I. Zasimauskaitė: pasirodymas – lengviausia „Eurovizijos“ dalis | KaunoDiena.lt

I. ZASIMAUSKAITĖ: PASIRODYMAS – LENGVIAUSIA „EUROVIZIJOS“ DALIS

„Galvojau, kad „Eurovizija“ tėra tos trys minutės, kurias matome per ekraną. Tačiau tai – lengviausia dalis šiame konkurse“, – grįžusi iš Portugalijos LRT RADIJO laidoje „Ryto garsai“ sako Ieva Zasimauskaitė. Atlikėja pasakoja, kad kitais metais anketos į nacionalinę „Eurovizijos“ atranką tikrai nepildys.

Sekmadienį iš Lisabonos grįžo Lietuvos delegacija „Eurovizijoje“. Pirmoji stotelė, kurioje prieš interviu maratoną lankėsi I. Zasimauskaitė ir danų kūrėjas Vytautas Bikus, – LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“.

Pakartoti pasirinko jautriausią momentą

V. Bikus pasakoja, kad Portugalijoje dėl atlikėjos pasirodymo sprendimus priėmė visa komanda, o dėl dainavimo tarėsi tik jiedu su I. Zasimauskaite.

„Visi mes diskutavome dėl pasirodymo. Kartu sprendėme, kurią vietą pakartoti. Daug dėl to kalbėjomės, mąstėme, ar daryti kaip visi – rodyti priedainį, ar rinktis momentą ant tiltelio. Rizikavome, bet nežinome, kaip būtų buvę kitu atveju. Man atrodo, kad pasirinkome teisingai“, – tikina dainos „When we're old“ autorius.

V. Nevieros/LRT nuotr.

I. Zasimauskaitė priduria, kad momentas ant tiltelio virpino sielą: „Aš norėjau, kad būtent ta vieta būtų kartojama. Komentarai, salėje buvę žiūrovai ir auditorija labiausiai reaguodavo, kai greta manęs pasirodydavo Marius. Žiūrovai mums skyrė daugiau balų nei komisija, tad akivaizdu, kad tai nebuvo klaida.“

Lietuvos atstovei „Eurovizijoje“ tik Kroatijos komisija skyrė 12 balų. V. Bikus juokauja, kad kroatų širdis visoje Europoje didžiausia: „Jie įvertino mūsų pastangas. Matyt, kroatams daina patiko taip, kaip mums.“

Meditacija padėjo atgauti jėgas

Laidoje „Ryto garsai“ I. Zasimauskaitė sako, kad pagrindinis laimėjimas buvo jau pusfinalyje, kai atlikėja sužinojo patekusi į finalą.

„Iš dalies jau po pusfinalio man buvo ramu. Žinojau, kad patekau į finalą. Kita vertus, galvojau, kaip reikės vėl pakartoti pasirodymą, kad jis būtų toks geras. Jaučiau stresą, bet finale man pavyko“, – kalba dainininkė.

Tiesa, repeticijos išsekino – kartą I. Zasimauskaitė paslydo ir vos neparkrito: „Tą dieną buvau be galo išvargusi tiek fiziškai, tiek emociškai. Tai jaučiau ir būdama scenoje.“

Atlikėja neslepia, kad dvi savaitės Portugalijoje pakeitė jos suvokimą apie didžiausią Europos dainų konkursą.

„Galvojau, kad „Eurovizija“ tėra tos trys minutės, kurias matome ekrane. Tačiau tai lengviausia dalis šiame konkurse. Iki jų tenka bendrauti su gerbėjais, žurnalistais, atrašinėti į laiškus. Dienos pabaigoje suvoki, kad tavyje nieko neliko, nes viską atiduodi žmonėms. Meditacija suteikė vidinių jėgų“, – pastebi I. Zasimauskaitė.

Kitais metais nepildysiu anketos į nacionalines atrankas, bet niekada negali žinoti.

Paklausta, ar dar kartą ryžtųsi lipti ant „Eurovizijos“ scenos, I. Zasimauskaitė dvejoja: „Kitais metais nepildysiu anketos į nacionalines atrankas, bet niekada negali žinoti.“

Dainų autorius V. Bikus pirmą kartą vyko į „Euroviziją“, nors jo sukurtos dainos šiame konkurse buvo atliktos ne kartą.

„Įspūdžiai – puikūs. Suvokiau, kad darbo bus nemažai, bet nesitikėjau, jog toks didelis krūvis teks artistui. Mane nudžiugino, kad pasiruošimas – profesionalus. Nors konkursas vyko Lisabonoje, portugalai dirba tik su techniniais dalykais. Daugiausia prisideda švedai, olandai ir vokiečiai. Jie klausė mūsų pastabų, bet mes nerimavome, nes iki pusfinalio buvo nepatikusių ir neišspręstų dalykų. Ta komanda kaip studentai – viską daro paskutinę naktį, dirbo paskutinės repeticijos metu ir tik tada padarė taip, kaip norėjome.“

Pravirkdė Europą

I. Zasimauskaitės pasirodymas palietė širdis, o internete vienas po kito pasirodė atsiliepimai, kad žmonės nesulaiko ašarų. „Sakoma, kai verkiame – valosi širdis. Tad visai Europai išvalėme širdis“, – pažymi dainininkė.

Atlikėja sako dar nesuvokianti, kad viskas jau baigėsi. Vis dėlto jau turi planų ir jaučiasi pailsėjusi nuo šurmulio bei darbų.

„Aš jau pailsėjau, galiu eiti toliau. Tikiuosi, kad šią savaitę pavyks aptarti planus. Dabar kursime albumą“, – sako dainininkė, ir priduria, kad eurovizinė jos daina taip pat bus albume.

Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ išduoda, kad jai patiko ispanų, vokiečių, airių, austrų ir portugalų dainos: „Mes nekonkuravome, jautėmės kaip festivalyje. Kipro atstovė sakė, kad atlieka judrią dainą, o aš – baladę, bet mes jaučiame tą patį, nes ten atėjome dėl muzikos. “

Tiesa, Izraelio atstovė, laimėjusi tarptautinį dainų konkursą, nebuvo I. Zasimauskaitės favoritė, bet atlikėja pripažįsta, kad išties nesmagu matyti socialiniuose tinkliose užvirusias patyčias.

„Man skauda dėl to, kas vyksta socialinėje erdvėje ir kaip aptarinėjama Izraelio atstovė. Tai tikrai ne laimėtojo dalia. Negražu taip kalbėti apie žmogaus kūną“, – tikina atlikėja.

Plačiau – įrašuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS