Merūnas ir Lukas atgaivino legendinį hitą „Laikas“ | KaunoDiena.lt

MERŪNAS IR LUKAS ATGAIVINO LEGENDINĮ HITĄ „LAIKAS“

  • 3

Merūnas Vitulskis ir Lukas Pačkauskas atgaivino vieną visų laikų garsiausių lietuviškų dainų „Laikas“, kurią lygiai prieš 20 metų Lukas atliko su maestro Virgilijumi Noreika. Simboliška, kad maestro vietą  šiandien užėmė Merūnas, kurį pats V. Noreika vadindavo savo įpėdiniu.

„Šiemet gruodį rengiu koncertų turą „Pasaulio klasikos hitai“ ir labai norėjau į programą įtraukti lietuviškos popklasikos. „Laikas“ buvo ta daina, kuri iškart atėjo į galvą. Ji juk – tokia legenda! Paskambinau Lukui ir viskas išsivystė iki naujos dainos versijos ir klipo“, – pasakojo Merūnas.

„Norėjome dainą pateikti naujai ir jaukiai. Filmuodami klipą stengėmės parodyti, kaip per 20 metų pasikeitė mūsų Vilnius, kiek patobulėjo technologijos, kuriomis filmuojama. Todėl viena gražiausių klipo scenų nufilmuota dronu, kuris skraidė aplink stiklinį dangoraižį. O pamenu,  kai 1998 metais filmavome pirmąjį „Laiko“ klipą, džiaugėmės šalia tuometinių Sporto rūmų atradę atrakcionų parką su šviesomis, o pats miestas...nebuvo labai apšviestas“, – pasakojo Lukas.

„Laikas“ – išskirtinis kūrinys Lietuvos popmuzikos istorijoje. Kaip prisimena Lukas, prieš 20 metų daina buvo drąsus eksperimentas. Tuomet  klasikos pasaulis buvo  labai toli nuo popmuzikos. „Toli, gal net netinkamas žodis. Mus skyrė praraja. Lietuvoje iki „Laiko“ popatlikėjai niekuomet nedainuodavo drauge su klasikos atlikėjais“, – prisimena Lukas. 

Prieš 20 metų jaunas reperis Lukas, „Laiko“ muzikos autorius Martynas Puchovičius ir žodžių kūrėjas Justas Mamontovas nemanė, kad daina taps tokia populiari ir jie net netikėjo, kad maestro V. Noreika sutiks ją atlikti. Tačiau operos gandas pasirodė esąs paprastas ir plataus akiračio žmogus. Todėl duetas puikiai pavyko. „V. Noreika man visada sakė: nebijok bendrauti su jauna karta ir leistis į eksperimentus. Taip tu išliksi modernus. Todėl šis klipas ir nauja dainos versija – mano būdas išreikšti pagarbą savo mokytojui ir dar kartą su juo atsisveikinti“, – sakė Merūnas.

Jis prisiminė, kad „Laikas“ jam, tuomet dar paaugliui, paliko didžiulį įspūdį. „Tai buvo revoliucinė daina. Ją išgirdau draugo automobilyje, man atrodo, per radiją.  Iki  tenoro karjeros man dar buvo toli kaip iki mėnulio. Tačiau išgirdęs „Laiką“ turbūt pirmą kartą gyvenime susimąsčiau, kad klasika gali būti visai nenuobodi. O paskui laikas viską sudėliojo taip, kaip niekada nebūčiau prognozavęs: aš pats sudainavau maestro partiją šioje dainoje“, – pasakojo Merūnas.

Paklaustas, apie gruodį laukiantį turą „Pasaulio klasikos hitai“, Merūnas jį palygino su sportu: „Šį kartą bus vokalinis fitnesas. Aš randu labai daug sąsajų tarp sporto ir vokalo. Nes tai tas pats raumenų lavinimas, tik mano raumenų iš išorės nesimato. O programa bus tokia sudėtinga, kad prireiks visų mano treniruotų vokalo raumenų. Iš pradžių planavome tik tris didžiuosius „Pasaulio klasikos hitų“ koncertus arenose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, tačiau pradėjo skambinti mažesnių miestų kultūros centrai ir prašyti nepamiršti jų, nes iki arenų ne visi atvažiuoja. Todėl nusprendėme prie areninio turo prijungti ir mažesnių miestų turą, kuriame pasirodysiu su styginių kvartetu“.

Koncertų „Pasaulio klasikos hitai“ turo pabaiga bus iškilminga su „Vilniaus sinfonietta“: gruodžio 26 d. – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje,  29 d. – Kaune „Žalgirio“ arenoje ir paskutinę metų dieną  – Vilniuje „Siemens“ arenoje.

Turas „Pasaulio klasikos hitai“ su simfoniniu kvartetu: lapkričio 29 d. – Plungėje, gruodžio 1 d. – Kėdainiuose, 2 d. – Ukmergėje, 13 d. – Tauragėje, 14 d. – Telšiuose, 15 d. – Birštone, 16 d. – Šiauliuose, 18 d. – Mažeikiuose, 19 d. – Panevėžyje, 20 d. – Marijampolėje, 21 d. – Alytuje.

GALERIJA

  • Merūnas ir Lukas atgaivino legendinį hitą „Laikas“
  • Merūnas ir Lukas atgaivino legendinį hitą „Laikas“
Asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sanciai

puiku-geeras...........

Toloka,toloka

Merunas megsta girtis. Kuklumo truputi.Noreika ir jis labai skirtingi.

valdas

kad ir koks geras Merunas, bet jam iki Noreikos dar toloka

SUSIJUSIOS NAUJIENOS