I. Trump apsilankė Varšuvos geto memoriale | KaunoDiena.lt

I. TRUMP APSILANKĖ VARŠUVOS GETO MEMORIALE

  • 0

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) dukra Ivanka ketvirtadienį apsilankė Varšuvos geto memoriale, o dieną anksčiau jos tėvas susilaukė kritikos už tai, kad jo vizito Lenkijos sostinėje darbotvarkėje nebuvo numatytas apsilankymas šiame memoriale.

35 metų Ivanka priėmė judaizmą prieš santuoką su Holokaustą išgyvenusių žmonių anūku Jaredu Kushneriu (Džaredu Kušneriu). Ji padėjo gėlių su užrašu „Nuo Jungtinių Valstijų“ prie 1943 metų Varšuvos geto sukilimo aukoms pagerbti.

Su Lenkijos vyriausiuoju rabinu Michaeliu Schudrichu (Michaeliu Šudrichu) ji sukalbėjo maldą, o vėliau apsilankė šalia memorialo esančiame POLIN Lenkijos žydų istorijos muziejuje.

Ivanka lydi savo tėvą vizito Lenkijos sostinėje metu.

M.Schudrichas Ivankos apsilankymą memoriale pavadino „labai labai svarbiu .. ne tik dėl to, kad ji yra žydė ar dėl to, kad jos vyro giminaičiai išgyveno Holokaustą, bet ir dėl to, kad tai svarbu, kaip žmogui“.

„Tačiau liūdna, kad jos tėvas prezidentas D. Trumpas yra pirmasis per 25 metus JAV prezidentas, neapsilankęs prie Varšuvos geto didvyrių paminklo“, – agentūrai AFP sakė jis.

M. Schudrichas trečiadienį išplatino Lenkijos žydų lyderių bendrą pareiškimą, kuriame „itin apgailestaujama, kad prezidentas Donaldas Trumpas, sakysiantis kalbą vos už mylios nuo monumento, nusprendė pažeisti pagirtiną tradiciją, kurios laikėsi daugelis kitų“.

Tuo tarpu POLIN muziejaus atstovė Zaneta Czyzniewska (Žaneta Čiznevska) agentūrai AFP sakė, kad muziejus tik „šiandien sužinojo“, kad jame lankysis Ivanka Trump.

GALERIJA

  • I. Trump apsilankė Varšuvos geto memoriale
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS