„Eurovizija“ portugalams nepaliko įspūdžio: piktinosi dėl ilgų eilių ir didelių kainų | KaunoDiena.lt

„EUROVIZIJA“ PORTUGALAMS NEPALIKO ĮSPŪDŽIO: PIKTINOSI DĖL ILGŲ EILIŲ IR DIDELIŲ KAINŲ

Jau penktoje „Eurovizijoje“ dalyvavęs LRT žurnalistas Modestas Naudžius tikino, kad šių metų konkursas buvo suorganizuotas kaip niekad mažomis sąnaudomis, tačiau pakilusios įvairių paslaugų ir nekilnojamojo turto kainos stebino vietinius.

Pasak M. Naudžiaus, Lisabonos vietiniai skundėsi, kad per „Euroviziją“ taip padaugėjo žmonių, kad visur susidarė eilės, o kainos kilo.

„Žinoma, buvo žmonių, kuriems pasirodė visko per daug. Bet Lisabonos aikštėje buvo įrengtas eurovizinis kiemelis, ten visi galėjo ateiti nemokamai ir pasinerti į šventę, smagiai praleisti laiką. Lisabona ir taip yra itin gausiai turistų lankoma vieta, tad matyti daug žmonių nebuvo neįprasta“, – tikino žurnalistas.

Kaip pašnekovas pasakojo, vien žurnalistų į konkursą suvažiuoja apie pusantro tūkstančio.

Nepaisant pakilusių kainų, konkurso rengimui Portugalija nešvaistė lėšų – įrengė gana paprastą sceną, atsisakė LED ekranų ir surengė vieną pigiausių konkursų per pastarąjį dešimtmetį. Vis dėlto tiksli suma nėra paskelbta, žinoma tik tiek,kad ji nesiekia 25 milijonų eurų. Palyginimui, Azerbaidžanas 2012 m. „Eurovizijos“ organizavimui išleido daugiau nei 60 milijonų eurų.

Plačiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS