Kas N. Mačiulį išgydė nuo arogancijos? | KaunoDiena.lt

KAS N. MAČIULĮ IŠGYDĖ NUO AROGANCIJOS?

  • 0

„Lietuva eina tinkamu keliu, mat valstybėse kylant ekonominei gerovei vis daugiau gyventojų dėmesį ir laiką pradeda skirti sveikam kūnui“, – sako ekonomistas Nerijus Mačiulis. Pasak jo, užtenka žvilgtelėti į pasikeitusią visuomenę: lietuviai nebesiorientuoja tik į darbą ar fiziologinius poreikius, žmonės jau investuoja į save ir gerą savijautą.

„Atsiranda suvokimas, jog senti sveikai gali tik sportuodamas. Senti žodis lietuvių kalboje skamba blogai, bet visi mes senstame, net jauni žmonės irgi sensta. Norint išlaikyti sveikatą, išlikti sveikam, nesusidurti su ligomis, sportas turi būti kasdieninis palydovas“, – LRT laidai „Stilius“ teigia N. Mačiulis.

Daugiau nei dvidešimt sporto šakų išbandęs ekonomistas kasdien bėgioja. Netikėtai atradęs bėgimą, kai prieš daugiau nei trejus metus vienoje kelionėje susilažino su draugais, savo pirmąjį maratoną Rygoje jis įveikė per keturias valandas. Nerijaus tikinimu, tąsyk kirtus finišo tiesiąją užliejo palaima ir noras nesustoti. Ir jis tikrai nesustojo. Vėliau teko bėgti Frankfurto, Amsterdamo, Paryžiaus, Berlyno maratonuose. Šiandien ekonomistas tikina, bėgimas jam tapo vienu didžiausių gyvenimo malonumų.

„Priešpaskutiniam Berlyno maratonui, kuriame nubėgau greičiau nei per tris valandas, ruošiausi labai intensyviai visą vasarą. Rugpjūtį  per savaitę nubėgdavau daugiau nei šimtą kilometrų“, – sako ekonomistas.

Aš buvau mažiau atsakingas, labiau susireikšminęs, labiau arogantiškas. Vaikai privertė apmąstyti savo poelgius.

Bėgimas – ne vienintelis Nerijaus pomėgis. Prieš trejus metus jis atrado ir kiek neįprastą aistrą – šuolius į vandenį. Nors ir teko įveikti aukščio baimę, bankininkas jau spėjo sudalyvauti mėgėjų ir meistrų šuolių į vandenį varžybose Lietuvoje, o praėjusį savaitgalį vykusiose varžybose iškovojo sidabro medalį. Dabar Nerijus ruošiasi rudenį vyksiančiam Europos meistrų šuolių į vandenį čempionatui.  „Visas kūnas, visa smegenų veikla turi būti sutelkta į šuolį, kuriuo metu pašoksi, pasilenksi, išsitiesi, pasilenksi, kada pamatysi vandenį. Visa, tai vyksta per labai trumpą laiko tarpą. Ir jei yra nors kiek išsiblaškymo, bus nesėkmė“, – aiškina N. Mačiulis.

Pokalbis su Nerijumi Mačiuliu – ne tik apie jo aistrą sportui. Vienas žinomiausių ekonomistų tikina puikiai žinantis, kaip greitai populiarumas gali apsukti galvą. Jis juokiasi, tapęs atpažįstamas, regis, kiek apsvaigo nuo sėkmės. „Vienu metu jaučiausi pats svarbiausias, geriausias ir protingiausias, deja, staiga aplankiusi sėkmė kartais gali būti pavojinga. Prieš penkerius metus nevengdavau būti šiek tiek arogantiškas, nemandagus, pažeminti pašnekovą, oponentą. Galbūt turėjau iliuziją ar pasąmoninį suvokimą, jog pats gali pakilti tik pažemindamas oponentą diskusijoje. Esu padaręs tokių klaidų. Gaila, kad taip vėlai savo gyvenime suvokiau, jog pažemindamas kitą žmogų, negali pakilti aukštai“, –  atvirai kalba finansų ekspertas.

Pasak Nerijaus, žmona ir du vaikai jį privertė pasikeisti. Šiandien jis nesijaučia išskirtinis. Sako, savo sėkmę karjeroje susikūrė sunkiu darbu.

„Tėvystė mane pakeitė iš esmės. Aš buvau mažiau atsakingas, labiau susireikšminęs, labiau arogantiškas. Vaikai privertė apmąstyti savo poelgius. Tikrai nemanau, jog esu pasaulio centras nei pačiam sau, nei kažkam kitam. Tapau kuklesnis, labiau galvojantis apie kitų žmonių poreikius“, – sako N. Mačiulis.

Atvirai apie jausmus, gyvenimo klaidas ir asmeninius virsmus – Nerijus Mačiulis „Stiliuje“ su Violeta Baubliene šeštadienį, 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS