Keliautojas ragina pažinti savo šalį: šimtai maršrutų po Lietuvą | KaunoDiena.lt

KELIAUTOJAS RAGINA PAŽINTI SAVO ŠALĮ: ŠIMTAI MARŠRUTŲ PO LIETUVĄ

  • 0

Keliautojas Vytautas Kandrotas, Lietuvą, kaip jis pats sako, išvažinėjęs skersai išilgai, teigia, kad yra keletas vietų, kurias malonu aplankyti bet kuriuo metų laiku.

Pavyzdžiui, Vilniaus–Trakų kelią per Aukštadvarį Birštono link, taip pat kelią pro Panemunių pilis Jurbarko link jis rekomenduoja aplankyti ne tik lietuviams, bet ir užsienio turistams.

Antruoju leidimu išleistoje V. Kandroto knygoje „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“ – 500 naujų objektų, ypač didelis dėmesys skirtas piliakalniams. Knygą iš viso sudaro 1700 objektų, keli šimtai maršrutų, daugybė fotografijų. Lietuvoje archeologai skaičiuoja apie 1000 piliakalnių, o V. Kandroto knygoje jų aprašyta apie 100, mūsų šalis gali pasigirti 2000 dvarviečių, apie 100 jų galima sužinoti albume.

Keliautojas tvirtina, kad lietuvių požiūris į keliones po gimtinę keičiasi – tai, jo manymu, prasidėjo per ekonominę krizę. Kita paskata – valstybės lėšų skyrimas svarbiems turistiniams objektams, taip pat pradėta kurti vietinio turizmo strategija. Jo teigimu, pastaruoju metu vietinio turizmo statistika Lietuvoje lenkia turistų iš užsienio skaičių.

Daugiau apie gražiausias Lietuvos vietas – įraše.

Gairės: kelionės, turizmas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS