I. Zasimauskaitės palaikyti atvykę tėvai: ačiū Dievui, kad ji šiemet laimėjo | KaunoDiena.lt

I. ZASIMAUSKAITĖS PALAIKYTI ATVYKĘ TĖVAI: AČIŪ DIEVUI, KAD JI ŠIEMET LAIMĖJO

Pirmadienio vakarą, kol Ieva Zasimauskaitė drauge su 18 pusfinalio dalyvių įtemptai repetavo „Altice“ arenoje, Lisabonos oro uoste leidosi jos tėvai. Jie LRT tikino, kad prieš pusfinalį patys jaudinasi ne mažiau už dukrą ir labai ja didžiuojasi.

„Iš tikrųjų jaudulys yra didžiulis, šią naktį beveik nemiegojau. Aišku, jaudinuosi, kaip bus šiandien, nors iš tiesų tai nėra taip svarbu, nes apie Lietuvą šneka gražiai. Manau, kad Ieva savo šaliai atstovauja tinkamai. Ir taip pat tinkamai atstovaus Lietuvai šiandien“, – įsitikinusi Audronė Zasimauskienė.

Atlikėjos tėtis Darius Zasimauskas tikina, kad nėra pratęs prie tokio dėmesio ir juokais užsimena, kad, jo manymu, pastaruoju metu dėmesio sulaukia net per daug.

Stebėdami dukrą televizijos ekrane, tėvai iš tiesų ją mato tokią pat, kaip ir namie. „Ji mums liko tokia pati Ieva. Tik matome, kas nuostabu, kad ji atsipalaidavo, jaučiasi laisvai ir būna tokia, kokia yra iš tikrųjų. Man labai svarbu, kad ji sugebėjo atsipalaiduoti“, – pabrėžia A. Zasimauskienė.

Atlikėjos tėvai pažymi, kad „Eurovizija“ visuomet buvo jos didelė svajonė, dėl to atrankoje dalyvavo ne vieną kartą. „Ji, kai dar buvo maža, sakė, kad atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“. Man labai smagu, kad ta svajonė pagaliau išsipildė. Kaip su tėčiu kalbėjome, ačiū Dievui, kad ji šiemet laimėjo, nes tai jau penktas kartas atrankoje, buvo įdėta labai daug pastangų. Labai smagu, kad Ieva turi tokią gerą dainą, kuri palietė žmonių širdis. Aš manau, kad tai buvo svarbiausia“, – įsitikinusi dainininkės mama.

I. Zasimauskaitės tėtis džiaugiasi, kad atlikėja nuosekliai žengia muzikiniu keliu. „Galima sakyti, ji muzikuoja nuo darželio laikų. Manau, jos karjera susiklostys gerai, jei tik norės ir dirbs“, – viliasi D. Zasimauskas.

V. Nevieros/ LRT nuotr.

Lietuvos atstovė konkurse iš užsienio žiniasklaidos sulaukė daugybės liaupsių dėl komunikabilumo ir puikaus humoro jausmo. Anot A. Zasimauskienės, šiuos bruožus ji paveldėjo iš abiejų tėvų. „Humoro jausmas galbūt atėjo iš tėčio, o komunikabilumas – iš manęs, nes aš irgi labai daug bendrauju, tiesiog toks mano darbas – daug šnekėti“, – šypsosi atlikėjos mama, dirbanti medike.

Nuostabu, kad ji atsipalaidavo, jaučiasi laisvai ir būna tokia, kokia yra iš tikrųjų.

A. Zasimauskienė dainininkei prieš lemiamą koncertą linki susikaupti, dainuoti tai, ką ji jaučia, ir visiškai negalvoti, ar nugalės, ar ne. „Svarbiausia pasirodyti tinkamai, gražiai ir jausmingai“, – įsitikinusi ji. O tėtis juokais priduria linkintis dukrai būtinai patekti į finalą.

Ne paslaptis ir tai, kad atlikėjos tėvus antradienio vakarą per pasirodymą išvys kone viso pasaulio žiūrovai, nors į sceną iš tiesų jie ir nelips. Dar ruošiantis konkursui atlikėjos tėvai buvo nufilmuoti specialiesiems televiziniams efektams, kurie bus matomi tik ekranuose koncertą stebintiems žiūrovams. Tačiau iki šiol A. Zasimauskienė ir D. Zasimauskas šio darbo rezultato dar nematė.

„Net neįsivaizduojame, kaip atrodys projekcijos. Mums vieną dieną paskambino režisierė Rasa Micachienė ir pasakė: „Reikia jus nufilmuoti, bet jūsų visiškai nesimatys." Ji sakė, kad reikia tik mano žilos galvos, bet taip išėjo, kad pateko ir veidas“, – juokiasi I. Zasimauskaitės tėtis.

A. Zasimauskienė priduria, kad pradžioje juos išties filmavo iš nugaros, bet vėliau režisierė pakvietė tiesiog pasivaikščioti. „Mums bevaikštant, natūraliai išėjo tokie kadrai, kokius nusprendė panaudoti vaizdo klipe. O pasirodymo metu matomose projekcijose mūsų užduotis buvo tiesiog gražiai apsikabinti. Ko gero, mus matys tik kelias sekundes. Iš tikrųjų jaučiame intrigą, nes pasirodymo dar nematėme, tik trumpą ištrauką, kurią matė žiniasklaida. Šiandien, ko gero, jo taip pat nepamatysime, nes koncertą stebėsime arenoje“, – pasakoja atlikėjos mama.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zita

Sekmes šeštadieni! Lauksim, balsuosim iš užsienio!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS