Kuo šią vasarą turistus stebins užsienio kurortai? | KaunoDiena.lt

KUO ŠIĄ VASARĄ TURISTUS STEBINS UŽSIENIO KURORTAI?

  • 0

Įsisiūbuojant atostogų sezonui, lankomiausi miestai ir šalys visais įmanomais būdais stengiasi nustebinti atvykstančius keliautojus ne tik pramogų gausa, bet ir šventiniais renginiais.

Kelionių ekspertas kviečia pasižvalgyti, į kokias šventes bei festivalius šią vasarą turistus kvies populiariausi atostogų kurortai.

„Didžioji dalis atostogautojų pirmiausia išsirenka kelionės datą, kryptį ir tik tuomet domisi, kokie renginiai vyks pasirinktoje šalyje atostogų metu, tačiau labai populiarėja tendencija vykti į tam tikrą koncertą ar sporto renginį ir prie jo priderinti atostogas. Ryškus pavyzdys – prieš dvejus metus Gran Kanarijos saloje, o vėliau Barselonoje ir Madride vykęs pasaulio krepšinio čempionatas. Lietuvos krepšinio rinktinė žaidė grupių rungtynėse, todėl daugybė žmonių specialiai derino savo atostogas prie šio renginio“, – teigė kelionių agentūros „TopTravel.lt“ vadovas Tadas Rimkus.

Pasak jo, renginių metu gali atitinkamai didėti tam tikrų paslaugų kainos. Populiarios sporto varžybos, pasaulio čempionatai ar toks renginys kaip „Eurovizija“ gali žymiai pakelti paslaugų kainas. Tarptautinių parodų metu, kuomet kelioms dienoms suvažiuoja nemažas žmonių skaičius, taip pat pastebimas gana didelis viešbučių kainų šuolis. Tačiau turistų pamėgtuose poilsio kurortuose įprastai vyksta ne tokie grandioziniai renginiai, todėl viešbučių ar maitinimosi įstaigų kainos išlieka stabilios. 

Barselona:

Birželio pradžioje vyks populiariausios motokroso varžybos – „MotoGP Catalunya 2016“. Kasmet virš 100 000 gerbėjų ir lankytojų sulaukiantis šou sukviečia greičio ir adrenalino mėgėjus – motociklininkai išvysto iki 300 km/h greitį. Šios lenktynės priskiriamos TOP motokroso varžyboms pasaulyje.

Birželio pabaigoje turistus stebins didžiausia ir garsiausia fejerverkų naktis Barselonoje „Nit de Sant Joan Barcelona 2016“. Ant jūros kranto vykstantis įspūdingas šviesų ir ugnies šou įamžina trumpiausią metų naktį Ispanijoje.

Birželio pabaigoje–liepos pradžioje vyks didžiausias metų muzikos renginys „Vida Festival 2016“ (Vilanova i la Geltrú). Festivalis lepins įvairių muzikos skonių (ispaniško roko, pop ir indie muzikos) mėgėjus, savo pasirodymus rengs tokios grupės kaip Wilco, The Diving Comedy, Manel, Unknown Mortal Orchestra ir Villagers & Balthazar.

Visą liepos mėnesį, jau 40-ąjį kartą menui neabejingus žmones kvies didžiausias Barselonos šokių, teatro ir muzikos vasaros festivalis „Grec Festival Barcelona 2016“. Tai tarptautinė šventė, jungianti įvairius scenos menus: muziką, teatrą, šokį ir net cirką. Pagrindinė renginio vieta – 1927 metais pagal graikiškas tradicijas pastatytas amfiteatras.

Kosas:

Kiekvieną savaitę liepos ir rugpjūčio mėnesiais griaudės elektroninės muzikos festivalis – „Summerstar Kos 2016“, kasmet sulaukiantis daugybės turistų iš įvairiausių pasaulio kampelių. Naktinio gyvenimo ir audringų vakarėlių išsiilgusius svečius ant jūros kranto linksmins garsiausi pasaulio didžėjai.

Malta:

Liepos pradžioje vyks labdaringas dešimties laivų vakarėlis – „Kilimanjaro Challenge“. Kelionės maršrutas vingiuos palei įspūdingus – Dragonara, Octopus, Santa Marija urvus, Šv. Povilo salą, žuvų ūkius (angl. Comino fish farms), įlankas ir uolas. Tai puiki proga susirasti naujų draugų, gėrėtis įspūdingais saulėlydžiais, klausytis nuostabios muzikos ir mėgautis skaniais tradiciniais užkandžiais. Vakarėlio metu surinktos lėšos skiriamos vaikučiams iš Etiopijos.

Liepos pradžioje – viduryje visus meno mėgėjus sukvies tarptautinis Maltos menų festivalis. Festivalis kasmet pritraukia vis gausesnį žiūrovų būrį. Profesionalūs muzikantai, įspūdingi dramos pasirodymai, kvapą gniaužiantys menininkų darbai ir unikalūs šokiai sudomina ir mažus, ir didelius.

Kipras:

Gegužės pabaigoje – birželio pradžioje vyks 16–tasis tarptautinis „Pharos“ menų fondo muzikos festivalis. Ne pelno organizacija – „Pharos Arts Foundation“, buvo įsteigta siekiant sukurti dialogą tarp pasaulio meno kūrėjų ir unikalią kultūrą turinčios Kipro salos. Šiandien fondas vienija menininkus, rašytojus, muzikantus, kompozitorius ir filosofus iš viso pasaulio.

Visą liepos mėnesį vyks Larnakos vasaros festivalis – šokių, teatro ir muzikos šventė. Festivalio metu muzika skambės viduramžių forte, savivaldybės amfiteatre ir daugybėje kitų vietų. Greta nuotaikingų melodijų bus rengiami šokiai bei teatro vaidinimai, įvairių filmų peržiūros ir poezijos skaitymai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS