M. Starkus: žinomumas – priemonė siekti bendrų tikslų | KaunoDiena.lt

M. STARKUS: ŽINOMUMAS – PRIEMONĖ SIEKTI BENDRŲ TIKSLŲ

  • 0

„Mano vaikystės mikrorajonas buvo Viršuliškės. Tai buvo pats pakraštys, net nebuvo autobuso stotelės. Laukai, toliau paėjus – ežerai, karvės dar ganydavosi, – apie savo vaikystę pradeda pasakoti TV laidų vedėjas, keliautojas Martynas Starkus.

„Tad mano vaikystė praėjo tarp statybų, griovių, purvo, betono, improvizuotų futbolo aikštelių, tarp kilimams dulkinti skirtų tokių keistų konstrukcijų, kurios tapdavo mūsų krepšinio lankais. Mes tą aplinką pritaikydavom savo reikmėms ir linksmai gyvenom, kūrybiškai. Aš kartais pagalvoju, kad dabar mano vaikai turi tiek daug žaislų – ar jie atsimins ką nors? Mes turėjom gerokai mažiau...“, – sako žinomas vyras.

Prakalbus apie vaikus, Martyno veidą nušviečia šypsena: „Vaikas, pirmasis vaikas, yra labai svarbu gyvenime. Man vaikas yra įspūdis. Aš jo labai norėjau tuo metu, man buvo 27, jaučiausi tam subrendęs, bet vaikas pakeičia gyvenimą: tu lygini savo iki šiol buvusį ir tą, kuris prasidėjo dabar. Ir jeigu tau kažkada atrodė, kad Kalėdas visada švęsi su draugais, kad eisit iš eilės per visus barus ir panašiai, po vaiko gimimo supranti, kad tu tikrai taip nebešvęsi…“.

Dabar Martynas jau augina tris dukras ir stengiasi būti autoritetu ne tik kasdieniam šeimos gyvenime: „Be abejo, man rūpi, kas vyksta pasaulyje, kas vyksta Lietuvoje. Aš manau, kad kadangi esu toje „matomo” žmogaus pozicijoje, reikia tai išnaudoti ne vien tik savo, bet ir bendriems tikslams. Ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl aš įstojau į Šaulių sąjungą. Savo pavyzdžiu aš turiu galimybę rodyti kitiems jauniems žmonėms, ką galima gero padaryti savo šaliai. Dažnai užsiknisi nuo to, kas vyksta, nuo tos betvarkės, nuo to, kaip žmonės nesusikalba, bet mes tokiame pasaulyje gyvenam,“ – svarsto eterio žvaigždė.

Tačiau tuoj pat pasitaiso: „Mūsų demokratija dar jauna. Natūralu, kad kažkas stringa, nepavyksta, yra daug interesų, yra nesąžiningų žmonių, yra piktų, neišsilavinusių, rėkiančių, isteriškų. Bet visa tai mes turim praeiti. Ir mane labiausiai džiugina, kad susitikdamas su jaunais žmonėmis, juos matydamas, labai tikiu, kad viskas bus gerai šitai šaliai. Šita karta, kuri dabar auga – 18-mečiai, 20-mečiai – yra pozityvūs ir moka kalbas, jie pažįsta pasaulį, daug važinėję, matę. Tai tie žmonės, kurie kurs Lietuvą, ir tai yra labai svarbu.“

M. Starkaus gyvenimo istorija – dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną” šį vakarą 19.30 per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.LT.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS