Irklais per Atlantą įveikė jau 6 tūkst. km: motulė gamta diktuoja savo taisykles | KaunoDiena.lt

IRKLAIS PER ATLANTĄ ĮVEIKĖ JAU 6 TŪKST. KM: MOTULĖ GAMTA DIKTUOJA SAVO TAISYKLES

  • 8

Per Atlantą vienviete valtimi irkluojantis kaunietis Aurimas Valujavičius pasidalino dar viena žinia. Šįsyk – apie tai, kad atvirame vandenyne plaukdamas vienui vienas nusiyrė jau 6 tūkst. km.

„Šiandien turiu 6000 km nuirkluotus vandenynu, savo sąskaitoje! Ir jau čia aš 70 dienų! Step by step! Let's go!!” – feisbuke šiandien paskelbė keliautojas.

Kiek anksčiau jis yra pasiguodęs, kad dėl nepalankių sąlygų jo tempas krito. Savaitę nebuvo vėjo arba pūtė silpnas priešpriešinis vėjas.

„Mano sąskaitoje jau 6000 kilometrų, Atlanto vandenynas ir toliau mano namai. Jeigu ne pasaulio rekordas ir Lietuvoje laukiantys keli darbai, dar pasimėgaučiau gyvenimu čia. Dabar vėl pradėjo pūsti palankūs vėjai ir po truputį judu pirmyn, bet neilgam – kitą savaitę bus ir vėl priešpriešinio vėjo, tad tikėtina, kad net keletą dienų reikės praleisti išmetus parašiutinį inkarą be jokio progreso arba su neigiamu. Taip, kad motulė gamta diktuoja savo taisykles ir reikia žaisti pagal jas. Žmogaus faktorius čia niekam nerūpi. Todėl, turbūt, ir įdomu čia būti“, – delfi.lt cituoja  A. Valujavičių.

 

 

Pasakojo, kad vis dažniau pamato banginių ir delfinų. Po paukštį pamato kasdien nuo kelionės pradžios.

Žmogaus faktorius čia niekam nerūpi. Todėl, turbūt, ir įdomu čia būti.

Keliautojas siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jadzė

Kiek nudročini rozų Aurimuk, kaip prostatukė?

Jola

Nebutumet lietuviai ,vis apkakbet ,pavydet ,kalbininkai paziurekit i save ,jum labai toli iki Aurimo ,sekmes tau vaikine !!!

vadala

darbo niekada nedirbes,lūzeris.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS