų šeimoje, o išvykus gyventi į JAV prasiskynė kelią į „Grammy“ apdovanojimus pelniusių atlikėjų studijas ir grįžusi namo nusprendė atstovauti savo šaliai. Pirmasis Yiannos singlas anglų kalba iškart tapo sėkmingas ne tik „iTunes“ platformoje, bet ir Niujorko klubuose. Yianna tvirtina, kad ją įkvepia atlikėjai Whitney Houston, Mariah Carey, Celine Dion ir Michaelas Jacksonas.

Suomijai atstovaujanti Saaro Aalto atliko dainą „Monsters“

Blizgi suknelė ir įspūdingas krytis nuo pakylos tiesiai į šokėjų rankas – tokios buvo ryškiausios suomės Saaro Aalto pasirodymo detalės.

Po dviejų nesėkmingų kartų Eurovizijos atrankoje S. Aalto nacionalinis transliuotojas pats be papildomos atrankos pasiūlė tapti atstove konkurse. Atlikėja prisimena, kad sėkmė nusišypsojo 2016 m., kai ji užėmė antrąją vietą Didžiosios Britanijos „X faktoriuje“. Dainos „Monsters“ kūrybinėje grupėje dalyvavo ir Linnea Deb su Joy Debu, kurie 2015 m. parašė Mansui Zelmerlowui pergalę atnešusią dainą „Heroes“.

Armėnijai atstovaujantis Sevakas Khanagyanas atliko dainą „Qami“

30-metis dainininkas ir dainų autorius gimė Armėnijoje, tačiau gerbėjų pripažinimą pelnyti jam pavyko tik sudalyvavus Ukrainos televizijos laidoje „X faktorius“. Dainos „Qami“ muziką sukūrė pats atlikėjas, o žodžius parašė dvi dainininko mokinės Anna Danielyana ir Victoria Maloyana.

Šveicarijai atstovaujantis duetas „ZiBBZ“ atliko dainą „Stones“

Šveicarija į didžiausią Europos muzikinį konkursą šiemet išsiuntė šeimyninį duetą „ZiBBZ“. Brolis ir sesuo Coco ir Stee kartu dirba nuo 2008 m. Duetas teigė, kad niekada netikėjo, jog sukurs dainą, tinkamą „Eurovizijai“, tad patekę į finalą jie jaustųsi lyg išpildę dar vieną svajonę.

Airijai atstovaujantis Ryanas O`Shaughnessy atliko dainą „Together“

Airijos – „Eurovizijos“ šalies rekordininkės pagal laimėjimų skaičių – atstovas Ryanas O‘Shaughnessy didžiojoje scenoje atsidūrė po dešimties metų vaidybos patirties.

Dainininkas tikisi, kad kūrinys primins tuos laikus, kai prieš 20 metų airių grupė „Rock ‘n‘ Roll Kids“ su nostalgiško skambesio daina konkurse užėmė pirmą vietą. Scenoje kartu su dainininku pasirodė du šokėjai, kurie šokiu pasakojo tarpusavio meilės istoriją.

Kiprui atstovaujanti Eleni Foureira atliko dainą „Fuego“

Šiais metais Kiprui atstovavo Albanijoje gimusi popdainininkė Eleni Foureira. Atlikėja scenoje stebino sugebėjimu visą pasirodymą šokti ir neuždusus dainuoti. Pagal naujausius lažybų kontorų duomenis, Kipras sparčiai kyla lentelės pozicijomisi ir yra vienas iš favoritų. Bendradarbiaudama su užsienio kūrėjais, tokie kaip Danas Balanas, E. Foureira sukūrė kelis tarptautiniais hitais tapusius kūrinius. Dainininkė Graikijoje žymi ne tik dėl savo balso, bet ir šokio sugebėjimų.

Be atrankos į finalą iš karto pateko ir didysis penketukas, skiriantis daugiausia lėšų konkursui – Prancūzija, Ispanija, Vokietija, Didžioji Britanija, Italija bei praėjusių metų nugalėtoja – Portugalija.

GALERIJA

  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
  • Lietuvos atstovė I. Zasimauskaitė dainuos „Eurovizijos“ finale!
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Omega

Viėnintelė ruselka verta dėmesio! Musiškiam i klozėta rėkaut užsidarius WC duris

to stebuklas

tai kad ta kaukenti operos soliste turbut, jaunimui geriau sokiu muzika patinka,o ne kaukentys ...

stebuklas

este ir tik este iki siol yra verta demesio, tai stebukas tarp tu kniaukianciu solistu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS