I. Zasimauskaitė: Lietuva – šalis, kurioje man gera | KaunoDiena.lt

I. ZASIMAUSKAITĖ: LIETUVA – ŠALIS, KURIOJE MAN GERA

  • 0

Šį vakarą LRT Didžiojoje studijoje įvyksiantis „Misija Sibiras ‘18” paramos koncertas subūrė daugybę Lietuvos įžymybių, pasirengusių padėti ir šiemet į Sibirą išlydėti net dvi ekspedicijų komandas. Šiemet „Misija Sibiras“ pasuks Krasnojarsko link, kur tvarkys lietuvių kapines ir lankys čia tebegyvenančius tautiečius.

„Gedulo ir vilties diena yra jautri, tačiau pagaliau ją minime ne niūriuose minėjimuose, bet parodydami pasauliui, kokia vieninga tauta esame. „Misija Sibiras“ tikslas yra birželio 14-ąją paversti diena, kuomet prisimindami savo istoriją, didžiuojamės savo tvirtumu. Paramos koncertas yra fantastiškas būdas šiai dienai vainikuoti, o žinant, kiek daug žmonių tuo metu stovės tremtinių ir politinių kalinių vardų ir likimų skaitymų eilėse, kiek žmonių šios dienos rytą sustos pagerbti negrįžusius Visuotinėje tylos minutėje, įrodymų dėl mūsų gebėjimo susitelkti nebereikia“, – sako Raminta Kėželytė, „Misija Sibiras ’18“ organizatorė.

Šiemet į liepos 17-ąją išvyksiančią ekspediciją vyks 24 žmonės – po 12 abejose ekspedicijų komandose. Komandos į misiją išvyks kartu, o pasiekusios pradinį tašką išsiskirs ir tvarkymo darbus atliks skirtingais maršrutais. Organizatoriai teigia, kad tam reikės dar daugiau visuomenės palaikymo: ne vien įsigyjant kokybiškus įrankius, ieškant vietinio transporto, bet ir ieškant kapinaičių, kurias jau gali būti pasiglemžusi gaivališka Sibiro gamta.

Jeigu tik nereikėtų valgyti ir miegoti, galėčiau skirti dar daugiau laiko tam, kad savo laiką atiduočiau kitiems.

Prie „Misija Sibiras ‘18” paramos koncerto prisijungianti šių metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Ieva Zasimauskaitė sako, jog dalyvavimas šiame renginyje jai svarbus, nes ji visuomet jautėsi Lietuvos patriote ir savęs kitoje šalyje neįsivaizdavo: „Jeigu tik nereikėtų valgyti ir miegoti, galėčiau skirti dar daugiau laiko tam, kad savo laiką atiduočiau kitiems. Sunku pasakyti, iš kur semiuosi energijos, bet tai mano gyvenimo būdas. Prisidedu prie „Misija Sibiras‘18“ paramos koncerto, nes Lietuva – šalis, kurioje man gera.“ 

Prie koncerto prisidės ne vien I. Zasimauskaitė, bet ir daugybė žinomų Lietuvos veidų: Arūnas Matelis, Justė Arlauskaitė-Jazzu, grupė „Rondo, „16Hz”, ir kiti.

Tiesioginė „Misija Sibiras‘18” paramos koncerto transliacija jau šį vakarą, 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Prisidėti prie šių metų ekspedicijos jau dabar galima trumpaisiais numeriais 1891 – auka 2 EUR arba 1892 – auka 3 EUR.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS