Muzikiniame projekte – dvi kartos vienoje scenoje | KaunoDiena.lt

MUZIKINIAME PROJEKTE – DVI KARTOS VIENOJE SCENOJE

"Įdomu pamatyti duetus, kuriuose dainuoja skirtingų kartų atstovai. Tai reiškia, kad kiekvienas projekte dalyvaujantis duetas galėtų būti kaip tėvai ir vaikai", – sako naujo LRT muzikinio šou "Dvi kartos" prodiuseris Laurynas Šeškus. Jis žada ne tik daug kokybiškos muzikos, bet ir įdomią kelionę skirtingais muzikiniais dešimtmečiais.

Mokys vieni kitus

Šiame projekte kartos – žmonės, kuriuos skiria bent aštuoniolikos metų amžiaus skirtumas, poromis dalyvaujantys muzikiniame duetų šou. Kiekvienas dešimtmetis turi savo madas, kiekvieno dešimtmečio paaugliai, aštuoniolikmečiai klausėsi skirtingos muzikos – tos, kuri jiems atrodė nepakartojama.

Projekte "Dvi kartos" kiekvienas duetas sudarytas iš skirtingų kartų atstovų, todėl kiekvienas iš dueto narių, bręsdamas kaip asmenybė, klausėsi skirtingos muzikos.

"Mes Lietuvos scenoje matėme įvairiausių duetų: žvaigždės dainuodavo su ne žvaigždėmis ar, kaip buvo projekte "Du balsai – viena širdis", duetuose dainavo kraujo ryšiu susiję žmonės. Įdomu pamatyti duetus, kuriuose dainuoja skirtingų kartų atstovai. Tai reiškia, kad kiekvienas projekte dalyvaujantis duetas galėtų būti kaip tėvai ir vaikai – dueto narius skiria bent aštuoniolika metų", – apie tai, kaip kilo idėja sukurti projektą "Dvi kartos", pasakoja L.Šeškus.

"Mums bus įdomu pamatyti, kaip jie jausis dainuodami savo kartos dainas ir kaip sugebės prisitaikyti prie kitos kartos muzikos. Žaidimo principas yra toks, kad vieną laidą vienas iš dueto narių yra mokytojas, o kitą laidą – kitas tampa mokytoju ruošiant dainą. Šiame projekte bus ne tik muzikos ir smagių dalykų, bet ir daug informacijos apie pastaruosius 30–40 metų muzikos pasaulyje", – apie pirmą kovo šeštadienį prasidėsiantį projektą pasakoja prodiuseris.

Žinomi ir talentingi

Šou dalyvaus žinomi ir scenos patirties turintys talentingi atlikėjai. Muzikinių duetų dalyvių amžius – nuo 12 metų. "Dalyvaus iš viso dvylika porų – šou pradės aštuonios, o vėliau prisijungs dar keturios poros", – priduria L.Šeškus.

Muzikiniame šou "Dvi kartos" dalyvaus Vaida Genytė, Dainotas Varnas, Aistė Pilvelytė, Česlovas Gabalis, Karina Krysko, Akvilė Kiselienė, Steponas Januška, jauniausia pojekto dalyvė Alana Sport, Liepa Norkevičienė.

Laidas šeštadienio vakarais ves Jurgita Jurkutė ir Giedrius Savickas, o dalyvius vertins daugumai puikiai pažįstami scenos ir muzikos pasaulio atstovai, komisijos nariai Vytenis Pauliukaitis, Dovilė Filmanavičiūtė, Ramūnas Zilnys ir Stanislovas Stavickis-Stano.

"Dvi kartos" – tai klasikinių taisyklių muzikinis duetų konkursas, kuriame mėgstamiausią savaitės ir viso projekto porą rinks ne tik komisija, bet ir televizijos žiūrovai.

Muzikiniai eksperimentai

L.Šeškus sako, kad projekte daugiausia bus kalbama apie muziką, kurią girdėjome augdami. "Šiuo metu man – per keturiasdešimt, mano paauglystė prabėgo 1993–1995 m. Tada klausiausi "U2", "Cranberries", "Pink Floyd" grupių", – savo muzikiniais pasirinkimais dalijasi prodiuseris.

Jis žada, kad muzikinio šou "Dvi kartos" žiūrovai pirmiausia gali tikėtis labai smagių muzikinių atlikimų ir eksperimentų, emocijų bei varžytuvių. "Ta kelionė laiku turi įdomių niuansų. Mums kartais atrodo, kad, pavyzdžiui, 2009 ir 2018 m. muzika yra visiškai vienoda. Pabandysime įrodyti, kad ji yra labai nevienoda, vyrauja labai skirtinga stilistika tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje. Mes pabandysime dar labiau atskleisti, išryškinti kartas ir jų pomėgius", – išduoda L.Šeškus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Renatas

Labai baisu, kai nepradějus dainuoti jau pirmoje vietoje Rolandas Janušas, kuris šitame projekte, o ir aplamai yra visiškas looser'is. Gěda žiūrěti net.

Smagu!

Labai smagu ir pradžiugino, kad Alana Sport irgi dalyvaus! Puiku!!! Gal ir su mama, gal ir nebūtinai, bet vis tiek puiku :) Čia toji pati unikali ukrainietiškos kilmės mergaičiukė, kuri prieš tai dalyvavo "Du balsai - viena širdis" projekte. Ir visus nunešė (įskaitant komisiją) savo neįtikėtinu gebėjimu balsu atkartoti paukščių ulbavimus. Ir šiaip kūrybiška :) Kaip ir visa jos šeima... Va ir suintrigavo ši naujiena :) Džiaugiuosi!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS