L. Zarecko iššūkis A. Verygai: pažiūrėsime, kuris sveikesnis | KaunoDiena.lt

L. ZARECKO IŠŠŪKIS A. VERYGAI: PAŽIŪRĖSIME, KURIS SVEIKESNIS

  • 5

Dainininkas, verslininkas Linas Zareckas-Choras metė sportinį iššūkį Lietuvos sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai. Politikas nesutriko ir, prašydamas negudrauti, Choro iššūkį priėmė.

Aktyvų gyvenimo būdą ir ypač futbolą mėgstantis 43-ejų metų renginių organizavimo agentūros „MadeMyDay“ savininkas L. Zareckas socialiniame tinkle pasidalino įrašu, kuriame kviečia A. Verygą į sportinę dvikovą.

„Per televizorių girdėjau, kaip ministras kalba apie cukrų ir jo apmokestinimą. Ministras nuolat kalba apie mūsų visų sveikatą. Alkoholio ribojimai, cukraus ribojimai – viskas, kad tik mums būtų geriau, – socialiniame tinkle rašė Choras. – Matydamas, už ką ir kaip jūs kovojate, spėju, kad negeriate, saldžiai nevalgote, esate sveikas ir laimingas. Kviečiu jus jums patogiu metu pasivaržyti bėgant 400 metrų distanciją. Pažiūrėsime, kuris iš mūsų sveikesnis. Jūsų žiniai, aš mėgstu gerti alų po futbolo varžybų, vynu užgerti gerą kepsnį, naktiniame klube „įkalti“ tekilos, ryte geriu saldintą arbatą, valgau ledus ir kartais labai užsimanau cukraus vatos, bet susilaikau. Jei 400 metrų distanciją jūs įveiksite greičiau už mane, aš pasižadu atsisakyti alaus po futbolo varžybų ir treniruočių, taip pat savaitę stovėti su plakatu prie Seimo – „Alus yra BLOGIS“.

Lino mestas iššūkis sulaukė audringos reakcijos: pritarimo, pajuokų, ironijos ir net patyčių.

Aš pasižadu atsisakyti alaus po futbolo varžybų ir treniruočių, taip pat savaitę stovėti su plakatu prie Seimo – „Alus yra BLOGIS“.

„Man 49. Galėčiau bėgti trečiu takeliu“, – pasisiūlė dalyvauti ir Vytaras Radzevičius.

Lietuvos lengvosios atletikos (400 metrų barjerinio bėgimo) čempionė Vlada Musvydaitė negailėjo patarimų, kaip ruoštis 400 metrų bėgimui.

Tiesa, buvo ir tokių, kurie nusistebėjo šiuo iššūkiu: „Ar tas sveikesnis, kuris pirmas atbėga? Manau, kad čia visai ne į temą“.

Iššūkį priėmė

A. Veryga sureagavo į jam mestą iššūkį. Socialiniame tinkle jis padėkojo už kvietimą bėgti, tikino, kad visada pagal galimybes stengiasi daug kur dalyvauti. 

„Šis kvietimas – ne išimtis. Tad priimu jį! Tik šiuo atveju nereikėtų gudrauti, kas yra bandoma daryti, – pastebėjo ministras. – Įvertinus tai, kad L. Zareckui pagal jo kūno sudėjimą ir fizinius duomenis labiau turėtų sektis trumpos, o man – ilgos, tarkim, 10 km distancijos, siūlau kompromisinį variantą arba „aukso viduriuką“ – bėgti kartu draugiškai 5 km pasirinktoje vietoje, pasirinktu laiku, pvz., Vingio parke.“

Užsimindamas apie sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą, A. Veryga pastebėjo, kad sveikesnis yra ne tas, kuris greičiau bėga ar sunkesnę „štangą“ pakelia, o tas, kuris nuolat juda, sportuoja. Tą patvirtintų ir medikai.

„Taigi šiose draugiškose rungtynėse svarbiausia bus ne greitis, o pati idėja – bėgimas ir buvimas kartu su bendraminčiais, draugiškumas, gera nuotaika, judėjimas po atviru dangumi, – rašė A. Veryga, kviesdamas prisijungti visus norinčius. – Šios rungtynės bus dedikuojamos sveikai gyvensenai ir fiziniam aktyvumui, o gal net galėtų tapti gražia tradicija, kuomet visi norintieji susirinktų įprastu laiku ir draugiškai bėgtų. Tad ruoškime sportinę aprangą ir avalynę, o dėl konkretaus laiko ir starto vietos sutarsime atskirai po mano atostogų!“

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Dargyvas

Laimės ar ne visvien Veryga šaunuolis. Kiti seimūnai kurmiais pavirstų, priežasčių prigalvotų atsisakyti

modestas

pradeda patikt tas ministras :)))) sitas "idejinis" vyrukas pasieks savo!!! tik lazdos neperlenkia tegu, o kad lietviam reik maziau gert tai faktas!!!! as statau uz verdyga!!! :))) bus bent jau linksma! uztenka tu "kombinatoriu" seime!!!

Anonimas

prietranka tas ministras...tuoj piena uzdraus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS