Kuo palepins artimuosius: žinomi žmonės pasidalijo, ką ketina dovanoti Kalėdų proga | KaunoDiena.lt

KUO PALEPINS ARTIMUOSIUS: ŽINOMI ŽMONĖS PASIDALIJO, KĄ KETINA DOVANOTI KALĖDŲ PROGA

  • 5

Nors tai, ką dėsime į Kalėdų Senelio maišą, – didžiulė paslaptis, pasmalsauti vis tiek rūpi. Savo planais pasidalijo į šventinį vakarėlį „Shade City“ parduotuvėje susirinkę svečiai. Žinomi žmonės jau ruošiasi šventėms ir atskleidė, kuo pradžiugins artimuosius.

Dovanoja emocijų ir įspūdžių

Emocijų, įspūdžių ir gero laiko drauge įprasta dovanoti Kaikarių šeimoje. Švenčių planuotoja Kristina Kaikarienė, jos vyras Vygintas ir dukra Kristė neretai drauge leidžiasi į keliones, o ko nori po eglute – vieni kitiems atskleidžia iš anksto.

„Neruošiame kažko ypatingo. Tai daugiau būna šeimiškos, jaukios dovanos“, – patikina K. Kaikarienė.

Pasak dainininkės Lijanos Stakauskaitės, dovana turi kelti džiuginančių jausmų gavus ją. „Dovanodama atsižvelgiu į žmogų, kuo jis užsiima, kas jam patinka. Todėl dažniausiai renkuosi praktiškas dovanas arba staigmeną, kuri sukelia netikėtumo ir džiugesio jausmą“, – įsitikinusi dainininkė.

Švęsdami Kalėdas įdiegėme ir šiek tiek naujoviškumo – tai saldus stalas, kuriuo rūpinuosi aš. Jame būna paslėpta ir burtų, ir žaidimų, kurių laimėtojai ir nusipelno jiems paruoštų simbolinių dovanų.

„Kai 2016 m. ėjau Šv. Jokūbo keliu, labai aiškiai pajutau, kad tiek daiktų, kiek turiu, man tikrai nereikia. Tad nutariau ir save, ir kitus džiuginti prisiminimus skatinančiais įspūdžiais ir tuo, ką tikrai kokybiško naudojame kasdien“, – dalijasi stilistė Aušra Klimavičė.

Apsieina su nustatyta suma

„Traukiame vieni kitų vardus, tik vaikams kiekvienas dovanojame, ką ir kiek norime. Pastaruoju metu šeimos narių gimtadienių proga pradėjome puoselėti naują tradiciją – visi kartu išvažiuojame kažkur bent kelioms dienoms, einame į restoraną, koncertą ar SPA. Tad pirkdami dovanas Kalėdoms apsieiname su ne itin didele, nustatyta, suma ir praktiškesnėmis dovanomis, kurių tikrai reikia kasdienybėje“, – apie šeimos švenčių papročius pasakoja šokių trenerė Eglė Straleckaitė-Domarkienė.

Ji pridūrė, kad didžiosioms metų iškilmėms tikrai ruošiasi. Tačiau tai, ką puoselėja, yra labai jauku ir artima visiems šeimos nariams. Pavyzdžiui, iš anksto būna nutariama, kokia vienoda aprangos detale visi dabinsis, kada kartu gamins, dekoruos ir skanaus mamos ir močiutės firminius patiekalus.

„Švęsdami Kalėdas įdiegėme ir šiek tiek naujoviškumo – tai saldus stalas, kuriuo rūpinuosi aš. Jame būna paslėpta ir burtų, ir žaidimų, kurių laimėtojai ir nusipelno jiems paruoštų simbolinių dovanų“, – dalijasi E. Straleckaitė-Domarkienė.

Kitaip: dainininkas M. Mickevičius-Mino pastebi, kad dovanojimo tradicijos jo šeimoje keitėsi – anksčiau džiugino materialios dovanos, o dabar – kelionės ir drauge patiriami įspūdžiai. / E. Bartulio nuotr.

Renkasi keliones kartu

Su broliu augęs dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino pasakoja, kad tarp jų šeimoje puoselėjamų tradicijų namuose prabangos nebuvo.

Svarbiu šventės akcentu laikoma lubas siekianti, gyva Kalėdų eglutė, kurios šakelės visada puošiamos ne tik žaisliukais, bet ir maloniomis smulkmenomis, loterijos bilietais.

Mino prasitarė, kad kai kurie šeimynykščiai iki šiol nesulaukia Kalėdų ryto ir dovanas išpakuoja anksčiau. Tačiau jo tėtis laikosi tradicijos sužinoti, kuo jį palepino artimieji, tik Trijų Karalių šventės metu.

„Žinoma, su laiku dovanos keitėsi. Kai buvome maži, gaudavome žaislų, o tėvai – buities prietaisų. Dabar renkamės keliones kartu“, – sako Mino.

GALERIJA

  • Burtai: „Traukiame vieni kitų vardus, tik vaikams kiekvienas dovanojame, ką ir kiek norime“, – pasakoja apie savo šeimos tradiciją E. Straleckaitė-Domarkienė.
  • Kuo palepins artimuosius: žinomi žmonės pasidalijo, ką ketina dovanoti Kalėdų proga
E. Bartulio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jo

''žinomi'''uoodegas parietę per Kalėdas tikriausia dums iš Lietuvos .

o man

pasmalsauti visai nerūpi. Dykaduoniams ir pletkų nešiotojams gal.

kaunietis

Du pirmi pasisake yra tiesiog huilo ruzzkij myr nuograuzos,kasdieni duonos kasni uzdirbantys barskindami klaviatura-ar prigozino fermoj,ar pas mus -nesvarbu.Tie buriatai be smegenu net straipsnio esmes nepagauna-ju tikslas-uzdirbti pragyvenimuo kapeika,nes huilo toki jiems ruzzkij myr paruose.O lietuvis tikras tiems zinomiems primins-jus esate kaip konfeti,tik tos akimirkos ispudis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS