„Eurovizijoje“ komisijos ir žiūrovų nuomonės neišsiskyrė tik dėl Lietuvos | KaunoDiena.lt

„EUROVIZIJOJE“ KOMISIJOS IR ŽIŪROVŲ NUOMONĖS NEIŠSISKYRĖ TIK DĖL LIETUVOS

„Eurovizijos“ dainų konkursą dar nuo 2009-ųjų vertina ne tik televizijos žiūrovai, bet ir nacionalinių komisijų nariai, jų balsai yra lygiaverčiai.

Po šiųmetinio konkurso rezultatų paskelbimo tapo akivaizdu, kad komisijų ir žiūrovų nuomonės skyrėsi kardinaliai, o sutapo tik dėl kelių atlikėjų, tarp jų – ir Lietuvos.

Didžiausias nesutapimas tarp žiūrovų ir komisijos skirtų balų buvo vertinant Švedijos atstovą Benjaminą Ingrosso, kuris atliko dainą „Dance You Off“. Jis, komisijos įvertinimu pelnęs antrąją vietą, iš žiūrovų tokio palaikymo nesulaukė – jie B. Ingrosso skyrė tik 23-ąją vietą.

 

Vertinant Italiją, žiūrovų ir komisijos nuomonės skyrėsi net per 14 vietų. Žiūrovų akimis, italų duetas Ermal Meta e Fabrizio Moro, atlikę dainą „Non Mi Avete Fatto Niente“, nusipelnė trečiosios vietos, tuo metu žiuri jiems skyrė tik septynioliktą vietą.

Kur kas prasčiau, nei žiūrovai, komisija įvertino ir Danijos atstovą Rasmusseną, kuris pasirodė su kūriniu „Higher Ground“. Žiuri nuomone, danas turėjo atsidurti 20-oje, o žiūrovų manymu – 5-oje vietoje.

Žiūrovai ir komisija taip pat labai nesutarė dėl Australijos. Jessicos Mauboy atlikta daina „We Got Love“ komisijos manymu turėjo užimti 12 vietą, o žiūrovai jai skyrė paskutinę – 26-ąją vietą.

Paskutinę, 26-ąją, vietą komisijos požiūriu užėmę ukrainiečiai iš žiūrovų sulaukė aukštesnio įvertinimo – atlikėjui Melovin, sudainavusiam „Under The Ladder“ televizijos žiūrovai numatė 7-ąją vietą.

Labiausiai komisijos nuomonės sutapo dėl Portugalijos atstovės Claudios Pascoal, atlikusios dainą „O Jardim“ – tiek komisija, tiek žiūrovai jai skyrė priešpaskutinę – 25-ąją vietą.

Komisijos ir žiūrovų nuomonės nesiskyrė ir vertinant Lietuvai su daina „When We`re Old“ atstovavusią Ievą Zasimauskaitę. Jai komisija skyrė 11-ąją vietą, o žiūrovai ją matė dešimtuke.

Galutinė rezultatų lentelė atrodė taip:

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS