LRT gabiausius moksleivius kvies knygas iškeisti į stalo žaidimo lentą | KaunoDiena.lt

LRT GABIAUSIUS MOKSLEIVIUS KVIES KNYGAS IŠKEISTI Į STALO ŽAIDIMO LENTĄ

  • 0

LRT projektas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ šį sekmadienį pradės jau devintąjį savo sezoną – ir pirmą kartą į eterį sugrįš taip ryškiai atsinaujinęs. Nuo puikiai atpažįstamų knygų žaidėjai stos ant interaktyvios žaidimo lentos, kurioje turės pademonstruoti ne tik puikias žinias, bet ir strateginį mąstymą.

Gabiausiems šalies mokiniams atsiskleisti ir toliau padės Robertas Petrauskas bei Dominykas Vaitiekūnas.

„Šįmet nuo knygų perėjome prie žaidimo lentos, todėl dabar studijoje pajudėti gauna ir patys žaidėjai. Taip pats žaidimas tampa dinamiškesnis – dalyvių progresą, arba regresą, žiūrovai mato daug aiškiau. Manau, kad tai labai didelis pokytis, ir tikrai puikus sprendimas“, – naujovėmis džiaugiasi R. Petrauskas, kuris taip pat prisideda ir prie laidos kūrimo darbų. Anot jo, naujojo sezono pokyčiai padarys žaidimą sąžiningesnį ir skaidresnį.

„Kaip vedėjas, labai džiaugiuosi ir turinio pokyčiais – šįmet eliminavome klausimus su siūlomais atsakymų variantais. Kaip žinote, anksčiau būdavo ir klausimų su atsakymais „taip“ ir „ne“, arba trimis atsakymų variantais, ar su keturiais. Tačiau visi labai gerai žinome, kad tokia sistema suteikia galimybę atspėti, ji padidina laimės, atsitiktinumo faktorių. Todėl tokių klausimų eliminavimas yra teisingesnis kelias, norint išsiaiškinti, kuris iš žaidėjų tą dieną yra iš tiesų stipresnis“, – pokyčių svarbą aiškino R. Petrauskas.

Laidos vedėjas patikina, kad toks žaidimo formatas yra visiškai universalus, ir vienodai pritaikomas tiek penktokų, tiek ir dvyliktokų turnyrams. „Jei norėtumėte, toje pačioje žaidimų lentoje būtų galima surengti ir senjorų žaidimą“, – šypsosi R. Petrauskas.

Laidoje dalyviai varžysis trijuose etapuose, kuriuose reikės atsakinėti ne tik greitai, bet ir strategiškai. Atsistojus ant didžiosios žaidimo lentos, ne vienas žaidimo langelis su „spąstais“ gali dalyvius grąžinti atgal ir taip padidinti jų atotrūkį nuo varžovų. Tai reiškia, kad nuo dabar žaidėjai  turės atsakingai pasirinkti, kokios vertės klausimą atsakinėti, be to, neteisingi atsakymai juos taip pat nublokš atgal.

Be to, šiame etape žaidėjai galės rinktis ir mokytojo pagalbą, tačiau jau pirmųjų filmavimų metu paaiškėjo, kad gabiausiųjų moksleivių viktorinoje ne visi mokytojų patarimai būna jiems naudingi.

Laidos kūrėjai skaičiuoja, jog pradėdami devintąjį laidos sezoną jie jau yra sulaukę daugiau kaip 4000 dalyvių anketų – kasmet jų atkeliauja vidutiniškai po 500. Laidoje jau dalyvavo per 1500 moksleivių iš visos Lietuvos. Kiekvienoje laidoje nuskamba ir iš anksto įrašyti klausimai, kuriuos užduoda žymūs Lietuvos žmonės bei savo sričių profesionalai – iki šiol tokiu būdu prie laidos prisidėjo jau apie 700 svečių.

Devintasis „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ sezonas šį sekmadienį startuos nauju laiku – 10.30 val., per LRT televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS