„Happyendless“ pristato naują visų mylimos V. Kernagio dainos „Kansaras“ versiją | KaunoDiena.lt

„HAPPYENDLESS“ PRISTATO NAUJĄ VISŲ MYLIMOS V. KERNAGIO DAINOS „KANSARAS“ VERSIJĄ

  • 0

Pailsėję po intensyvių naujojo albumo „KINETIKA“ pristatymo darbų, elektroninės muzikos grupė „Happyendless“ grįžo prie savo mėgstamo užsiėmimo – dainų remiksavimo. Šiandien, artėjančio maestro Vytauto Kernagio gimtadienio proga, jie dalinasi alternatyvia visiems puikiai žinomos dainos „Kansaras“ versija.

„Mes visuomet mėgdavome perdaryti kitų atlikėjų kūrinius, – sako „Happyendless“ narys Marius Narbutis. – Įdomu dainai suteikti naują rūbą, perkurti jos skambesį kitaip, nei visiems įprasta.“

Vytautas Kernagis ir jo kūrinys „Kansaras“ kelia daug malonių prisiminimų grupės nariams.

„V. Kernagio plokštelė „Kabaretas „Tarp girnų“ buvo pirmoji plokštelė, kurią uždėjau pats savo rankomis. Nebepamenu, ar tuomet jau ėjau į mokyklą, ar dar ne, bet tai buvo tikrai labai jaunos dienos. Tad ir ši muzika iki šiol išliko artima“, – pasakoja grupės narys Andrius Kauklys.

„Jaunystėje mums V. Kernagis atrodydavo labai kietas bičas, ypač – kūrinys „Kansaras“. Ši daina buvo tikras rokenrolas – visiškai kitoks požiūris, nei mes buvome įpratę matyti, o tas kandus tekstas ir barbarizmai iki šiol kelia šypseną. Atsimenu, kaip besimokydami M.K. Čiurlionio menų mokykloje su klasioku išsiprašydavome iš matematikos pamokos „į tualetą“, tačiau eidavome į kitą klasę ir visu garsu pianinais tarškindavome būtent šį kūrinį“, – prisiminimais dalinasi Marius.

Jaunystėje mums V. Kernagis atrodydavo labai kietas bičas.

Muzikantai pasakoja, jog niekas jau seniai nebeturėjo išlikusių atskirų „Kansaras“ dainos garso takelių, tad teko suktis iš padėties improvizuojant. „Keisčiausiais būdais bandėm aranžuoti šį kūrinį, teko permontuoti vaizdo klipą, vaizdą sinchronizuoti su garsu. Šis darbas buvo mums nemenkas iššūkis, tačiau galutinis rezultatas išties džiugina“, – sako jie.

Maestro sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis, išgirdęs šį „Happyendless“ darbą, prisiminė savo tėčio reakciją, kai grupė „Skamp“ perdainavo kūrinį „Mūsų dienos kaip šventė“.

„Tą kartą jis grįžo namo ir tarė: „Tai yra turbūt geriausia, kas galėjo nutikti šiai dainai“. Tėtis džiaugėsi, jog jauni žmonės iš naujo prikėlė seną jo kūrinį. Manau, kad šis „Happyendless“ darbas – analogiška situacija ir tėtis būtų labai laimingas išgirdęs naująją „Kansaras“ versiją. Labai smagu, kad jo kūryba yra vis atgaivinama ir transformuojama į naujus skambesius – tai tik parodo, kad Kernagis yra gyvas iki šiol ir gyvens dar ilgai“, – džiaugiasi V. Kernagis jaunesnysis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS