JAV žvaigždės uraganų aukoms per valandą surinko 14,5 mln. dolerių | KaunoDiena.lt

JAV ŽVAIGŽDĖS URAGANŲ AUKOMS PER VALANDĄ SURINKO 14,5 MLN. DOLERIŲ

  • 1

Dešimtys JAV kino, televizijos bei muzikos pasaulio žvaigždžių antradienį per valandą trukusią specialią televizijos programą dainavo, pasakojo istorijas ir prašė skirti pinigų uraganų aukoms, o išjungus kameras fonde jau buvo 14,5 mln. dolerių (12 mln. eurų).

Su Stevie Wonderio (Stivio Vonderio) daina „Lean on Me“ („Atsiremk į mane“) ir Blake'o Sheltono (Bleiko Šeltono) bei Usherio (Ašerio) atlikta „Stand By Me“ („Būk šalia“) žinia buvo aiški: amerikiečių buvo prašoma padėti tiems, kurių gyvenimą aukštyn kojomis apvertė vėjas ir lietus.

Prie telefonų sėdėjo ir aukas priiminėjo Justinas Bieberis (Džastinas Biberis), George'as Clooney (Džordžas Klunis), Barbra Streisand, Alas Pacino (Elas Pačinas), (Lupita Njongo), Jay Leno (Džėjus Linas) ir dešimtys kitų įžymybių.

Beyonce (Bejonsė), Willas Smithas (Vilas Smitas) ir Dwayne'as Johnsonas (Dveinas Džonsonas) laidai, kurią vienu metu rodė daugiau kaip tuzinas televizijų ir internetas, atsiuntė įrašytus raginimus aukoti.

Telemaratonas „Hand in Hand“ iš pradžių buvo sumanytas kaip labdaros renginys nuo uragano „Harvey“ Teksase nukentėjusiems žmonėms, bet vėliau buvo nuspręsta padėti ir prieš kelias dienas praūžusio uragano „Irma“ paveiktiems žmonėms Floridoje ir Karibuose.

„Irma“ Karibuose ir Jungtinėse Valstijose pareikalavo mažiausiai 50 gyvybių; Floridoje – 12.

„Mes čia, kad surinktume pinigų, pakeltume dvasią, – šalia stovint Leonardo DiCaprio (Leonardui DiKaprijui) sakė Jamie Foxxas (Džeimis Foksas). – Kai stoja sunkūs laikai, mes tokie. Mes užjaučiantys. Mes – nesustabdomi.“

Garsenybės prašė aukoti, pasakojo jaudinančias istorijas apie uraganų užkluptus žmones ir dainavo. Surinkti pinigai atiteks kelioms organizacijoms, tarp jų – „United Way“ ir „Save the Children“.

Veiksmas vienu metu vyko scenose Los Andžele, Niujorke ir Našvilyje, bet paskutinis vakaro numeris – George'o Straito (Džordžo Straito), Roberto Earlo Keeno (Roberto Erlo Kino), Chriso Stapletono (Kriso Steipltono), Mirandos Lambert ir Lyle'o Lovetto (Lailo Loveto) duoklė teksasiečiams – buvo transliuojamas iš San Antonijaus.

„Stichinės nelaimės nesirenka, – sakė Beyonce. – Joms nerūpi, ar esi imigrantas, juodas ar baltas, ispanakalbis ar azijietis, žydas ar musulmonas, turtingas ar vargšas.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jooo

Paskelbti kai jie gaus ir kiek gaus tų dolerių

SUSIJUSIOS NAUJIENOS