Lietuva triumfavo tarptautiniame vokalistų festivalyje Latvijoje | KaunoDiena.lt

LIETUVA TRIUMFAVO TARPTAUTINIAME VOKALISTŲ FESTIVALYJE LATVIJOJE

  • 0

Šios savaitės pradžioje pasibaigusiame Tarptautiniame vokalistų festivalyje Latvijoje "Riga Symphony 2016” jaunuosius Lietuvos atlikėjus lydėjo neįtikėtina sėkmė.

  Gausus Lietuvos jaunųjų atlikėjų būrys, vadovaujamas delegacijos vadovės Astos Bagdonavičienės, grįžo iš tarptautinio vokalistų festivalio „Riga Symphony 2016“. Lietuvos pasirodymas šių metų festivalyje buvo itin sėkmingas - iškovotas Didysis festivalio prizas Grand Prix bei dar penkios pirmos vietos atskirose amžiaus ir žanro kategorijose.

Šiemet tarptautinis festivalis „Riga Symphony 2016“ sulaukė daugiau nei 250 solinių ir vokalinių grupių pasirodymų iš 24 pasaulio šalių: Latvijos, Lietuvos, Estijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos, Kazachstano, Armėnijos, Gruzijos, Azerbaidžano, Čekijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos, Baltarusijos, Ukrainos, Vokietijos, Maltos, Lenkijos, Serbijos ir kt.

Po visą dieną trukusios konkursinės dienos skirtingose salėse buvo paskelbti šeši pretendentai į Didįjį festivalio prizą: viena iš jų – Lietuvos atstovė 20-metė Valerija Iljinaitė. Iškilmingo Gala koncerto pabaigoje ji buvo paskelbta ir viso festivalio nugalėtoja bei 1000 eurų piniginio prizo laimėtoja. Mergina konkurse atliko Dainiaus Pulausko dainą pagal originaliai sukurtą aranžuotę „Pavakarys“. Lietuvos delegacijos vadovė A. Bagdonavičienė dalijosi įspūdžiais: „Valerijos daina skambėjo labai originaliai, puiki aranžuotė ir skambėjimas, smuikas, Valerijos artistiškumas ir užburiantis balsas – visa tai kartu sudėjus paliko neišdildomą įspūdį. Išgirdus Valerijos vardą, skelbiant nugalėtoją, akimirkai netekome žado, vėliau apėmė tikra euforija - juk Lietuvai dar nė karto nėra tekę laimėti šio aukšto lygio konkurso didžiojo prizo“.

Valerija konkurso superfinale įveikė du konkurentus iš Kazachstano, du iš Rusijos ir vieną latvį, kurie taip pat buvo nominuoti pretendentais į Grand Prix.

„Negalėjau patikėti, kad tai įvyko. Scenoje aidėjo fejerverkai, o aš negalėjau sutramdyti džiaugsmo ašarų. Tai buvo taip neįtikėtina. Važiavau be išankstinio nusistatymo, tikėjausi užimti prizinę vietą, bet apie didįjį Grand Prix net sapnuoti nesapnavau“, - džiaugėsi V.Iljinaitė.

Valeriją šiemet lydi sėkmė. Ji laimėjo ir konkursą „Muzikos talentų lyga 2016“, kuriame konkuravo per 200 jaunųjų atlikėjų iš 9 pasaulio valstybių. Vasarą mergina atstovavo Lietuvai tarptautiniame menų festivalyje „Slavianskij bazar“ Vitebsko mieste.

Be V. Iljinaitės Lietuvą festivalyje „Riga Symphony 2016“ atstovavo ir penkios solistės, kurios savo amžiaus ir žanro kategorijose taip pat pelnė pirmąsias  vietas: Ieva Bagdonavičiūtė (13 m., vad. N. Maceikaitė), Karolina Lyndo (14 m., vad. N. Maceikaitė), Aurelija Savickaitė (20 m., vad. V. Iljinaitė), Miglė Pivoriūnaitė (20 m., vad. D. Babilaitė – Abarė) ir Santa Bubnelytė (25 m., vad. B. Skurstenė – Serdiukė).

Festivalis „Riga Symphony 2016“ buvo organizuojamas penktą kartą. Jo organizatorė – žinoma Latvijos kompozitorė bei muzikos prodiuserė Jelena Loreina Švilpė.

 

GALERIJA

  • Lietuva triumfavo tarptautiniame vokalistų festivalyje Latvijoje
  • Lietuva triumfavo tarptautiniame vokalistų festivalyje Latvijoje
  • Lietuva triumfavo tarptautiniame vokalistų festivalyje Latvijoje
  • Lietuva triumfavo tarptautiniame vokalistų festivalyje Latvijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS