LRT viktorinoje – naujųjų Seimo narių kalbos apie algas vokeliuose | KaunoDiena.lt

LRT VIKTORINOJE – NAUJŲJŲ SEIMO NARIŲ KALBOS APIE ALGAS VOKELIUOSE

  • 0

Vos prieš porą savaičių iškilmingą priesaiką davę Seimo nariai Vytautas Kernagis, Aušrinė Armonaitė ir Rokas Žilinskas penktadienio vakarą nuomonių viktorinoje tiesioginiame LRT eteryje susirungs su kolegomis, kuriems rinkėjai buvo negailestingi – Ligitu Kernagiu, Vida Marija Čigriejiene ir Agne Zuokiene.

„Bijau, kad mūsų komanda praloš, nes lietuviai – nenuspėjami, ir kartais jų pasirenkami atsakymo variantai tikrai nustebina“, – nuogąstavo Vytautas Kernagis. Tačiau paklaustas ko, jo nuomone, labiau norėtų tautiečiai – gauti mažesnę oficialią algą, gauti didesnę algą vokelyje ar bent jau gauti algą iš viso – V. Kernagis nedvejojo. „Lietuvoje vis daugiau ir daugiau sąmoningų žmonių, kurie supranta, kad mokesčiai yra mokami ne valstybei, o sau, nes viskas sugrįžta kitokiu pavidalu. Tačiau labai svarbu, kad biudžetas, į kurį suplaukia mokesčiai, būtų teisingai paskirstytas”, – sakė jis.

Priešininkų komandoje žaisiantis buvęs Seimo narys, dainininkas ir TV laidų vedėjas Ligitas Kernagis atviras – tautiečiai linkę gauti daugiau, bet „vokelyje”. „Mokestinė sistema yra nesubalansuota, darbas per daug apmokestintas, todėl žmonės tiesiog nesuinteresuoti būti sąžiningais”, – įsitikinęs jis. O visas dabartinių Seimo narių kalbas apie sąžiningai mokamus mokesčius vadina utopija.

„Ko gero, esu sąžiningiausia verslininkė. Moku didžiulius mokesčius ir nepritariu vokelių sistemai. Bet manau, kad lietuviai pasirinks trečiąjį variantą – kad  tiesiog nori gauti algą”, – sakė buvusi Seimo narė, verslininkė Agnė Zuokienė. Pasak jos, dabar lietuviai gauna tokias mažas algas, kad dažnai jiems tenka rinktis – užtikrinti savo vaikams sotesnį kąsnį ir geresnes gyvenimo sąlygas, ar sąžiningai sumokėti mokesčius. „Nenuostabu, kad žmonės pasirenka rūpintis savo šeimos gerove ir suka galvą, kaip tų mokesčių susimokėti mažiau”, – svarstė A. Zuokienė. Buvusios Seimo narės nuomone, nors Lietuva, Latvija ir Estija pradėjo savo nepriklausomybės kelią kartu, visgi mūsų šalis nuo kaimynių gerokai atsiliko atlyginimų prasme. „Tikriausiai priežasčių reikėtų ieškoti ir darbo kodekse. Žmonėms yra svarbu gauti padorų atlyginimą. Aš puikiai suprantu ir verslininkus, ir darbuotojus – visi tiesiog nori uždirbti”, – sakė A. Zuokienė.

Buvusiai Seimo narei antrino ir dabartinio Seimo naujokė Aušrinė Armonaitė. „Žmonėms svarbu, kad turėtų pinigų duonai, o ne sukti galvą dėl mokesčių. Bet mes pamažu einame teisinga linkme, kaip ir tos šalys, kuriose aukštesnis pragyvenimo lygis ir gyventojams nereikia galvoti, kaip išmaitinti šeimą”, – sakė ji.

Nuomonių žaidimas „Paklauskim Lietuvos“ – jau šį vakarą 19.30 val. per LRT televiziją. Vedėjas Ignas Andriukevičius.

Jeigu ir Jūs norite dalyvauti ir išsakyti savo nuomonę, bet dar neturite balsavimo programėlės – ją rasite „Google Play“, „App Store“ arba LRT.lt programėlių skyriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS