„Eurovizijoje“ lietuvius vertinęs W. Wellsas: jaučiu Lietuvos kūrybinę energiją | KaunoDiena.lt

„EUROVIZIJOJE“ LIETUVIUS VERTINĘS W. WELLSAS: JAUČIU LIETUVOS KŪRYBINĘ ENERGIJĄ

Williamas Wellsas – muzikos profesionalas, dirbęs su tokiais atlikėjais kaip Barbra Streisand, Quincy Jonesas, Ariana Grande, grupėmis „Imagine Dragons“ , Wu Tang Clan ir kitomis.

Jis – vienos prestižiškiausių muzikos mokyklų pasaulyje – Berklio muzikos koledžo – absolventas bei dėstytojas, dirigentas, prodiuseris, gitaristas, klavišininkas, dainų tekstų autorius. Lankydamasis Vilniuje jis patirtimi pasidalijo ir su Lietuvos muzikantais.

Amerikiečių roko grupės „Imagine Dragons“ narys sako, kad dirbdamas su įvairių stilių atlikėjais pasisemia daug energijos, pastaruoju metu itin didelį dėmesį skiria ir klasikinei muzikai.

„Tokie kompozitoriai, kaip Johannas Sebastianas Bachas, ir tai, kaip aranžuota jo muzika, mane labai įkvepia. Stebint, kaip aš pats diriguoju, galima pamatyti, kaip mane veikia ši pamatinė klasikinė muzika. Taip pat ir Beethovenas – pastaruoju metu esu paskendęs jo muzikoje.  Jo sonatos, ypač aštuntosios, nuolat klausausi. Tai, kaip šie kompozitoriai kūrė savo melodijas, buvo gryna, unikalu, iš to visi muzikantai gali mokytis ir šiandien“, – tvirtina W. Wellsas.

Amerikiečio viešnagės Lietuvoje priežastis – glaudesnių ryšių su šalies atlikėjais mezgimas, nauji projektai bei meistrystės seminaras, kurį atlikėjas vedė Lietuvos muzikantams bei aktyviai muzikos industrijoje veikiantiems žmonėms. Pagrindinė seminaro tema – kaip iš muzikos mėgėjo tapti profesionalu.

W. Wellsas tikina, kad jį nustebino Lietuvos muzikantų lygis. „Mane labai nustebino, kiek daug talentingų žmonių pamačiau Lietuvoje, net ir teisėjaudamas „Eurovizijoje“. Čia tikrai yra daug puikių atlikėjų, tai daro mane labai laimingą, džiaugiuosi, kad galiu būti čia ir juos atrasti. Jaučiu Lietuvos kūrybinę energiją“, – sako muzikantas.

Plačiau apie tai – LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS