Kaip vyrai vidurio amžiaus krizę skandino baseine (filmo „Baseino valdovai“ apžvalga) | KaunoDiena.lt

KAIP VYRAI VIDURIO AMŽIAUS KRIZĘ SKANDINO BASEINE (FILMO „BASEINO VALDOVAI“ APŽVALGA)

Vieni depresiją ir vidurio amžiaus krizę skandina alkoholyje (nepatartina). Kiti, pavyzdžiui... baseine! Kaip grupelė ne itin šaunių ir jau gerokai žilstelėjusių prancūzų vyrukų.

Nuskęsk arba išplauk

Beveik penkiasdešimtmetis bedarbis Bertranas išgyvena depresiją ir dienas leidžia arba spoksodamas į vieną tašką arba telefonu žaisdamas "Candy Crush".

Tačiau vieną dieną jo dėmesį patraukia vietinio baseino skelbimas apie buriamą vyrų sinchroninio plaukimo grupę. Bertranas nusprendžia, kad blogiau vis tiek nebus, tad pasiryžta išbandyti šią sportinę atrakciją, į kurią susirenka jo likimo broliai – turintys psichologinių problemų ir matantys, kad jau gerokai įpusėjęs gyvenimas klostosi toli gražu ne taip, kaip jie norėtų.

Tad, kai tokie baseino ereliai susirenka į vieną vietą – gero nelauk. Nes, visų pirma, jiems teks ne tik nugalėti drovumą, išmokti sinchroniškai judėti ir, pamynus vyrišką pasipūtimą, paklusti trenerės nurodymams, bet, svarbiausia, visus pykčius ir asmenines problemas palikti persirengimo kambaryje. Lengva pasakyti, sunku padaryti – tad istorija žiūrovams žada juoko jau nuo pat pradžių.

Nevykėlių komanda

Iš depresijos bandančio išbristi Bertrano komandos draugu tampa nevykėlis roko muzikantas Simonas, vis dar svajojantis apie pilnus stadionus, nors šiuo metu jo realybė – gyvenimas vagonėlyje ir konfliktai su paaugle dukra.

Taip pat čia atsiduria gamyklos darbininkas Loranas, nekontroliuojantis agresijos protrūkių, dėl ko neapsikentusi jį paliko žmona, nenusisekęs verslininkas Markusas, kurio verslui gresia bankrotas, nes baseinų ir vonių niekas neperka, ir Tjiery, kuris šiaip gal nieko blogo ir nedaro, bet visokiems užgauliotojams kliūva bet kuria proga ir be progos.

Visus šiuos vyrukus baseino žvaigždėmis bando paversti buvusi sportininkė Delfinė, dabar besigydanti priklausomybę nuo alkoholio ir pasižyminti visiška nekompetencija. Dar nesijuokite – jie ketina dalyvauti pasaulio sinchroninio plaukimo čempionate ir visiems įrodyti, kad turi parako!

Nuskendę Cezariai

Paskelbus šiemetes Prancūzijos kino akademijos teikiamų "Cezarių" apdovanojimų nominacijas atrodė, kad Gilles Lellouche‘o režisuoti "Baseino valdovai" yra vieni sezono favoritų.

Deja, iš dešimties nominacijų statulėle virto tik viena – už geriausią antraplanį vaidmenį apdovanotas aktorius Philippe‘as Katherine‘as, suvaidinęs mielą nevykėlį Tjiery. Kita vertus, ši Kanuose pristatyta komedija šiemet turėjo daug stiprių varžovų, tad nieko keisto, kad iš apdovanojimų balos pavyko sužvejoti tiek nedaug.

Visos prancūzų kino žvaigždės

Na, gal ne ir ne visos, ir, jei jau visai tiksliai, – tai ne tik prancūzų, bet pažvelgus į aktorių sąrašą akivaizdu, kad režisieriui pavyko suburti gana stiprią komandą.

"Cezarių" ir Kanų laureatas Mathieu Amalricas, geriausiai žinomas savo vaidmeniu jautrioje dramoje "Skafandras ir drugelis" (pranc. "Le Scaphandre et le papillon", 2008 m.), režisierius ir aktorius Guillaume‘as Canet, taip pat pelnęs "Cezario" apdovanojimą už savo filmą "Tik niekam nesakyk" (pranc. "Ne le dis à personne", 2006 m.), iš daugelio prancūziškų ir belgiškų komedijų pažįstamas Benoît Poelvoorde‘as, kaip ir jo tėvynainė Virginie Efira.

Tad, jei į baseiną susirinkusi komanda meistriškumu nepasižymi, tai dėl aktorių profesionalumo abejoti nereikia.

Klasikinė motyvacinė istorija

Pradedant "Rokiu" (angl. "Rocky", 1976 m.), baigiant animaciniu filmu "Balerina" (pranc. "Ballerina", 2016 m.) – panaši istorija matyta jau ne kartą, ir "Baseino valdovai" neparodo nieko naujo.

Tad net ir nemačius filmo, nesunku nujausti, kuo viskas baigsis. Bet, kaip sakoma, svarbu ne tik tai, kad iš taško A nuvykai į tašką B, – pati kelionė dažnai būna daug įdomesnė. O šioje, patikėkite, tikrai netrūksta nei absurdiškų situacijų, nei kurioziškų nesusipratimų, nei principingų ginčų – juk į šį baseiną, kad ir kaip ten būtų, susirinko asmenybės!

Kai kurie personažai iš karto sulauks simpatijų, kai kurie gal net šiek tiek lengvai šokiruos. Tačiau režisierius G.Lellouche‘as į šią komediją sugebėjo supinti jautrias šalutines istorijas, dėl to šis pasitaškymas baseine nevirsta vien tuščiais purslais.

Vertinimas: 

Scenarijus: 2/3

Režisūra: 2/3

Kinematografija: 2/3

Garso takelis: 2/ 3

Techninė pusė: 2/3

Aktoriai: 2/3

Nuo kovo 1-osios Lietuvos kino teatruose galima pamatyti dar tris filmų premjeras.

Neužkibk!

Ką darytumėte radę pamestą rankinę? Jei esate sąžiningi piliečiai, pasistengtumėte grąžinti savininkei. Taip pasielgia jauna niujorkietė Fransė, metro radusi pamirštą rankinę, su kurios savininke – prancūze pianino mokytoja Greta ilgainiui užsimezga santykiai, iš draugystės peraugantys į beveik motinos ir dukters ryšį. Kiekviena iš jų atranda tai, ko trūko: Fransė taip malšina gedulą dėl neseniai palaidotos mamos, našlė Greta – vienatvę į universitetą išvykus vienturtei dukrai. Tačiau Fransė netrunka išsiaiškinti, kad Greta tyčia palieka rankines ir taip medžioja tokias jaunas patiklias mergaites.

Palikti sniegynuose

Aplink Šiaurės ašigalį plytinti sniego ir ledo karalystė Arktis – atšiauri žemė, nepalanki gyvybei. Būtent čia avariją patiria lėktuvo pilotas Overgardas, kurį vaidina talentingas danų aktorius Madsas Mikkelsenas. Bet bėda viena nevaikšto, atskridęs gelbėtojų sraigtasparnis irgi sudūžta, tik dabar Overgardas yra ne vienas – jam tenka rūpintis sužeista sraigtasparnio keleive. Viltis mąžta, jėgos ir maisto atsargos nenumaldomai senka, ir Overgardas supranta, kad nebėra kitos išeities, kaip tik leistis į visiškai avantiūrų kupiną kelionę. Kvapą gniaužianti išgyvenimo sniegynuose drama nepaliks abejingų.

Kryžiuočių pasaulis

2010 m. švęsdami Žalgirio mūšio 400 metų sukaktį turbūt ne vienas pagalvojome, kad būtų visai gerai sulaukti šį didingą mūsų istorijos įvykį nupasakojančio filmo. Buvo netgi kalbų, kad toks filmas jau pakeliui, bet, deja, kažkur vis dėlto užstrigo. Tačiau dabar, artėjant Žalgirio mūšio 410-osioms metinėms, tokio filmo sulaukėme! Atkuriamosios dokumentikos žanro bendras lietuvių, lenkų ir vokiečių kūrinys vaizdžiai parodys, kokia nesustabdoma jėga viduramžių pasaulyje buvo teutonų ordinas. Tad jei "ugnimi ir kalaviju" laikotarpis visada domino – tebūna tai iki šiol įdomiausia istorijos pamoka.

buvaukine.lt

GALERIJA

  • Kaip vyrai vidurio amžiaus krizę skandino baseine <span style=color:red;>(filmo „Baseino valdovai“ apžvalga)</span>
  • Kaip vyrai vidurio amžiaus krizę skandino baseine <span style=color:red;>(filmo „Baseino valdovai“ apžvalga)</span>
IMDB nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS