JAV repo žvaigždė K. Lamaras gavo daugiausiai „Grammy“ nominacijų | KaunoDiena.lt

JAV REPO ŽVAIGŽDĖ K. LAMARAS GAVO DAUGIAUSIAI „GRAMMY“ NOMINACIJŲ

  • 0

Kino studijos „Marvel“ filmo „Juodoji pantera“ (Black Panther) garso takelis iškėlė Kendricką Lamarą (Kendriką Lamarą) į šiemetinio „Grammy“ nominantų sąrašo priekį – JAV repo superžvaigždė iš viso gavo aštuonias nominacijas.

Antroje vietoje liko septynias nominacijas gavęs kanadietis reperis Drake'as (Dreikas).

Į 2019 metų svarbiausius muzikos apdovanojimus taip pat pretenduoja daug daugiau moterų. Tarp nominančių yra Cardi B (Kardi B), Lady Gaga (Leidi Gaga), folkroko dainininkė Brandi Carlile (Brandi Karlail).

Kaip ir pernai, dominuoja hiphopas, nors po 2018 metų apdovanojimų įteikimo ceremonijos Įrašų akademija buvo griežtai kritikuojama dėl to, kad tuščiomis rankomis liko repo magnatas Jay-Z (Džėjus Zi), o K. Lamaras nebuvo pripažintas bendrose kategorijose.

Tačiau hitu tapusios „Juodosios panteros“ dėka K. Lamaras, kurio albumas „DAMN“ šiemet laimėjo Pulitzerio (Pulicerio) muzikos premiją, po trijų pralaimėjimų ir vėl turi šansą gauti prestižinį „Metų albumo“ kategorijos „Grammy“. Apdovanojimų įteikimo ceremonija įvyks vasario 11 dieną Los Andželo arenoje „Staples Center“.

K. Lamaro daina „All the Stars“ taip pat nominuota „Metų įrašo“ ir „Metų dainos“ kategorijose.

Su K. Lamaru varžosi reperiai Drake'as, Cardi B ir atlikėjas „Childish Gambino“, taip pat Lady Gaga ir Bradley Cooperis (Bradlis Kuperis), kurie nominacijas abiejose šiose svarbiose kategorijose gavo už savo hitą „Shallow“ iš filmo „Gimė žvaigždė“ (A Star is Born).

„Geriausio naujo artisto“ kategorijoje nominuotos šešios moterys. Bendrai šįkart pagrindinėse kategorijose varžysis daug moterų – ne taip kaip praėjusį kartą.

Po šių metų pradžioje įvykusios ceremonijos Įrašų akademija keturių svarbių kategorijų nominantų skaičių padidino nuo penkių iki aštuonių, be to, reaguodama į kritiką, kad šou nuolat būna pernelyg „vyriškas“ ir pernelyg „baltas“, suformavo už įvairovę atsakingą darbo grupę.

Tačiau Jay-Z and ir jo žmona, popmuzikos karalienė Beyonce (Bijonsė), kurie pernai pirmavo pagal nominacijų skaičių, šiemet pagrindinėse kategorijose nefigūruoja, nepaisant jų bendro projekto „Everything is Love“ pripažinimo.

Vis dėlto Carteriai (Karteriai) gavo dvi nominacijas ritmenbliuzo ir geriausio muzikinio klipo kategorijose.

Tuo tarpu ilgametė favoritė Taylor Swift (Teilor Svift) turi tik vieną nominaciją – „Geriausio popmuzikos vokalo albumo“ kategorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS