Į Lietuvą atvyko visi filmo „Tarp pilkų debesų“ aktoriai | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKO VISI FILMO „TARP PILKŲ DEBESŲ“ AKTORIAI

  • 0

Pagal Rutos Sepetys bestselerį „Tarp pilkų debesų“ kuriamo filmo kūrybinė grupė pasirengusi pagrindiniams darbams. Į Lietuvą atvyko tarptautinė aktorių komanda, kuri čia filmuosis iki birželio vidurio.

Filmo režisierius – Marius Markevičius („Kita svajonių komanda“). Juosta pasakoja apie paauglę Liną, 1941 m. su šeima gyvenančią Kaune. Mergina mėgsta piešti ir svajoja apie dailės studijas universitete, tačiau likimas negailestingas: ji su šeima, mama, tėčiu ir jaunesniuoju broliu, ištremiama į Sibirą. Nepakeliamos ir nehumaniškos gyvenimo sąlygos netrukdo įsižiebti jausmams – mergina sutinka į atšiaurų kraštą taip pat nublokštą bendraamžį Andrių.

Aktorius patraukė istorija 

„Vasarį nufilmavome žiemos scenas, dabar imamės pavasario ir vasaros vaizdų. Filmuosime Kauno gatves ir namus, kuriuose gyvena herojai, trėmimus traukinių vagonuose, išsilaipinimą Altajaus ir Laptevų apylinkėse. Pastarosios scenos bus filmuojamos Neringoje“, – vardija režisierius Marius Markevičius.

Filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas džiaugiasi, kad sklandžiai pavyko surinkti visą tarptautinę filmo kūrybinę grupę: „Mums, Lietuvai, reikšmingiausias filmas pasauliniu mastu yra tik nedidelio biudžeto darbas. Nuostabu, kad mes turime tokį puikų aktorių ansamblį. Juos patraukė būtent istorija ir galimybė ją papasakoti pasauliui.“

Jau anksčiau skelbta, kad pagrindiniai – Linos ir Andriaus – vaidmenys „Tarp pilkų debesų“ patikėti kylančioms britų kino žvaigždėms. Bel Powley – Sandanso kino festivalio filmo „Paauglės dienoraštis“ atradimas, „Gotham“ apdovanojimo laureatė ir BAFTA nominantė. Kine debiutuojančiam Jonah Hauer-Kingui atstovauja legendinė Didžiosios Britanijos talentų vadybininkė Lindy King. Viena iš aktorių agentūros „United Agencies“ savininkių atrado ir į platųjį pasaulį išleido tokias žvaigždes kaip Ewanas McGregoras, Keira Knightley, Robas Brydonas ar Toni Collette.

Su R. Wright vaidinanti norvegė ir „Sostų karų“ aktorius

Linos mamos Elenos, stiprios, nepalūžtančios moters, nežmoniškomis sąlygomis išsaugančios orumą, vaidmeniui pasiryžo norvegų aktorė Lisa Loven Kongsli, Lietuvos žiūrovams geriausiai pažįstama iš pernai kino teatruose rodyto filmo „Force Majeure“.

Drama, nominuota „Auksinio gaublio“, BAFTA apdovanojimams, apdovanota didžiuoju Kanų kino festivalio programos „Ypatingas žvilgsnis“ prizu, pagrindinį vaidmenį jame suvaidinusi Lisa Loven Kongsli po šios sėkmės filmuojasi didžiuosiuose Holivudo filmuose.

„Su Lisa kalbėjomės jau prieš metus, ji buvo sužavėta istorija ir scenarijumi. Likimo dovana, kad aktorė rado tarpą savo filmavimų grafike. Ji atvyksta tiesiai iš Holivudo hito „Wonder Woman“ filmavimo aikštelės, kur dirba su Robin Wright ir Gal Gadot. Po „Tarp pilkų debesų“ aktorė iškart išlekia filmuotis kitame didelio biudžeto filme“, – sako prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Į Sibirą ištremto garbaus amžiaus vyriškio pono Stako vaidmenį atliks britų aktorius Jamesas Cosmo, vaidinęs kultiniame seriale „Sostų karai“ („Game of Thrones“), pasaulinio populiarumo filmuose „Narsioji širdis“ („Braveheart“), „Kalnietis“ („Highlander“), „Troja“ („Troy“) ar „Traukinių žymėjimas“ („Trainspotting“).

Užduotis – rusų kalba per porą savaičių

Generolo Komarovo vaidmenį filme atliks vienas žinomiausių suomių aktorių Peteris Franzénas. Jo pavardę galima rasti visuose didžiuosiuose suomių filmuose, o lietuviams aktorius pažįstamas iš televizijos serialo „Vikingai“.

„Džiaugiamės, kad Peteris Franzenas nepabūgo rusų kalbos, kuria daugiausia bendrauja jo personažas filme. Jis su užsidegimu ėmė mokytis ir per trumpą laiką iš aktorių padarė didžiausią pažangą“, – pasakoja M.Markevičius.

Komarovo pavaldinys, jaunesnysis karininkas Kretzkis – kylanti švedų kino žvaigždė Martinas Wallströmas. Aktorius tarptautiniu mastu labiausiai žinomas iš JAV televizijos serialo „Ponas Robotas“ (Mr. Robot), kur vaidina kartu su žinomu amerikiečių aktoriumi Christianu Slateriu.

Su Linos jaunesniojo brolio Jono vaidmens atlikėju – 10 metų britų aktoriumi Tomu Sweetu jau galėjo susipažinti Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai. Čia buvo rodytas Venecijos kino festivalyje apdovanotas filmas „Lyderio vaikystė“ su Robertu Pattinsonu bei Bérénice Bejo. Tomas Sweetas čia atliko pagrindinį vaidmenį ir tapo dideliu atradimu.

Antraplanius vaidmenis filme taip pat atliks britų aktoriai Adrianas Schilleris („Danų mergina“), Gregas Kolpakchi („Iksmenai: pirma klasė“), Samas Hazeldine'as („Varnas“), Sarah Finigan („Suffragette“).

GALERIJA

  • B.Powley
  • Rūta Šepetys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS