Kas važiuos į didžiąją „Euroviziją“: atlikėjai pasidalijo mintimis prieš finalą | KaunoDiena.lt

KAS VAŽIUOS Į DIDŽIĄJĄ „EUROVIZIJĄ“: ATLIKĖJAI PASIDALIJO MINTIMIS PRIEŠ FINALĄ

Jau sekmadienį vakare Lietuva sužinos, kas tapo 19-uoju šalies atstovu „Eurovizijoje“. Kovo 11 d. didžiausioje Baltijos šalyse „Žalgirio“ arenoje įvyks Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas. Organizatoriai žada daug staigmenų, o kaip jam ruošiasi finalininkai?

Devynios savaitės, beveik 50 atlikėjų, daugiau kaip 50 tūkst. žiūrovų balsų, naujai atgimę žinomi vardai, hitais Lietuvoje virtę kūriniai - taip trumpai būtų galima pristatyti šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atranką.

Finale pasirodysiantis Jurgis Brūzga atviras – atranka pareikalavo daug jėgų, tačiau viską atperka malonumas būti scenoje, aistra tam, ką darai.

„Tu realiai nueini miegoti su ta mintimi, ką aš galiu patobulinti, pataisyti. Kol „Eurovizija“ vyksta, tai tuo ir gyveni. Kaip mes sakėme, kadangi ir mano žmona dalyvauja, tai šeima yra paskendusi „Eurovizijoje“, šeimyninis versliukas. Tai įdomu, tai yra mūsų abiejų aistra. Smagu, kad sekasi, kad žmonės vertina, tai svarbiausia“, – LRT TELEVIZIJAI sako J. Brūzga.

Palaikymą ir tam tikrą atgimimą per atranką išgyveno ir grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius. Jis sako netikėjęs, kad dainos siunčiama žinutė taip greitai pasieks po visą Lietuvą išsibarščiusius klausytojus. Dainos turinys jam svarbiausia muzikoje.


Ieva Zasimauskaitė dėkoja nacionalinei atrankai, už pažintį su kompozitoriumi Vytautu Bikumi, kuris parašė jai dainą. Kalbėdama apie finalą Ieva atskleidžia, kad jaudinasi, bijo padaryti ką nors ne taip.

„Labai norėčiau važiuoti į Portugaliją, į Lisaboną. Kai buvau maža, mamai sakiau, kad jeigu aš laimėsiu didžiąją „Euroviziją“, tai bus Lisabonoje. <...> Aš nebijau didelės scenos, man kuo daugiau, tuo geriau. Kai mažai žmonių yra imtymumas, visų reakcijas matai, veidus, o kiekvieno atlikėjo svajonė yra sudainuoti didelėje scenoje. <...> Mane jau dabar visi sveikina. O aš sakau, kad visų pirma man reikia nueiti į patį finalą“, – sako I. Zasimauskaitė.


Kotryna Juodzevičiūtė atskleidžia, kad šiemet atrankoje dalyvauti neplanavo, tačiau išklausiusi siūlomos dainos persigalvojo. Atlikėja sako - svarbiausia tikėti daina.

„Eurovizija“ yra labai gera platforma parodyti ir pristatyti save. Tai nėra tas konkursas, kuriame reikia dainuoti koverius, kitų atlikėjų dainas. Tai yra tas konkursas, kur tu atlieki savo dainą, todėl renkiesi, kaip ją pateikti, išpildyti. Tai kiekvienam atlikėjui yra labai gera platforma išreikšti tai, ką tu jauti ir koks nori būti. Jaunam žmogui, kuris neturi daug pasirodymų, konkursų, kuriam snku prasimušti, tai yra ta vieta, kur tu gali tai padaryti“, – LRT TELEVIZIJAI sako atlikėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Marija

Geriausias- bruzga,,,,,,, jo dainą labai tinka Eurovizijai

Vilma

Ieva!!!

1488

I finala nueis tik Ieva
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS