Naujame seriale nusifilmavęs M. Papinigis: kadre mieliau mirštu nei bučiuojuosi | KaunoDiena.lt

NAUJAME SERIALE NUSIFILMAVĘS M. PAPINIGIS: KADRE MIELIAU MIRŠTU NEI BUČIUOJUOSI

  • 0

Saldūs bučiniai ekrane visuomet sukelia aistrų. Ir tiems, kas juos demonstruoja, ir juos stebintiems. Kaip suvaidinti meilės scenas taip, kad televizijos žiūrovai patikėtų tikrais personažų jausmais?

Ar norint įtikinamai suvaidinti intymias akimirkas būtina abipusė simpatija? Ir kaip į šią aktoriaus darbo dalį reaguoja antrosios pusės?

Naujajame LNK televizijos seriale „Paveldėtoja“ vaidinantys aktoriai dalijasi, kaip jiems sekasi priešais kameras suvaidinti tikrą meilę ir glamones. O jų serialo žiūrovai pamatys nemažai. Meilės trikampis, pykčiai, kančios, pavydas ir kerštas – VRS prodiuserinės kompanijos kuriamame naujajame seriale aistros liejasi laisvai.

Žinomas aktorius ir televizijos laidų vedėjas Mindaugas Papinigis atviras – suvaidinti intymumą be galo sunku.    „Aš mieliau mirštu kadre nei bučiuojuosi“, – juokdamasis prisipažįsta trilogijos „Zero“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ žvaigždė.

Dažniausiai blogiukus kino ir televizijos ekrane įkūnijančiam aktoriui naujajame seriale tenka ne viena bučinių ir glamonių scena. Pasak Mindaugo, norint suvaidinti tikroviškai ir įtikinamai, svarbi ne tiek abipusė simpatija tarp kolegų, kiek profesinė pagarba. 

Žinau keletą atvejų, kai vienas kito neapkentę aktoriai labai aistringai suvaidino meilę. Intymių scenų vaidyba – komandinis darbas.

„Žinau keletą atvejų, kai vienas kito neapkentę aktoriai labai aistringai suvaidino meilę. Intymių scenų vaidyba – komandinis darbas. Turi galvoti ne tik apie tai, kaip tu perteiksi emociją, bet ir apie tokius dalykus, kaip priversti partnerę jaustis patogiai. Vaidinant tokias scenas tarsi vaikštai skustuvo ašmenimis. Norėčiau turėti keletą triukų, kurie padėtų vaidinant tokius epizodus – jaudulys prieš filmavimą ir po jo būna didžiulis. Per televizoriaus ekraną į tokias scenas žiūrėti bus baisu“, – prisipažįsta žinomas aktorius.

Tačiau dėl mylimosios reakcijos ekrane, išvydus jį bučiuojant kitą moterį, unikalaus prikimusio balso savininkas nesijaudina. „Ji puikiai supranta, kad esu tokios profesijos atstovas, kuriam kartais tenka vaidinti tokias scenas. Visiškai pasitikime vienas kitu, todėl apie tai net nekalbame“, – sako garsus aktorius.

Į aistrų verpetą įsisukusį pagrindinį vyrišką personažą kuriančiam aktoriui Arnoldui Eisimantui bučiniai ir glamonės ekrane – darbo dalis. Meilės scenų aktorius nesureikšmina.

„Klausti, ar sunku suvaidinti intymias scenas, tas pats, kaip klausti krepšininko, ar jam sunkiau mesti baudą ar tritaškį. Visos scenos yra sudėtinės žaidimo dalys, todėl arba žaidi ir mėgaujiesi kūrybiniu procesu, arba sėdiesi ant atsarginių suolelio. Bučinių scenoje ar ekrane nesureikšminu. Tiesiog darau savo darbą. Tai nauja patirtis, todėl stengiuosi mėgautis kiekviena scena“, – sako A. Eisimantas.

Dėl antrosios pusės reakcijos nesijaudina ir televizijos seriale debiutavusi jaunoji aktorė Aina Nargilaitė. „Draugas dažnai manęs klausia, kaip sekėsi vaidinti, ar nesijaudinau, nesinervinau. Kai pradėjome susitikinėti, perspėjau, kad esu aktorė, todėl man gali tekti vaidinti bučinius, meilės scenas. Jis patikino puikiai suprantantis, jog toks mano darbas. Todėl ir dabar jis visiškai nepavydi ir nuoširdžiai džiaugiasi, kad man pasisekė vaidinti seriale“, – pasakojo jauna aktorė.

Televizijos seriale Ainos kuriama herojė įvairiomis priemonėmis kovoja dėl vyro meilės su kita moterimi. „Mano gyvenime tokių situacijų nėra pasitaikę“, –  šypteli aktorė.

Aina neslepia – kuriant tokį įvairiaspalvį personažą teko peržengti savo komforto zoną. Tačiau – tai aktoriaus gyvenimo dalis.  „Visą laiką sėdėdamas patogioje pozicijoje, nieko įdomaus nebeišpeši. Norėdama suvaidinti kaip įmanoma organiškiau, stengiuosi išgyvendinti tas emocijas. Ekrane labai gerai matosi, kai aktorius persistengia ar apsimetinėja“, – sako A. Nargilaitė.

Pasak aktorės, demonstruoti bučinius ir glamones priešais kamerą – sunki užduotis dar ir todėl, kad filmavimo aikštelėje visuomet sukinėjasi nemažas būrys žmonių. „Laimei, niekas nelaido jokių juokelių ar užuominų. Komanda į tokias scenas žiūri profesionaliai. Pasitikėjimas komanda labai svarbu. Padeda ir patyrusių aktorių patarimai“, – pasakoja tik neseniai aktorystės studijas baigusi A. Nargilaitė.

Kad būtų paprasčiau vaidinti intymias scenas, aktorė stengiasi mažiau galvoti apie tai, ką pagalvos kiti, ir atsipalaiduoti. Juolab kad iki šiol jai teko laimė vaidinti su jai patinkančiais partneriais.  

Televizijos serialas „Paveldėtoja“ per LNK – jau nuo sausio 29 dienos.

GALERIJA

  • Naujame seriale nusifilmavęs M. Papinigis:  kadre mieliau mirštu nei bučiuojuosi
  • Naujame seriale nusifilmavęs M. Papinigis:  kadre mieliau mirštu nei bučiuojuosi
  • Naujame seriale nusifilmavęs M. Papinigis:  kadre mieliau mirštu nei bučiuojuosi
  • Naujame seriale nusifilmavęs M. Papinigis:  kadre mieliau mirštu nei bučiuojuosi
  • Arnoldas Eisimantas
  • Naujame seriale nusifilmavęs M. Papinigis:  kadre mieliau mirštu nei bučiuojuosi
  • Naujame seriale nusifilmavęs M. Papinigis:  kadre mieliau mirštu nei bučiuojuosi
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS