Magai: yra begalė būdų, kaip atlikti tą patį triuką | KaunoDiena.lt

MAGAI: YRA BEGALĖ BŪDŲ, KAIP ATLIKTI TĄ PATĮ TRIUKĄ

Per visą žmonijos istoriją egzistavo įvairios magijos rūšys. Pasaulyje rengiami sudėtingi ir žiūrovui nesuprantami iliuzionistų pasirodymai. Lietuvoje ši sritis yra dar nauja. Magai sako, kad mūsų šalyje keturių rankų pirštų iliuzijos meno atlikėjų yra nedaug.

Be garsiausios sceninės magijos, kai iš skrybėlių traukiami triušiai, pradanginami balandžiai ar perpus perpjaunama moteris, yra ir daugiau jos rūšių. Mentalistai dirba su mintimis, seniausios – gatvės magijos – atstovai triukus rodo atsitiktiniams praeiviams. Iliuzionistai Tomas Šimkus ir Algimantas Frankonis yra moderniosios magijos atstovai.

Moderniosios magijos pasirodymuose įtraukiami žiūrovai. Jie atliekamus triukus gali stebėti iš arti, rankose laikyti kortas ar monetas, kurios nepastebimai atsiduria magų rankose ar pasikeičia. Dėl to itin svarbus iliuzionistų pirštų miklumas.

„(Triukas), kai įdeda žmogui į delną monetą, jis suspaudžia ir ji išnyksta: tą vieną triuką yra begalė būdų, kaip galima atlikti. Skirtingos metodologijos. Nors žiūrovui, jeigu jis žiūrės iš šalies, atrodys, kad tai visiškai tas pats“,– apie triukus pasakojo T. Šimkus.

Daugiau apie moderniąją magija žiūrėkite LRT Televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS