Jonų respublikoje – ne tik ilgiausias Lietuvoje medinis arkliukas | KaunoDiena.lt

JONŲ RESPUBLIKOJE – NE TIK ILGIAUSIAS LIETUVOJE MEDINIS ARKLIUKAS

  • 0

Birželio 23 d. visus atvykstančius į Jonavą pasitiks užrašai "Jonų Respublika".

Kaip rašoma organizatorių pranešime, šventės prieigose, prie apeiginių  vartų, pasitiks  folkloro ansambliai, kviečiantys dalyvauti vartų apėjimo apeigose. Šventės vietoje įsikūrusioje Jono sodyboje cirkuliuos nauja, šventinė ir išskirtinė valiuta – jongrašis.

Įsigijusieji jongrašį galės jį iškeisti į dalyvavimą kulinarinėje tradicinio lietuvių maisto edukacijoje Jono troboje.

Jonavos krašto tautodailininkas Artūras Narkevičius birželio 23-iajai paruošė ypatingą staigmeną. Jis pagamino net 36 metrų ilgio medinį arkliuką, ant kurio vienu metu tilps ne mažiau kaip 100 žmonių – visi jie taps naujo Lietuvos rekordo dalyviais ir liudininkais. Joninių slėnyje bus pastatyta ir lauko gėlėmis papuošta 5 metrų aukščio Kupolė,  apdovanoti  ketureilių apie Jonus, Janinas ir Jonines konkurso nugalėtojai.

Koncertinę programą pradės rajono mėgėjų meno veiklos kolektyvai,  atstovausiantys Jonavai Lietuvos Dainų šventėje „Vardan tos...“, bus inauguruotas naujai išrinktas prezidentas. Renginyje koncertuos Gabrielė Užkurytė, grupės „Daddy was a Milkman“  ir „120“. Artėjant vidunakčiui vyks ugnies, muzikos, lazerių, vandens fontanų ir pirotechnikos vasarvidžio reginys ,,Laumių pinklės“, griaudės šventiniai fejerverkai ir fontanų šou. Kaip žada organizatoriai, linksmybės tęsis iki pirmųjų gaidžių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS