K. Zvonkuvienė: iki Deivydo net nebuvau gyvenusi su vyru po vienu stogu | KaunoDiena.lt

K. ZVONKUVIENĖ: IKI DEIVYDO NET NEBUVAU GYVENUSI SU VYRU PO VIENU STOGU

Kaip pasiekti karjeros aukštumų, kaip nepalūžti po skyrybų, bankrotų, ligų ir kitų gyvenimo negandų? Kaip užauginti vaikus ir pačioms išlikti laimingoms? Apie tai  kalbėjo daug žinomų moterų, tačiau labiausiai susimąstyti privertė dainininkės, dviejų vaikų mamos Katažinos Zvonkuvienės istorija – ji dalijosi išgyvenimais auginant autizmo spektro sutrikimą turintį sūnų.

„Aš gyvenau viengungės gyvenimą, iki Deivydo net nebuvau gyvenusi su vyru po vienu stogu. Kai mes susituokėme, man buvo 34, po metų jau pradėjome planuoti šeimos pagausėjimą. Suvokiau, kiek man metų, kad reikia suplanuoti spėti dar keturis vaikus... Be kai tu gauni dvigubą smūgį... Į tavo gyvenimą atėjo vyras, dar staiga plius du vaikai, man buvo lengvas kvankt. Iš pradžių šokas, gyvenau tarsi adrenaline, kur nesupranti, kur tu ir ką tu“, –  kalbėjo Katažina.

LNK stopkdaruose – asmeninio archyvo foto.

„Man sunkiausia buvo suderinti savo karjerą, dainavimą su vaikais. Atrodė, kai aš daug koncertuoju, per mažai laiko skiriu vaikams. Kai daugiau pabūnu su vaikais, pradedu nervintis, kad buitis mane žudo. Ir aš nesuprantu, ar aš nebemyliu scenos, ar nebemyliu vaikų, kas man yra“, – išgyvenimais dalijosi Katažina. 

Vieną didžiausių patarimų Katažina išgirdo vaikų raidos centre, kai vienam jos ir Deivydo dvynių, Donatui, buvo diagnozuotas autizmo spektro sutrikimas. 

„Kai sužinojome diagnozę, centro vedėja dar be jokių testavimų pasakė: „Katažina, pasirūpinkite savimi. Su Donatu viskas gerai, jis geras, gražus, sveikas vaikas, taip, jis mato pasaulį kitaip. Ir jam, ir jums bus labai nelengva. Bet pasirūpinkite savimi“. Tuomet aš nesupratau jos žodžių. Ir tik pernai, po ketverių metų, aš supratau, ką ji turėjo omenyje. Juk aš puoliau gelbėti visą pasaulį, vaikus, šeimą, karjerą, tik ne save. Aš kaip nors atlaikysiu ir padarysiu. Man šis patarimas atrodė savanaudiškas. Kaip rūpintis savimi, kai viskas griūva. Man, kai krikščionei, atrodė, kad tokiu atveju aš būsiu bloga mama, žmona, dukra. O tai visiškai ne apie tai. Tai yra apie tavo vidinę ramybę, apie būseną, tiek fizinę, tiek psichologinę. Kai tu esi stipri iš vidaus, tu gali viską pasaulyje padaryti, nes mamoms, moterims nėra nieko neįmanomo“. 

LNK stopkdaruose – asmeninio archyvo foto.

Kaip žinią, kad teks auginti vaiką su autizmo spektro sutrikimu, sekėsi išgyventi Katažinos vyrui Deivydui Zvonkui? Kaip šeima pasiskirstė rūpesčius? Kodėl Katažina sakė, kad nuo rugsėjo jos vyras yra tokioje pačioje duobėje, kokioje ji buvo prieš penkerius metus, kai jiedu sužinojo diagnozę? Visos žinomų moterų istorijos, laimės ir išgyvenimai – šį vakarą LNK laidoje „KK2 penktadienis”, 19.30 val. per LNK.

 

 

GALERIJA

  • K. Zvonkuvienė: iki Deivydo net nebuvau gyvenusi su vyru po vienu stogu
  • K. Zvonkuvienė: iki Deivydo net nebuvau gyvenusi su vyru po vienu stogu
LNK stopkdaruose – asmeninio archyvo foto.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

M

Grazi ir puiki šeimyna.Bet,jei lenkaite parasytų,kad turejo gal 10 vyrų,partnerių,labiau ją vertintų.Dabar,įdomios tik tos ,kur gyvena su dešimtimis.

Stepas

slepkis niekam neįdomi esi, ir ką rado tavyje vyras? Baisi esi kai mano gyvenimas

Rūtenis

Savo tauškaliukais Kataržina manęs neerzina, juk visos jos vieną mokslą baigusios, tik užkliuvo jos pirma reakcija dėl sūnaus ligos, sakė- maniau kad į tėvą atsigimė. Kadangi Zvonkui viskas gerai, tai jau man tuo labiau, nes su perekšlių filosofija yra taip- jei su įššūkiais susitaikai- gyveni kartu ir , jei nesusitaikai- gyveni vienas, bet harmonijoje ir be įtampų. Bet Zvonkui savotiškai pasisekė- jo Kataržina spec. išvaizdos, tad gali būti ramus, kad išleidęs pro namo duris raguotu netaps.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS