Mažakraujystė stilistę V. Šaulytę lydi visą gyvenimą: su mėsos nevalgymu tai nėra susiję | KaunoDiena.lt

MAŽAKRAUJYSTĖ STILISTĘ V. ŠAULYTĘ LYDI VISĄ GYVENIMĄ: SU MĖSOS NEVALGYMU TAI NĖRA SUSIJĘ

  • 0

Nors žiemą žmonės daugiau laiko praleidžia namuose, daugiau ilsisi ir valgo riebesnį maistą, pavasarį vis vien daugeliui ima trūkti jėgų, mat dažnam ima stigti geležies. Laidoje „Sveikas rytojus“ tinklaraštininkė, stilistė Viktorija Šaulytė pasakojo, jog ir ji pavasarį ima jausti geležies stygių.

„Hemoglobino kiekiui nukritus žemiau normos, pradedu jausti nuovargį, tačiau ne tokį, kaip po darbo dienos ar didesnio fizinio, psichologinio darbo. Nuovargis būna tarytum užsitęsęs, labai sunku atsikelti ryte, tampa sunkiau dirbti, galva būna lyg apspangusi. Tad geležies trūkumą iškart pajaučiu tiek per emocinę, tiek per fizinę prizmę“, – pasakojo V. Šaulytė.

Mažakraujystė Viktoriją lydi visą gyvenimą. Pirmą kartą moteris susirgo dar vaikystėje, tačiau liga nėra nuolat ją lydinti būklė, nes būna kelerių metų pertraukos. Tačiau vos pajutus įtartinus signalus, savo sveikata besirūpinanti moteris pirmiausia pasidaro išsamius kraujo tyrimus.

Nuovargis būna tarytum užsitęsęs, labai sunku atsikelti ryte, tampa sunkiau dirbti, galva būna lyg apspangusi. 

„Visai neseniai dariausi tyrimus, kurie parodė, kad geležies kiekis yra šiek tiek žemiau normos ribos. Jis nėra kritinis, tačiau tikrai žemesnis nei įprastai. Tai aš jaučiu ir pagal savo savijautą“, – kalbėjo V. Šaulytė.

Tiklaraštininkė ir stilistė sakė, kad ji visada stengiasi įsiklausyti į savo organizmą ir net mityboje laikosi pagrindinių jutiminio valgymo taisyklių: valgo tik tai, ko tuo metu norisi. Beje, jauna moteris atskleidė, kad jau kelerius metus nevalgo mėsos, tačiau yra įsitikinusi, kad tai įtakos sveikatai neturi.

„Mažakraujystės neįtakojo tai, kad aš nevalgau mėsos, kurios mano mitybos racione nėra jau apie 4 metus. Žinau, kad tai nebuvo mėsos įtaka, nes vaikystėje aš mėsą valgiau. Dabar tai yra tarpsniai, kada hemoglobino ir geležies lygis sumažėja, tada aš turiu gerti papildus, labiau atkreipti dėmesį į savo gyvenseną“, – kalbėjo tinklaraštininkė.

Visą reportažą su Viktorija žiūrėkite medicinos aktualijų ir sveikatos laidoje „Sveikas rytojus“ – sekmadieniais, 12 valandą per TV8.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS