L. Adomaitis: vasara man visada asocijuojasi tik su Lietuva | KaunoDiena.lt

L. ADOMAITIS: VASARA MAN VISADA ASOCIJUOJASI TIK SU LIETUVA

  • 0

Įpusėjęs tryliktasis „Vasaros terasos“ sezonas nuo gegužės mėnesio rūpinasi geriausiais muzikos mylėtojų vakarais. Vilniaus mokytojų namų kiemelis šį sezoną suskambės net 119 kartų. Gyvos muzikos klausytojų šio ketvirtadienio planuose – Lino Adomaičio koncertas. Aktyviai visą vasarą muzikuojantis dainininkas ir prodiuseris kartu su grupe planuoja užpildyti žiūrovų sielas skambiais vasariškais garsais.

Vieną po kito sekančių koncertų virtinėje šiuo metu gyvenantis L. Adomaitis papasakojo, kuo jį žavi vasariškos scenos po atviru dangumi bei koks poilsis jam padeda atgauti jėgas.

Mėgaujasi koncertais gryname ore

Itin dažnai vasaros festivalių scenose pasirodantis atlikėjas lengvai užburia žiūrovų minias. Anot L. Adomaičio, to paslaptis – laisvę skleidžianti muzika. „Apskritai, visi po atviru dangumi vykstantys koncertai yra kitokie, nes garsas, kaip tam tikros rūšies gyvybės forma, mėgsta laisvę. Taigi muzika, kaip ir mes visi – mėgaujasi laisve ir plačia, beribe erdve. Manau, kad festivalių publiką labiausiai ir traukia tokia laisva garso sklidimo tėkmė“, – teigia atlikėjas.

Šiemet atvirose Dainų šventės scenose L. Adomaičiui teko pasirodyti ir Kaune, ir Vilniuje. Solisto partijas Dainų dienose atlikęs pašnekovas neslepia, jog jį maloniai nustebino tiek pačios publikos, tiek choristų, su kuriais teko pasirodyti, gausybė. „Šiais metais choristų buvo net 14 tūkstančių! Galima palyginti su Žalgirio arena, kuri sausakimšo koncerto metu talpina tiek žiūrovų. O Vingio parke nuo scenos suskaičiavau 50 tūkstančių klausytojų“, – juokauja dainininkas ir priduria besidžiaugiantis, kad tokie geri renginiai visada pritraukia žmonių dėmesį.

Vasara asocijuojasi tik su Lietuva

Ne paslaptis, kad Linas visa širdimi mėgaujasi ne tik koncertais, bet ir kelionėmis aplink pasaulį. Kartu su žmona Irma jis išnaršė egzotiškiausius pasaulio kampelius, kuriuos savo laidoje „Pasaulis nuostabus“ pristatė ir TV žiūrovams. Tačiau planuodama vasaros atostogas, pora nesirenka atostogautojų mėgstamos Turkijos ar Ispanijos, o keliauja tik po Lietuvą.

„Atšalus orams, stengiamės kažkur išvykti ir pravėdinti galvas be žieminių kepurių. O štai vasarą pas mus tikrai yra ką nuveikti ir ką pamatyti. Puikus oras, graži gamta, festivaliai, sodybos, jūra – ko daugiau reikia? Vasara man visada asocijuojasi tik su Lietuva ir taškas“, – gimtinės pranašumus prieš užsienio šalis vardija atlikėjas.

Vasara man visada asocijuojasi tik su Lietuva ir taškas.

Paklaustas, be kokio Lietuvos kampelio neįsivaizduoja savo vasaros, muzikantas nedvejodamas pripažįsta: „Yra du būtiniausi dalykai metuose, kuriems neįvykus, mane graužia liūdesys ir jausmas, kad kažko nepadariau. Žiemą – tai kalnai, o vasarą – Nida.“

Visgi vien Nida Linas ir Irma savo vasaros neužbaigia. Aktyvi pora įpratusi nuolat keisti aplinką ir judėti: „Čia Nida, po kelių dienų, žiūrėk – Labanoro giria, o atslinkus lietučiui jau ir miestas labiau vilioja. Tiesiog džiazuojame, vienoje vietoje neužsibūname“. Kaip teigia pašnekovas, tik taip pajunti, atrandi ir įsimyli savo kraštą iš naujo bei tikrąją to žodžio prasme gyveni.

Noras kurti neblėsta

L. Adomatis pripažįsta – šiuo metu jo gyvenime laisvo laiko ne itin daug. Grafikas išties intensyvus, o pasirodymų datos užpildytos net iki sausio mėnesio. Kaip tada atlikėjas atsipalaiduoja? „Jūra, ežerai, laužai, kepsniai, pirtelės, kelionės, masažai ir kiti mieli dalykai“, – taip mėgstamiausią veiklą tarp koncertų šmaikščiai įvardija atlikėjas. 

Linas neslepia – po kelių koncertų iš eilės apie įrašų studiją ar darbus ne itin norisi galvoti. Visgi po nedidelių pertraukų laiko ir noro kūrybai šiek tiek lieka: „Šiuo metu antras su muzika susijęs mano darbas – albumo įrašai. Intensyviai ir su begaline meile dirbu prie būsimo albumo „Vandenynai“. Jau gruodžio mėnesį pristatysiu jį su nauju koncertiniu turu“, – atskleidžia ką tik 20-ties metų sukaktį scenoje atšventęs atlikėjas.

GALERIJA

  • L. Adomaitis: vasara man visada asocijuojasi tik su Lietuva
  • L. Adomaitis: vasara man visada asocijuojasi tik su Lietuva
D. Ščiukos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS