Legendinės aktorės: velniop rutiną, gyvenimas – tai džiazas | KaunoDiena.lt

LEGENDINĖS AKTORĖS: VELNIOP RUTINĄ, GYVENIMAS – TAI DŽIAZAS

  • 0

Į „Knygų klubą“ sukviestos legendinės aktorės įkvėps gyvenimo nuotykiams: velniop rutiną, gyvenimas – tai džiazas

Ne tik knygos, bet ir filmai apie jas gali būti puiki atgaiva sielai. Tuo bus galima įsitikinti jau gegužės 18 dieną, kuomet į Lietuvos kino teatrus atkeliaus nuotaikinga romantinė komedija „Knygų klubas“. Filmas, kuriame pamatysime visą būri legendinių Holivudo žvaigždžių – Diane Keaton, Jane Fondą, Candicę Bergen, Mary Steenburgen, o taip pat ir garsiuosius donžuanus Andy Garcią ir Doną Johnsoną – taps puikia proga prisiminti, kad pradėti gyventi – niekada ne vėlu.

„Kai perskaičiau scenarijų iškart paskambinau savo agentui ir pasakiau, kad imuosi šio filmo su didžiausiu malonumu. Jis savyje turi tai, ko šiandien pasaulyje labai trūksta: supratimo, kad pensija dar ne mirtis, gerų draugų šalia, meilės knygoms. Tai tobula juosta vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonėms ir taip pat jų atžaloms, kurios ne visuomet supranta, kad net ir pagyvenę žmonės gali trykšti noru gyventi“, – prieš filmo premjerą sakė Jane Fonda.

Ne visuomet suprantama, kad net ir pagyvenę žmonės gali trykšti noru gyventi.

„Pamiršai papasakoti apie iš naujo atrandamą gyvenimo džiaugsmą! Manau, kad svarbiausia filmo žinutė – velniop rutiną, gyvenimas – tai džiazas. Įsisukę į problemas ir vargus dažnai tai pamirštame. O tai, kad filmas įkvėps gyvenimo nuotykiams, yra svarbiausia“, – kolegę papildo D. Keaton.

„Knygų klubas“ pasakos keturių neperskiriamų draugių (aktorės Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen ir Mary Steenburgen) istoriją. Diana neseniai palaidojo vyrą, su kuriuo santuokoje pragyveno 40 metų. Vivjena, vis užsukanti pas plastikos chirurgus, pirmenybę teikia trumpalaikiams, neįpareigojantiems santykiams. Šerona niekaip negali užbaigti jau pora dešimtmečių trunkančio skyrybų proceso, o Kerolės 35-erių metų santuoka praradusi bet kokį žavesį ir ugnelę. Tačiau visos draugių problemos lieka nuošalyje, kuomet jos kartą per mėnesį susirenka į tradicinį knygų klubą.

Paprastai draugės renkasi rimtą literatūrą, tačiau vieną vakarą Vivjena į susitikimą atvelka keturis „50-ies pilkų atspalvių“ egzempliorius. Iš pradžių truputį papurkštavę, likusios trys literatūros mylėtojos vis tik pradeda skaityti žymųjį romaną. Iš pradžių – atsargiai, tačiau sulig kiekvienu skyriumi vis labiau užsimiršdamos, vis skaisčiau žibančiomis akimis, padažnėjusiu kvėpavimu ir vėl atgimstančiais seniai bepatirtais jausmais. Diana ryžtasi vėl nueiti į pasimatymą. Vivjena sutinka seną meilę. Šerona leidžiasi į internetinių pažinčių džiungles, o Kerolė nutaria į vyro alų įmaišyti viagros.

Nuolat skatindamos bei palaikydamos viena kitą, ištikimosios draugės pradeda naują etapą ir vėl atranda gyvenimo skonį bei džiaugsmą.

 

GALERIJA

  • Legendinės aktorės: velniop rutiną, gyvenimas – tai džiazas
  • Legendinės aktorės: velniop rutiną, gyvenimas – tai džiazas
  • Legendinės aktorės: velniop rutiną, gyvenimas – tai džiazas
Filmo stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS