Grupės „Fusedmarc“ palaikyti atvyko ypatinga komanda | KaunoDiena.lt

GRUPĖS „FUSEDMARC“ PALAIKYTI ATVYKO YPATINGA KOMANDA

Į „Eurovizijos“ dainų konkursą Lietuvos atstovus „Fusedmarc“ Ukrainos sostinėje palaikyti atvyko penkios socialinės akcijos „Draugystė veža!“ laimėtojų poros.

Jau antrus metus vykstantis socialinis projektas „Draugystė veža“ neįgaliems žmonėms bei jų draugams dovanoja galimybę apsilankyti „Eurovizijos“ konkurse.

Šį kartą projekto prizas – vykimas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės keliu į Kijevą, kur grupė „Fusedmarc“ lipa į „Eurovizijos“ sceną.

Dvi dienas keliavę į Ukrainą, projekto laimėtojai Kijevą pasiekė tik trečiadienio naktį, o jau ketvirtadienio rytą atvyko į viešbutį, kuriame apsistojo Lietuvos delegacija. Čia juos pasitiko Viktorija Ivanovskaja ir Denisas Zujevas, kuriuos jie kalbino, prašė nusifotografuoti.

„Susitinkame su jumis, tada vykstame pailsėti. Rytoj mūsų laukia penkių valandų ekskursija po Kijevą“, – šypsosi socialinės akcijos „Draugystė veža!“ sumanytoja, viena iš „Baltijos ugdymo centro“ partnerių Žydrė Gedrimaitė.

Ketvirtadienio vakarą socialinės akcijos dalyviai žadėjo ne tik palaikyti Lietuvos atstovus, bet ir balsuoti. „Netruksime prisipirkti ukrainietiškų mobiliojo ryšio kortelių“, – juokėsi vienas atvykusiųjų.

Jau antrus metus Baltijos ugdymo centras kartu su Neįgaliųjų reikalų departamentu prie SADM organizuoja socialinį projektą „Draugystė veža“. Projekto organizatoriai tiki, kad draugystė gali išpildyti svajones, ir kvietė du draugus, iš kurių vienas turi negalią, kitas – ne, pildyti anketą ir dalyvauti projekte, kurio pagrindinis prizas – kelionė į „Euroviziją“.

Organizatoriai šiuo projektu siekia skatinti žmonių bendrumą ir mažinti socialinę atskirtį tarp negalios paliestų ir nepaliestų žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Algis

Kokia komanda , tokia ir vieta ,nemalonu buvo ziureti ,ko nusipelne ,ta ir gavo valio .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS