M. Carey atskleidė kenčianti nuo maniakinės depresijos | KaunoDiena.lt

M. CAREY ATSKLEIDĖ KENČIANTI NUO MANIAKINĖS DEPRESIJOS

  • 0

Popmuzikos superžvaigždė Mariah Carey (Meraja Keri) atskleidė, kad kenčia nuo bipolinio afektinio sutrikimo (maniakinės depresijos) ir pradėjo gydytis.

Dainininkė, kurios penkias oktavas apimantis balsas padėjo jai tapti viena ryškiausių 10-ojo dešimtmečio atlikėjų, sakė nusprendusi viešai prabilti apie savo problemą, nes norinti, kad ši liga nebebūtų laikoma gėdinga.

„Iki pastarojo meto gyvenau neigdama ir izoliuota, nuolatinėje baimėje, kad kas nors mane demaskuos“, – naujausiam apie įžymybes rašančio žurnalo „People“ numeriui sakė M. Carey.

Netrukus penkiasdešimtmečio sulauksianti dainininkė sakė ilgai maniusi, kad kenčia nuo miego sutrikimų, bet galiausiai pasirodė, kad jos nemiga ir irzlumas yra bipolinio afektinio sutrikimo „duobės“.

„Jausdavausi tolia vieniša ir liūdna, net kalta, kad nedarau to, ką turiu daryti dėl savo karjeros“, – sakė ji.

Bipolinis afektinis sutrikimas „neturi apibrėžti žmogaus, ir aš atsisakau leisti jam apibrėžti ar kontroliuoti mane“, žurnalui sakė ji.

Pasak M. Carey, ji serga II tipo bipoliniu afektiniu sutrikimu, kurio epizodai pasireiškia ne taip smarkiai kaip I tipo sutrikimo.

Kiekvienais metais bipolinio afektinio sutrikimo simptomus patiriančių suaugusių amerikiečių būna maždaug 2,8 proc., nurodo Nacionalinis psichikos sveikatos institutas.

M. Carey vardas antraštėse ilgai mirgėdavo dėl jos įsivaizduojamo aikštingo primadonos elgesio.

2001 metais ji patyrė problemų, kurios buvo vadinamos fizinės ir psichinės sveikatos krize nesėkmę patyrus „Glitter“ – jos pirmam filmui, kuriame ji atliko pagrindinį vaidmenį.

Long Ailande gimusi dainininkė sakė, kad pradėjo vartoti vaistus ir gydytis.

Per kelerius metus M. Carey išsiskyrė su aktoriumi Nicku Cannonu (Niku Kenonu), su kuriuo susilaukė dvynių, ir susižadėjo, o tada išsiskyrė su australų milijardieriumi Jamesu Packeriu (Džeimsu Pakeriu).

Nors vis dar pritraukia klausytojų minias, M. Carey nepakartojo savo fenomenalios ankstyvųjų karjeros metų šlovės, kai vieną po kito leido tokius hitus kaip „Hero“, „Emotions“ ir „One Sweet Day“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS