Lenkas olimpietis pardavė medalį, kad padėtų vėžiu sergančiam vaikui | KaunoDiena.lt

LENKAS OLIMPIETIS PARDAVĖ MEDALĮ, KAD PADĖTŲ VĖŽIU SERGANČIAM VAIKUI

  • 2

Lenkijos disko metikas Piotras Malachowskis Rio De Žaneiro olimpinėse žaidynėse laimėtą sidabro medalį sėkmingai pardavė aukcione, kad galėtų padėti vėžiu sergančiam trejų metukų berniukui.

Mažojo Oleko Šimanskio mamos laiškas – sveikinimai ir prašymas padėti išgelbėti sūnų – paskatino 33-ejų Lenkijos atletą parduoti medalį aukcione.

„Jeigu pinigai būtini Oleko gydymui, turime veikti, ir kuo skubiau, kad gydymas būtų veiksmingas“, – sakė sportininkas. Berniukas serga retu akių vėžiu, Lenkijos medikai padarė, ką gali, bet to neužtenka. Dabar vienintelė viltis – klinika Niujorke, jeigu pinigai – ne kliūtis.

„Rio kovojau už auksą. Šiandien aš raginu visus kovoti už dar brangesnį dalyką“, – praėjusį penktadienį, paskelbdamas apie aukcioną, feisbuke parašė P. Malachowskis.

Lenkijos fondas surinko tik trečdalį būtinos 126 tūkstančių dolerių sumos. „Jeigu padėsite man, mano sidabro medalis gali pasirodyti Olekui esąs brangesnis už auksą“, – parašė olimpietis.

„P. Malachowskio dėka ir kiti žmonės susirūpino berniuku ir jo liga. Vis daugiau žmonių prisideda, kad jam padėtų“, – pasakojo fondo „Siepomaga“ atstovė Michalina Czerwinska.

P. Malachowskio sidabro medalio aukcionas internete baigėsi rugpjūčio 26 d. „Sėkmė“, – vėliau parašė jis, nurodydamas, kad medalis jau rado naujus šeimininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

albena

Šaunuolis, tegu Dievas padeda ir sportininkui, ir sergančiam berniukui

Alina

Tikras humaniškumas. Šaunuolis čempionas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS