Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko „Vandens formos“ kūrėjui | KaunoDiena.lt

GERIAUSIO REŽISIERIAUS APDOVANOJIMAS ATITEKO „VANDENS FORMOS“ KŪRĖJUI

  • 0

JAV režisierių gildija (Directors Guild of America, DGA) šeštadienį vakare pirmiausia paskelbė apdovanojimą už geriausią režisieriaus debiutą – jis teko juostos „Pradink“ (Get out) režisieriui Jordanui Peele'ui (Džordanui Pilui), kuris sakė, kad dėl reakcijos į jo filmą šie metai jam buvo „geriausi gyvenime“.

Jis varžėsi ir dėl pagrindinio apdovanojimo, bet šis teko Meksikos režisieriui Guillermo del Toro (Giljermui del Torui), sukūrusiam fantastinę meilės istoriją „Vandens forma“ (The Shape of Water), kurios veiksmas vyksta Šaltojo karo laikais.

Į jį pretendavo ir juostos „Lady Bird“ kūrėja Greta Gerwig (Greta Gervig), Christopheris Nolanas (Kristoferis Nolandas) už filmą „Diunkerkas“ (Dunkirk) ir Martinas McDonaghas (Martinas Makdonagas) už juostą „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Prognozuojama, kad G. del Toro po mėnesio gali tikėtis sėkmės ir per „Oskarų“ dalybas.

Praėjusį mėnesį 53 metų režisierius už šį filmą, kuriame Sally Hawkins (Sali Hokins) vaidina slaptos vyriausybinės laboratorijos sargę, įsimylinčią paslaptingą jūrų būtybę, gavo „Auksinį gaublį“.

„Šis filmas ypatingai vedė mane prie dalykų, kurių labai bijojau, – šeštadienį Beverli Hilso viešbutyje „Beverly Hilton“ sakė G. del Toro. – Tai buvo filmas, kupinas priežasčių, kodėl jis turėtų nenusisekti, (bet) tai kaip sykis priežastys, dėl kurių jis nusisekė.“

Emocijų užvaldyto G. del Toro balsas drebėjo, kai jis savo apdovanojimą dedikavo motinai ir tėvui, kurie neseniai susirgo.

„Kol jie dar su manimi ir vis dar gali girdėti, kaip tai sakau ... Ačiū, tėti, ačiū, mama. Jūs visuomet tikite manimi ir mano pabaisomis“, – sakė jis.

Per šeštadienio ceremoniją, kurioje dalyvavo 1,6 tūkst. svečių, apdovanojimus teikė tokios žvaigždės kaip Samas Rockwellas (Semas Rokvelas), Amy Schumer (Eimi Šumer), Saoirse Ronan (Sirša Ronan), Kevinas Baconas (Kevinas Beikonas), Allison Janney (Elison Džani) ir Damienas Chazelle'as (Deimienas Šazelas), kuris pagrindinį DGA apdovanojimą gavo pernai, už „Kalifornijos svajas“ (La La Land).

„Vandens forma“ sausio mėnesį buvo nominuota septyniems „Auksiniams gaubliams“ ir galiausiai gavo du. Juosta taip pat gavo Prodiuserių gildijos geriausio filmo apdovanojimą ir yra nominuota 13-ai „Oskarų“.

DGA apdovanojimai laikomi patikimu Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų sėkmės pranašu, ypač kalbant apie geriausio režisieriaus apdovanojimą, nes 13 iš praėjusių 14 DGA laureatų vėliau gavo ir geriausio režisieriaus „Oskarą“.

Ch. Nolano trileris „Diunkerkas“, kurio veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metais, taip pat yra laikomas tvirtu pretendentu į „Oskarų“ šlovę kovo 4 dieną.

GALERIJA

  • Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko „Vandens formos“ kūrėjui
  • Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko „Vandens formos“ kūrėjui
  • Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko „Vandens formos“ kūrėjui
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS