Geriausiai apmokamas aktorius – M. Wahlbergas | KaunoDiena.lt

GERIAUSIAI APMOKAMAS AKTORIUS – M. WAHLBERGAS

  • 0

Į kino sritį pasukęs buvęs reperis Markas Wahlbergas (Markas Valbergas) antradienį buvo paskelbtas geriausiai apmokamu aktoriumi pasaulyje: per pastaruosius 12 mėnesių jis uždirbo maždaug 68 mln. dolerių (57,77 mln. eurų) iki mokesčių.

46 metų žvaigždė pirmąją žurnalo „Forbes“ sąrašo vietą pelnė dėl pelningų darbų juostoje „Transformeriai: paskutinis riteris“ (Transformers: The Last Knight) ir lapkritį kino teatrus pasieksiančioje komedijoje „Tėtukas namie 2“ (Daddy's Home 2).

„Pirmasis gal ir pelnė apgailėtiną 15 proc. įvertinimą (kino naujienų tinklapyje) „Rotten Tomatoes“ bei kol kas mažiausią šios franšizės uždarbį, bet Wahlbergui nereikia jaudintis – fiksuotas atlyginimas reiškia, kad jis turi naudos, net jei filmai nepasirodo gerai“, – pažymėjo „Forbes“.

Dwayne'as Johnsonas (Dveinas Džonsonas), kuris pirmąją sąrašo vietą užėmė 2016 metais, šiemet su 65 mln. dolerių (55,2 mln. eurų) yra antroje vietoje. Jis suvaidino naujuose „Gelbėtojuose“ (Baywatch) ir vaidina televizijos HBO komiškame seriale „Žaidėjai“ (Ballers).

Šis buvęs imtynininkas taip pat vaidina gruodį pasirodysiančiame fantastiškų nuotykių perdirbinyje „Džiumandži“ (Jumanji) ir filme apie monstrus pagal 9-ojo dešimtmečio videožaidimą „Rampage“, kuris bus išleistas kitų metų balandį.

Kaip įprasta, pirmojo dešimtuko aktoriai vyrai uždirbo daug daugiau už koleges moteris: 488,5 mln. dolerių (415 mln. eurų), palyginti su 172,5 mln. dolerių (146,5 mln. eurų). Tokią nelygybę „Forbes“ iš dalies aiškina filmų apie superdidvyrius ir veiksmo blokbasterių, kuriuose būna nedaug pagrindinių vaidmenų moterims, persvara.

Praėjusią savaitę paskelbto geriausiai apmokamų aktorių moterų sąrašo pirmąją vietą užėmė 28 metų „Oskaro“ laureatė Emma Stone (Ema Stoun). Ji per pastaruosius 12 mėnesių uždirbo palyginti kuklius 26 mln. dolerių (22 mln. eurų).

Pietų Kalifornijos universiteto Žurnalistikos mokyklos tyrimas pernai parodė, kad moterų vaidmenys sudaro tik 28,7 proc. visų savo tekstus turinčių vaidmenų Holivude.

Vinas Dieselis (Vinas Diselis), drauge su D. Johnsonu vaidinęs filmuose „Greiti ir įsiutę“ (Fast and Furious), vyrų sąraše užėmė trečią vietą. Su 54,5 mln. dolerių (46,3 mln. eurų) jis aplenkė komedijų aktorių Adamą Sandlerį. Pastarasis uždirbo 50,5 mln. dolerių (42,9 mln. eurų), daugiausia – iš sutarties su vaizdo transliavimo internetu kompanija „Netflix“, numatančios jam galimybę kurti savo filmus.

Pirmąjį penketuką užbaigia Honkongo veiksmo filmų žvaigždė Jackie Chanas (Džekis Čanas), vis dar nepaprastai populiarus Kinijoje ir per pastaruosius 12 mėnesių uždirbęs 49,5 mln. dolerių (42 mln. eurų).

Pirmajame dešimtuke dar yra Robertas Downey (Robertas Daunis) jaunesnysis, Tomas Cruise'as (Tomas Kruzas) ir Bolivudo karaliai Shah Rukhas Khanas (Šach Rukhas Khanas), Salmanas Khanas, Akshay Kumaras (Akšajus Kumaras).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS