Leo ir A. Bružo nuotykiai Meksikoje: buvome kaip Robinzonai | KaunoDiena.lt

LEO IR A. BRUŽO NUOTYKIAI MEKSIKOJE: BUVOME KAIP ROBINZONAI

"Buvo daug staigmenų. Penkiolikos laidų ciklas parodys, ar mums galiausiai pavyks pasiekti Ameriką, kertant Tichuanos sieną", – apie savo ir kolegos Leonardo Pobedonoscevo nuotykius Meksikoje pasakoja Audrius Bružas.

Per mėnesį – 2000 km

Šis aktorių duetas ne tik keliavo autostopu, bet ir dirbo įvairius meksikiečiams įprastus darbus – kad tik pasiektų kelionės tikslą.

A.Bružas sako, kad naujos LNK laidos "Lituanos Locos. Leo ir Bružas Meksikoje" žiūrovai tikrai gali tikėtis išskirtinai aktyvaus šou.

"Jo metu keliauja du aktoriai bičiuliai, turintys tikslą gana sudėtingomis priemonėmis per penkiolika laidų įveikti 2 000 km ir pasiekti Amerikos sieną. Tai tikrai bus unikalus šou ir reginys nuostabios gamtos apsuptyje, su visu spektru nuotykių, netikėtumų, kvailiojimų ir juoko", – užtikrina A.Bružas.

Meksikoje jie keliavo ir kūrė mėnesį – iš tiesų atostogų praktiškai neturėjo.

"Kūrėme azartiškai, su užsidegimu, patekdami į įvairiausias situacijas. Daug ką darėme neplanuotai, buvo tikrai daug netikėtumų", – atvirauja aktorius.

Lietuviai keliavo daugiausia po Bahos pusiasalį, kuris A.Bružui primena Lietuvos Neringą. Tik Meksikoje ši teritorija yra gerokai didesnė – Bahos pusiasalis tęsiasi 2 000 km.

Buvo pasiklydę

Lietuvių tikslas buvo iš šio pusiasalio pietų pasiekti Jungtines Amerikos Valstijas.

"Jau pradžioje paaiškėjo, kad sąlygos pasikeičia ir mes neturėsime galimybės labai laisvai keliauti, todėl teko ir keliauti autostopu, ir už vienokį ar kitokį atlygį įvairias užduotis atlikti. Buvo daug staigmenų", – pasakoja A.Bružas.

L.Pobedonoscevas neslepia, kad šios kelionės metu tam tikra prasme jautėsi it tikras Robinzonas.

Buvome kaip Robinzonai, kurie nežinomoje teritorijoje mokėsi išgyventi.

"Daugiausia miegojome palapinėje, daiktų su savimi turėjome nedaug, tik pačius būtiniausius. Buvome kaip Robinzonai, kurie nežinomoje teritorijoje mokėsi išgyventi. Pavyzdžiui, nuvykome į meksikiečiams labai svarbią Mirusiųjų šventę (Dia de los Muertos). Ten, žmonių masėje, pasimetėme. Įsijaučiau į švenčiančiųjų nuotaiką ir galiausiai atsidūriau kažkokioje mašinoje, iš kurios vėliau teko bėgti. Nežinau, kuo galėjo baigtis, bet tie žmonės kėlė įtarimų. Po to pabudau vidury pievos ir vos atradau miestą... Po to pavėlavom į autobusą ir vos į lėktuvą spėjome", – nuotykiais dalijasi aktorius.

A.Bružas žada, kad be nuotykių projekto žiūrovai pamatys ir sunkaus triūso įrodymų.

"Ir tunus žvejojome, ir langustų fermoje dirbome, palmes persodinome. Žiūrovai pamatys, kaip mums sekėsi su tomis užduotimis susidoroti ir kiek mes jas atlikę uždirbdavome", – pasakoja.

Paliko įspūdį

A.Bružas neslepia, kad Meksika jam paliko įspūdį.

"Ten fantastinio grožio gamta, nėra didelių miestų, tačiau labai daug nacionalinių parkų ir mažų ispaniško tipo miestelių prie vandenyno. Kaktusai, kriokliai, dykumos, druskų laukai, žydras dangus, saulė, nuostabus maistas – šviežia žuvis, krevetės..." – vardija aktorius ir priduria, kad be šių malonumų teko įveikti ir daug užduočių bei kelionės kilometrų.

Lietuviams teko bendrauti ir su vietiniais žmonėmis, kurie pasirodė labai malonūs ir draugiški.

"Mes nemokėjome ispanų kalbos, bet Leonardas tikrai labai stengėsi ir jo pastangos nelikdavo bergždžios. Susikalbėti padėdavo ir gestai", – apie tai, kad norint suprasti vienas kitą, ne visada būtina kalba, patvirtino aktorius.

Lietuviai Meksikoje atrado daug draugų, kurie daug padėjo, netgi lydėjo kelionėje. Bet buvo ir nemalonių netikėtumų.

"Dvi dienas, beveik 700 km, automobiliu važiavome be lango – su vėjeliu kaip reikiant ir su nardymo kaukėmis ant akių. Buvo ir taip, kad mašina lūžo ir pinigų degalams neturėjome. Tai buvo ne poilsio, o patirčių kelionė", – priduria L.Pobedonoscevas.

Sėkmingas duetas

Bahos pusiasalis tikrai autentiškas, o jo fone įdomu kurti nuotykius. Dėl šių priežasčių laidos prodiuserė Jurgita Rakauskaitė savo projektui įgyvendinti pasirinko būtent Meksiką, o nuotykiams patirti kvietė ne ką kitą, o lietuvių pamėgtų ir improvizuoti nebijančių aktorių duetą.

"Tai tikrai nėra pirmasis mūsų bendras darbas su Leonardu, bet šis formatas gal ir buvo kiek kitoks nei įprastai. Meksikoje sekėsi tikrai gerai, nors buvo visokių reakcijų – mes juk esame gyvi žmonės, o ne statistiniai vienetai, kurie sutaptų ir iš kurių išeitų kodai. Yra kūrybinių emocijų, aistrų, paieškų ir mes vienas kitą šiame kūrybos procese tik papildėme. Tikrai nesuvaidintos aistros nuspalvino projektą", – pasakoja A.Bružas.

L.Pobedonoscevas patvirtina, kad jų pažintis ilgametė, tačiau, esant įvairioms situacijoms, buvimas kartu 24 valandas per parą privertė iš naujo viską įvertinti.

"Daug perėję ir išbandę padėkojome vienas kitam. Iš tikrųjų labai pavargome, bet gerąja prasme. Manėme, kad tai bus nuotykis, bet nesitikėjome, kad toks didelis. Tai tikrai analogų neturintis projektas, todėl patiems labai įdomu pamatyti rezultatą. Iš tiesų mes grįžome neseniai, tai dar nesame 100 proc. Lietuvoje – mintys dar ten", – užsisvajoja.

A.Bružas tikina, kad ne į kiekvieną šalį norisi grįžti, bet į Meksiką – neabejotinai.

"Tai yra labai didelė šalis, mes daugiau aplankėme Bahos pusiasalį, o žemyninėje dalyje buvome Agva Kaljentėje ir Gvadalacharoje", – aktorius A.Bružas neslepia, kad labai norėtų pamatyti ir daugiau šios šalies grožio.

Visa tai, ką filmavimo kameroms pavyko užfiksuoti, žiūrovai gali išvysti per LNK jau nuo lapkričio 19-osios, pirmadienio, 20.30 val.

GALERIJA

  •  Leo ir A. Bružo nuotykiai Meksikoje: buvome kaip Robinzonai
  •  Leo ir A. Bružo nuotykiai Meksikoje: buvome kaip Robinzonai
  •  Leo ir A. Bružo nuotykiai Meksikoje: buvome kaip Robinzonai
  •  Leo ir A. Bružo nuotykiai Meksikoje: buvome kaip Robinzonai
  •  Leo ir A. Bružo nuotykiai Meksikoje: buvome kaip Robinzonai
  •  Leo ir A. Bružo nuotykiai Meksikoje: buvome kaip Robinzonai
  •  Leo ir A. Bružo nuotykiai Meksikoje: buvome kaip Robinzonai
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS