Naujoji Kapų plėšikė Lara Kroft: A. Jolie liks tik gražus prisiminimas | KaunoDiena.lt

NAUJOJI KAPŲ PLĖŠIKĖ LARA KROFT: A. JOLIE LIKS TIK GRAŽUS PRISIMINIMAS

  • 0

Kovo viduryje į kino teatrus grįžta legendinė kapų plėšikė Lara Kroft. Šįkart didžiuosiuose ekranuose Angeliną Jolie šimtus milijonų uždirbusioje ekranizacijoje pakeis nauja Lara Kroft – Alicia Vikander.

Gerbėjai jau netruko pastebėti, kad tarp šių garsių aktorių panašumas tik toks, kad abi jos yra pelniusios po „Oskarą“ toje pačioje – geriausio antrojo plano aktorės – kategorijoje. Tad didelė tikimybė, kad pagal kompiuterinį žaidimą sukurtoje naujoje juostoje, turėsime malonumą pažinti naują, kur kas įspūdingesnę heroję.

„Sutikite, rasti tinkamą pakaitalą A. Jolie – beveik misija neįmanoma. Juk kiekvienam, kam tik pasakai Laros Kroft vardą, kyla asociacijos būtent su Angie. Todėl tikrai ilgai ieškojome tinkamiausio varianto ir drąsiai galiu sakyti, kad jį radome. A. Vikander tiesiog tobulai tinka šiam vaidmeniui, ji profesionali, visus kaskadinius triukus atliko pati, be dublerių, o tai tik įrodo, kaip rimtai ji žiūri į savo darbą. Neabejoju, kad po premjeros Laros Kroft vardas siesis tik su ja, o Angelina liks tik malonus prisiminimas“, – sako režisierius Roaras Uthangas.

Filmo kūrėjams teko tikrai gerai pasukti galvas dėl pagrindinio vaidmens atlikėjos. Užsienio portalai skelbia, jog buvo svarstytos Daisy Ridley, Emilia Clarke, Cara Delevigne, Megan Fox, Emma Watson, Kristen Stewart (ši vaidmens atsisakė) bei daugelio kitų garsių aktorių kandidatūros, tačiau A.Vikander pasirinkta dėl puikios fizinės formos ir aktorinių sugebėjimų.

Girdėjau, kad pasirodžius filmo plakatams, gavau naują pravardę – Angelina Jolie, tik su gerokai daugiau raumenų.

„O man šis vaidmuo – didžiulis iššūkis. Turbūt kaip ir kiekvienas kitas, kuriame reikia sukurti į save nepanašų personažą. Girdėjau, kad pasirodžius filmo plakatams, gavau naują pravardę – Angelina Jolie, tik su gerokai daugiau raumenų. Žinoma, tai paglosto širdį, bet tikrai su didžiuliu jauduliu laukiu premjeros – pranokti Angeliną tikrai sunku. Ir aš sau neužsibrėžiau tokio tikslo. Pasakiau sau ir režisieriui, kad būsiu ne kita Angelina, o kita Lara Kroft“, – sako A. Vikander.

O naujame filme Lara Kroft bus 21-erių metų mergina, Londone dirbanti kurjere ir niekaip neapsisprendžianti, ką norėtų veikti gyvenime. Pagrindinė jos dvejonių priežastis – prieš septynerius metus be žinios pradingęs jos tėvas, ekscentriškas nuotykių ieškotojas. Mergina atkakliai atsisakinėja palikimo ir turtingos paveldėtojos vaidmens, nes slapčia tikisi, kad tėvas dar gyvas.

Naujas faktas apie paskutinę žinomą jo buvimo vietą – atokią salą, esančią kažkur netoli Japonijos krantų – paskatina Larą išvykti į kelionę. Vos ne nuo pirmųjų kelionės minučių merginą užgriūvantys pavojai greitai įtikina, kad jos tėvo pradingimas tikrai nebuvo nelaimingas atsitikimas. Nuovoki ir be galo užsispyrusi Lara atkakliai braunasi į priekį, pasiryžusi bet kokia kaina atskleisti ją graužiančią paslaptį.

Nauji ir ne ką mažiau intriguojantys nuotykiai, pritrenkiantys specialieji efektai ir naujoji superherojė filme „Kapų plėšikė Lara Kroft“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo kovo 16 dienos.

 

 

GALERIJA

  • Naujoji Kapų plėšikė Lara Kroft: A. Jolie liks tik gražus prisiminimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS