Lietuvės įspūdžiai Aliaskoje: tūkstantis ledynų, laukiniai gyvūnai ir drebanti žemė | KaunoDiena.lt

LIETUVĖS ĮSPŪDŽIAI ALIASKOJE: TŪKSTANTIS LEDYNŲ, LAUKINIAI GYVŪNAI IR DREBANTI ŽEMĖ

Aliaska – didžiausia ir rečiausiai apgyvendinta JAV valstija. Būtent šį egzotišką ir lietuvių nedažnai lankomą kraštą nutarė pasirinkti keliautoja Greta Martinonytė.

Pasak jos, čia patartina vykti, jei patinka laukinė gamta, žavitės laukiniais gyvūnais, ledynais, mėgstate ekstremalius iššūkius. Čia Gretai teko patirti ir pirmąjį žemės drebėjimą.

Aliaskoje ji praleido pusmetį: atvyko pagal studentų keliavimo ir darbo programą.

G. Martinonytė tikina, kad apsilankymas apie 740 tūkst. gyventojų turinčioje Aliaskoje pateisino visus lūkesčius – didžiulį įspūdį padarė kalnai, laukinė gamta, pamažu vis tirpstantys ledynai, kurių valstijoje – apie tūkstantį. Teko išbandyti ir ekstremalesnius užsiėmimus – plaukimą kalnų upe, skrydį orlaiviu virš ledyno, ne savo noru netikėtai „išbandytas“ ir žemės drebėjimas.

Sutiko labai daug gyvūnų: briedžių, meškų. Vienus iš arčiau, kitus – iš toliau.

Ji pasakojo, kad vienas Aliaskos didmiesčių, kurį teko aplankyti, – Ankoridžas  yra pramoninis. Labiau patiko maži miesteliai, kurių yra daug ir kurie yra turistiniai.

Patarimai galvojantiems vykti į Aliaską? Pasak Gretos, į Aliaską daug kas vyksta su nameliu ant ratų.

„Manau, šis būdas yra geriausias, nes yra labai daug kempingų, kuriuose gali apsistoti. Daug teko sutikti ir olandų, kurie keliauja dviračiais. Netgi teko sutikti porą, kuri ryžosi medaus mėnesį paversti trejais metais, ir vyko iš Aliaskos dviračiais į Argentiną trejiems metams“, – pasakoja keliautoja, kurios užfiksuotas nuotraukas ir platesnį pasakojimą galite peržiūrėti čia.

Prieš tai metus Greta gyveno ir dirbo Bostone, JAV.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS