M. Mikutavičius susižavėjęs eurovizinės dainos kompozitoriumi: tai reto būdo žmogus | KaunoDiena.lt

M. MIKUTAVIČIUS SUSIŽAVĖJĘS EUROVIZINĖS DAINOS KOMPOZITORIUMI: TAI RETO BŪDO ŽMOGUS

„Vytautas Bikus moka vaikščioti lynu, jis dresiruoja liūtus, moka dirbti su nunčiakais [karatė lazdomis], jis yra žaliojo, mėlynojo, juodojo karatė diržo savininkas, darboholikas ir vienas iš labai retų protingų muzikantų, kuriuos pažįstu“, – sąmojo apie šių metų Lietuvos eurovizinės dainos kompozitorių V. Bikų nestokojo muzikantas Marijonas Mikutavičius.

„Esu muzikos analfabetas be muzikinio išsilavinimo“, – prisipažįsta konkursinės dainos autorius, kuris visgi moka groti keliais muzikos instrumentais. „Yra toks nusistatymas, kad rašyti muziką – nerimtas užsiėmimas. Tai, matyt, mane paveikė“, – sako teisininko, o ne kompozitoriaus išsilavinimą įgijęs V. Bikus.

„Pasirinkau daryti tai, kas išties patinka ir, matyt, pasirinkimas buvo teisingas“, – kalba kompozitorius.  Šiuo metu V. Bikus – jau patyręs muzikantas, prisidėjęs prie ne vieno hitu tapusio kūrinio. Jis prisidėjo prie Vaido ir Monikos dainos „Dviese“, Girmantės, Ericos Jennings atliekamų kūrinių. Itin glaudus kūrybinis ryšys jį sieja ir su M. Mikutavičiumi.

V. Bikus taip pat yra vienintelis lietuvių kompozitorius, kurio daina dukart pateko į „Eurovizijos“ finalą atstovauti Lietuvai: 2015 m. su jo kurta daina „This Time“ didžiausiame Senojo žemyno dainų konkurse pasirodė Vaidas ir Monika.

Šiųmetė „Eurovizija“ suvedė Ievos Zasimauskaitės ir V. Bikaus kūrybinius kelius užtikrintai – jie jau įrašė naują dainą, kuri netrukus turėtų pasiekti klausytojus.

V. Nevieros/ LRT nuotr.

Kompozitorius prisimena visada žavėjęsis Ievos balsu, bet buvo susirūpinęs, kad ji neatlieka autorinių dainų. Parašęs dainą „When We`re Old“ V. Bikus paskambino Ievai ir paklausė jos, ar ji nori laimėti „Euroviziją“ bent Lietuvoje. Ievai daina labai patiko ir jiedu ėmėsi dirbti kartu, o tai lėmė sėkmingą pasirodymą didžiojoje „Eurovizijoje“.

Antradienio vakarą „Eurovizijos“ pusfinalyje puikiai pasirodžiusi ir į finalą patekusi Lietuvos atstovė tapo visos tautos heroje. „Svarbiausia yra nepasiduoti“, – išgirdusi  džiugius rezultatus Lisabonoje sakė dainininkė.

Apie jos jautrų pasirodymą rašo Europos spauda, o „YouTube“ „Eurovizijos“ paskyroje jos konkursinės dainos „When We`re Old“ peržiūrų skaičius viršija 1,6 mln. Šeštadienį I. Zasimauskaitė dar sykį lips ant „Eurovizijos“ didžiosios scenos sudainuoti savo kūrinį finale.

Plačiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS