Dizaineris panoro atsiimti kaunietės laimėtą suknelę | KaunoDiena.lt

DIZAINERIS PANORO ATSIIMTI KAUNIETĖS LAIMĖTĄ SUKNELĘ

Konkurso „Iššūkis Oksanai Pikul“ nugalėtoja aštuoniolikmetė J.Jablonskio gimnazijos abiturientė Gerda Mažeikaitė patyrė šoką: jos laimėtą suknelę iš pradžių pareikalavo atvežti Liutauro Salasevičiaus asistentė, vėliau iš jos mamos to reikalavo pats dizaineris.

Kitais metais ketinanti studijuoti socialinę mediciną G.Mažeikaitė kovo 13 dieną buvo apdovanota ypatingu G.Salasevičiaus dėmesiu – jai nusišypsojo laimė ne tik tapti VIP viešnia kolekcijos pristatyme. Mergina įrodė atrodanti taip pat gerai kaip dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė ir, kaip buvo reklamuojama konkurse, laimėjo dizainerio kurtą suknelę ir įvaizdį.

Ji, kaip ir kitos kandidatės, siuntė savo nuotrauką, kurioje bandė parodyti atrodanti taip pat gerai kaip O. Pikul-Jasaitienė. Iš daugiau nei šešiasdešimties merginų buvo išrinktos dešimt daugiausiai internautų balsų surinkusios nuotraukos. Iš laimingojo dešimtuko L.Salasevičius ir O. Pikul išrinko kaunietę G. Mažeikaitę.

Dar vasario 26 dieną savo socialinio puslapio paskyroje ir pati Oksana ragino merginas: "Kviečiu sudalyvauti konkurse ir laimėti Liutauro Salasevičiaus nuostabią suknelę ir pakvietimus į jo madų šou. Aš laukiu su nekantrumu."

Kovo pabaigoje L.Salasevičiaus darbo vietoj apsilankiusi Gerda išsirinko laimėtą suknelę: tad ji vienintelį kartą ir bendravo su dizaineriu.

Jai nė pusės žodžio nebuvo užsiminta, kad suknelė tik  išnuomojama, kad teks ją sugrąžinti, nebuvo pasiūlyta nuomos sutartis.

Tačiau ketvirtadienį ryte Gerda sulaukė L.Salasevičiaus asistente prisistačiusios Sandros Saukalaitės skambučio. Ji iš pradžių pareikalavo į suknelę, kad ši geriau laikytųsi, prisiūtos glaustinukės.

"Man jį reikia iškirpti iš savo dovanos?" – iš pradžių nesuprato G.Mažeikaitė, išgirdusi, kad ir taip mėnesiui išsinuomavo glaustinukę, kurios pirmadienį reiks klientui.

Tačiau daug besimokanti abiturientė negalėjo skubiai atvežti glaustinukės.

Po kelių valandų, matyt, susisiekusi su dizaineriu, asistentė perskambino:

"Įvyko nesusipratimas. Reikia ne tik glaustinukės, bet ir Liutauro suknelės. Tai buvo vieno vakaro įvaizdis, jūs ir taip nemokamai išsinuomavot suknelę mėnesiui. Gal tu nesuvoki, kiek ji kainuoja? Čia tau, mergaite, ne "Zaros" suknelė. Ir jos nuoma kainuoja ne 100 ir ne 200 litų", – išgirdo G.Mažeikaitė.

"Turėjau džiaugtis ir suprasti, kad man suteikta laimė dienai išsinuomoti dizainerio suknelę? Ir suprasti, kad laimėti suknelę reiškia išsinuomoti? – sutrikusi, susigraudinusi ir po to supykusi prisipažino Gerda. – O kai pasiūliau suknelę atsiųsti greitu paštu arba autobusu, nes negalėjau skubiai atvažiuoti į Vilnių, išgirdau: "Mergaite, nesupranti, kiek ji kainuoja?! Jei ji dings siuntimo metu, turėsi užmokėti."

Iš dukters išgirdusi šią istoriją, Gerdos mama Jovita paskambino į saloną.

Jovita taip pat įsitikinusi: konkurso, kuriame dalyvavo mergina, taisyklėse nebuvo nurodyta, kad suknelė tėra skolinama: "Laimėti suknelę“ reiškia ją gauti visam laikui. Jei suknelė būtų tik paskolinta, būtų reikėję pasirašyti kokią nors skolinimo ar nuomos sutartį."

J.Mažeikienė kalbėjo ir su dizaineriu L.Salasevičiumi.

"Jis kalbėjo pakeltu tonu, galų gale tėškė, kad ir pasiliktume tą suknelę, o tada metė ragelį“, – teigė Jovita. Gal pats Liutauras nežinojo konkurso sąlygų?  – Jis man sakė, kad nieko tose taisyklėse įsigilinęs neskaitė. Bet ar mes dėl to kalti? Juk ten jo vardas, pavardė. Kaip galima neskaityti?"

Vėliau J. Mažeikienė sulaukė skambučio iš L. Salasevičiaus darbovietės ir prašymo neviešinti šio konflikto.

Dizainerio L. Salasevičiaus asistentė S. Saukalaitė, su kuria bendravo Gerda ir jos mama, nebuvo linkusi plačiai komentuoti konflikto: "Šioje situacijoje atlikau savo darbą. Skambinau kam buvo liepta. Su mergina bendravo Liutauras jis ir galėtų pakomentuoti."

Nejaugi asistentė nežinojo apie konkursą?

"Šiek tiek, – telefonu teigė Sandra. Ką reiškia žodis "laimėti suknelę"? – Negaliu ir nenoriu komentuoti. Ar kalbėjau nepagarbiai? Tai – melas. Su visais kalbu pagarbiai, nežinot, kiek žmonių ir su kokiais tenka bendrauti. Ir su nuotakomis. Apie palyginimą su "Zara" net nebuvo ištarti tokie žodžiai. Nenoriu komentuoti. Liutauras dabar išvykęs darbo reikalais, bet jis susisieks..."

L. Salasevičiaus telefonu pagauti nepavyko.

Tiesa, vėliau L.Salasevičius socialiniame puslapyje "Madam pareis veliau" bandė gelbėti situaciją:

"Sveiki, sveiki, būdamas išvykęs ir neturėdamas normalaus interneto, tik dabar pamačiau, koks kilo triukšmas dėl suknelės… Įvyko paprasčiausias nesusikalbėjimas. Suknelė, kuri dabar yra pas Gerdą, iš tikrųjų ir buvo jai paskolinta renginiui, o tikroji Jos Suknelė dar tik bus siuvama, juk tokia ir turi būti Suknelė. Labai apgailestauju dėl nesusikalbėjimo, o grįžęs iš kelionės iš karto susiskambinsiu su Gerda, kad galėtume pradėti kurti Jos Suknelę ir naują įvaizdį."

GALERIJA

  • Dizaineris panoro atsiimti kaunietės laimėtą suknelę
  • Dizaineris panoro atsiimti kaunietės laimėtą suknelę
  • Dizaineris panoro atsiimti kaunietės laimėtą suknelę
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

cia

mielieji dizineriu "elitas"

vv

Negrazinciau jokios sukneles! Niekas nekaltas,kad pats L.Salasevicius neskaito sutarciu,kurias pasirasineja. Cia jo bedos. O jeigu suknele buvo kaip konkurso nugaletojos prizas,tikrai jos negrazinciau - tegul papucia jai i uodega kaip sako liaudies ismintis. Per daug sau leido ir ta asistente ir pats dizaineris. Suknele priklauso merginai ir taskas.

manjana

Sakyčiau, pasiimk tą savo mazgotę , ir susikišk į užpakalį, tik prieš tai sukarpyčiau skudurėliais, kad lengviau lystų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS